Prag
SPONSORERET indhold

4 bæredygtige oplevelser, der er tiden værd i Prag

Fyld veninderne i en bil og tag på luksus-roadtrip i Prag. Vi har fundet de spots, hvor der ikke er sparet på den gode smag, og hvor alle valg er motiveret af en lyst til at passe på kloden.

Af: Maria Haarbye Foto: Getty Images
28. mar. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

Lokal gourmetmad

Field er en af Prags fineste, moderne restauranter, der har taget den nordiske stil til sig. Restauranten, der er belønnet med en Michelinstjerne, anvender kun lokale, tjekkiske ingredienser fra lokale farme og lever op til deres filosofi om, at mad skal manifestere sig i sin oprindelige og ubearbejdede form. Field byder på en tastingmenu, der indeholder 10 små retter og snacks. Servicen er helt i top, og maden er præsenteret som små, æstetiske kunstværker, der hver især er en oplevelse at smage og sanse. Prisen er lidt i den dyre ende, men maden er klart et besøg og prisen værd.

Menu, 10 serveringer: 928 kr. Vinmenu A: 1.300 kr.

Vinmenu B: 440 kr.

Mosaic House
Det miljøvenlige hotel Mosaic House. Foto; PR

Low flow

Prag er fuld af grønne initiativer, når det handler om at bo bæredygtigt. Mosaic House i centrum er et moderne, miljøvenligt boutique hotel, hvor I både kan slappe af, mingle, danse, spise og nyde tosomheden eller det store fællesskab. Hotellet anvender solceller, lavenergi-belysning, low flow-toiletter, vandbesparende brusere og det første recirkulationssystem for spildevand i landet. I kan sagtens bo i helt normale dobbeltværelser, men der er god økonomi i at bo på et af de store deleværelser.

800 kr. pr. nat for 2 personer i dobbeltværelse /

112 kr. pr. person pr. nat for deleværelse.

LÆS OGSÅ: 5 bio-venlige steder, du skal besøge i Berlin

Estrella
På Estrella kan man blandt andet spise lækre vegetarburgere. Foto: PR

Grønt og uformelt

Estrella er en hyggelig, lille skjult perle i Prag, der laver utroligt velsmagende vegetarisk mad. Alle retterne er tilberedt med lokale, sæsonbestemte råvarer, der har fået en blid behandling, så smagen er bevaret i sin reneste form. Udseendet på maden er en blanding af det moderne tjekkiske køkken og det internationale. De serverer både supper, salater og varme retter som risotto og portobello-bøffer. En hovedret koster i gennemsnit 50 kr., hvilket må siges at være rigtig billigt for så lækkert et måltid. Så hvis I vil have et godt, vegetarisk måltid i uformelle, men hyggelige omgivelser, skal I klart besøge Estrella.

60-80 kr. for en frokostanretning.

Prag
Udsigten fra toppen af Petrin Hill. Foto: Maria Haarbye

Den smukkeste udsigt

Prag er en utrolig hyggelig og smuk by at gå rundt i, og går I op til toppen af Petrin Hill, finder I byens smukkeste udsigtspost. Ruten starter ved den berømte Karlsbro i centrum af Prag. Herfra fortsætter man op ad bakken mod Prags ikoniske borg, hvorefter man skal følge de små stier gennem parken, der fører op til Petrin Hill. Her kan I se ud over hele Prag. Det er et smukt og idyllisk syn, hvor man kan få sig en lille pause fra turistmylderet. Turen ned er lige så skøn og omgivet af grønt græs og blommetræer, som man gerne må smage af.

Anbefalet til dig