Amsterdam rejseguide
Foto: Getty Images Praktikant på BoligLiv og ALT Interiør giver sine bedste insider-tips til den hollandske hovedstad.

Hippe kaffebarer og gode loppemarkeder: Det skal du opleve i skønne Amsterdam

Det tager ikke mange timer at komme fra Danmark til Holland, hvor praktikant på Boligliv og ALT Interiør Mandy Langens kommer fra. Hun er kommet meget i Amsterdam, indtil hun flyttede til København sidste sommer. Derfor kender hun alle de gode loppemarkeder og hippe kaffesteder.

Amsterdam er en oplagt destination, hvis du ikke har mere end en forlænget weekend at gøre med. Boligliv og ALT interiørs praktikant Mandy Langens flyttede fra Holland til København i forbindelse med sin praktik, og selv om hun synes, at Amsterdam og København minder om hinanden, så er der en anden puls og et andet tempo i Amsterdam.

LÆS OGSÅ: Fem populære storbyer, du kan besøge med tog

– Amsterdam er en vild og stor by med et spændende kulturliv. Der er altid gang i spændende kunstprojekter, og byen emmer af historie og smukke bygninger. Det er en oplevelse bare at gå rundt i byen – og så er København jo inspireret af de mange kanaler, som Amsterdam er kendt for. Derfor er det virkelig også en oplevelse at sejle rundt og kigge på byen. I Amsterdam har vi mange små, hyggelige bydele, men særligt den nordlige del af Amsterdam er under udvikling.

mandy.jpg
Mandy Langens, 25 år, kommer oprindeligt fra Holland og studerer på Academy Artemis i Amsterdam, men bor i København i forbindelse med sin praktik på Boligliv og ALT Interiør. Foto: Privat.

Det skal du se

Himlen for vintageelskeren

– Selv om Laura Dolls ligger ved den lidt turistede gade 9 Straatjes, er den virkelig et besøg værd! Der er smukke vintagekjoler, tasker og sko, som du ikke finder andre steder. Det er lidt som at træde ind i et eventyr, og ejeren af butikken er virkelig sød.

Lauradols.nl

Amsterdam North og Wonder Experience

– Hele den nordlige del af Amsterdam er ved at blive til en ny, smart bydel med caféer og færre turister og med masser gode restauranter og kreative projekter. Du kan komme dertil med en lille båd, som du kan finde lige bag banegården i Amsterdam, og den sejler med jævne mellemrum hele dagen. Derudover er det også her, du finder museet WONDR, som er et relativt nyåbnet museum med mere end 15 interaktive kunstinstallationer. Installationerne er lavet af lokale kunstnere, og det minder næsten mere om legeland for voksne, fordi der er så mange ting, man kan prøve.

Wondrexperience.com

Smukke møbler til gode priser

– Hvis du har plads i bagagen, bør du absolut aflægge Van Dijk en Ko et besøg. Her finder du lækre vintagemøbler fordelt i den 2500 kvm store hal, som er fyldt med stole, borde og meget mere fra gulv til loft.

Vandijkenko.nl

amsterdam1.jpg
Foto: Privat.

Her skal du spise

Økologisk og lokalt

– På Restaurant De Kas går de op i, at deres råvarer er økologiske, lokale og i sæson. Her er der garanti for et lækkert, friskt måltid.

Restaurantdekas.com

Smag på Holland

– Her finder du traditionel, hollandsk med. Selv om det hollandske køkken ikke er en stor kulinarisk oplevelse, bør du alligevel besøge Moeders, så du kan sige, at du har smagt den traditionelle mad. Prøv gryderetten ”stampot met draadjes vlees” – hvis du kan udtale det!

Moeders.com

LÆS OGSÅ: 4 bæredygtige oplevelser, der er tiden værd i Prag

Lidt til din Instagram

– Hvis du er til Instagram-værdige caféer, er The Avocado Show stedet. Her er både maden og indretningen en oplevelse i sig selv. Du kan få avocado i et hav af forskellige variationer!

Theavocadoshow.com

Holland.jpg
Lej en båd og oplev byen fra vandet. Foto: Privat

En særlig oplevelse

Oplev Amsterdam fra vandet

– Det kan virkelig anbefales at opleve Amsterdam fra en båd på en byens mange kanaler og sejle rundt

– man kan leje en båd selv, hvis man er en lille gruppe afsted. I Amsterdam er der intet mindre end 75 kilometer kanaler og 1280 broer, så der kan hurtigt gå nogle timer på vandet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide