Togrejse
SPONSORERET indhold

Fem populære storbyer, du kan besøge med tog

Pas på klimaet og lad flyet stå. Vi giver dig fem storbyer, hvor rejsen går på skinner.

Af:: Amalie Louise Bernitt Foto: Getty Images
28. mar. 2019 | Livsstil | ALT.dk

Fra centrum til centrum med samvittigheden intakt.

Togture gennem Europas natur er ganske vist ikke den hurtigste måde at rejse på, men det er den klart mest bæredygtige.

Og med en klode, der langsomt varmes op af drivhusgasser, er det efterhånden på tide, at vi dyrker de grønne måder at fragte os på, når kalenderen viser ferie.

Ofte kan du faktisk komme næsten lige så hurtigt fra storby til storby med tog, som hvis du skal møde to timer før i lufthavnen, kun for at lande langt uden for den destination, du egentlig skulle besøge.

LÆS OGSÅ: 4 bæredygtige oplevelser, der er tiden værd i Prag

For en håndfuld europæiske destinationer gælder det dog stadig, at rejserne er uoverskueligt lange, og skal du til byer som London og Barcelona er togtrafikken endnu et ringe alternativ til flytrafikken, når det kommer til rejsetid og bekvemmelighed. Noget, der dog forventes at ændre sig med EU’s nye jernbanepakke, der blev stemt igennem i december 2018. Den har blandt andet til formål at nedbryde de statslige togselskabers monopol på at køre tog.

Har du tid mellem hænderne, er togrejsen ikke desto mindre både komfortabel og rar for dig, der gerne vil spare lidt penge – og som gerne giver lidt ekstra til vores planet.

Vi har fundet fem spændende, europæiske storbyer, du kan besøge med tog.

Alle informationer er fundet mellem den 25. og 29. marts 2019. ALT.dk tager forbehold for ændringer i pris, rejseplaner og rejsetid.

Den hurtige: Stockholm

GettyImages-506175664.jpg

Rejseplan:
En togtur til Stockholm er ingen sag fra Københavns Hovedbanegård. Du kan enten tage toget direkte eller skifte i Malmø på vejen. Nemt, hurtigt og miljøvenligt.

Skift: 0-1
Rejsetid: 5-6 timer
Pris: Fra 1.000 kroner t/r

Se mere hos DSB.

Den hippe: Paris

GettyImages-898095716.jpg

Rejseplan:
Der findes forskelligt udbud af tog- og busrejser til Paris, som svinger mærkbart i tid. En af de hurtigste ruter tager dig fra København til Rødby, hvor du skifter til et tog til Hamborg. Herfra rejser du til Karlsruhe, hvorfra du sendes videre til Paris.

Skift: 3
Rejsetid
: 13 timer
Pris: Fra 2.000 kroner t/r

Se mere hos Trainline.

Den populære: Hamborg

Hamburg.jpg

Rejseplan:
Der findes flere forskellige, nemme muligheder for at komme til Hamborg med tog og bus fra København. Den mest simple rejse foregår med DSB/DB fra Københavns Hovedbanegård til Kolding, hvor du skifter tog og rejser hurtigt videre til Hamburg Hauptbahnhof.

Skift: 1
Rejsetid: 5-6 timer
Pris: Fra 500 kroner t/r

Se mere hos DSB og DB.

Den politiske: Bruxelles

GettyImages-908827512.jpg

Rejseplan:
Tag toget fra Københavns Hovedbanegård til Hamburg. Her skrifter du til Frankfurt-toget, som tager dig til Bruxelles. Fra Bruxelles kan du også overveje at tage toget videre til ”Belgiens Venedig”, byen Brugge, hvis du vil se en anden charmerende del af Belgien.

Skift: 2-3
Rejsetid: 15 timer
Pris: Fra 1.600 kroner t/r

Se mere hos Trainline eller DSB.

Den lange: Rom

GettyImages-539115110.jpg

En togtur til Rom er ganske vist en lang sag, men med nattog kan du sove undervejs. På den måde er de vågne rejsetimer ikke ret meget længere, end hvis du skulle flyve.

Rejseplan:
Rejs med DSB til Hamborg og skift til DB til München. I München skifter du til nattoget Nightjet, som kører dig direkte til Rom.

Skift: 2
Rejsetid: 26 timer
Pris: 2.600 kroner t/r, inklusive soveplads og morgenmad

Se mere hos togrejse.dk.

Anbefalet til dig