Lørdag 8. marts vandt Basim Melodi Grand Prix 2014.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen Lørdag 8. marts vandt Basim Melodi Grand Prix 2014.

Basim Melodi Grand Prix

Basim: "Jeg må have gjort et eller andet rigtigt"

Basim sang sig ind i danskernes Grand Prix-hjerter til det danske Grand Prix, og gør det forhåbentlig igen den i dag til Eurovision. ALT for damerne har bedt den 21-årige charmetrold om at færdigøre 10 sætninger, selvom han i virkeligheden hellere vil snakke om dig.

Melodi Grand Prix er fest og farver, glade dage og god musik. Jeg har altid fulgt med i Melodi Grand Prix og har siddet hjemme og konkurreret med familien og råbt: "DEN skal vinde, nej den skal vinde!" Men jeg har egentlig aldrig haft en drøm om, at jeg selv skulle være med i Melodi Grand Prix. Når jeg ser en scene, tænker jeg da altid: dér gad jeg godt stå, men det var ikke planen, jeg skulle stille op. Jeg har været med til at skrive sangen "Cliche Love Song", og det var mig, der sang på demoen, der blev sendt ind til DR. Den kom så med, og jeg fik at vide, at jeg burde stille op med den.

Jeg føler mig allermest dansk, når der er landskamp. Det gælder alle slags sportsgrene, at når der er landskamp, så samles vi om noget, og så bliver jeg helt nationalistisk.

Jeg kan blive ked af det, når folk ikke smiler. Jeg lægger tit mærke til, at folk ikke sætter pris på det, vi har. De sætter ikke pris på, at vi bor i et land, hvor tingene fungerer, vi har det godt, og vi mangler ikke noget. Det er ikke fordi, vi behøver gå rundt og smile hele tiden, men køleskabet er fyldt med det, vi har lyst til, vi ser fjernsyn på vores fladskærm, hvor vi ser folk, der sulter og er i krig. Alligevel går man og ser sur ud eller bliver sur over, der ikke er mere mælk nede i Netto. Det kan gøre mig irriteret og ked af det.

LÆS OGSÅ: Grand Prix-værter: Kvinders succes er svær for mænd

Det, der chokerede mig allermest til MGP, var publikum. Jeg havde ikke regnet med at komme på scenen, og folk kunne min sang. Det kunne de efter anden gang. Folk sang med - jeg var helt i chok. Det var sgu sindssygt, jeg må have gjort et eller andet rigtigt, tænkte jeg. Det var en fed følelse.

Det fedeste i mit liv var, da jeg meldte mig til X Factor. "Nu gør jeg det, nu vil jeg gerne leve min drøm ud og få tingene til at ske," sagde jeg til mig selv. Det har nok været den del af mit liv, der har været mest vild og omvæltende. Jeg har oplevet en masse ting, jeg er blevet et stærkere menneske og har fået et syn på livet, som jeg er rigtig taknemmelig for i dag.

Næste gang skal jeg prøve at rejse alene. Jeg kunne godt tænke mig at tage en rygsæk på ryggen og bare vade rundt og snakke med alverdens folk. Jeg har altid rejst med nogen, så jeg kunne bare godt tænke mig at prøve at være alene ude i verden.

Folk spørger mig altid, om mit hår er ægte, hvad jeg bruger i håret, og hvorfor jeg har langt hår. Folk synes, jeg skal klippe det. Bare lige for at skære det ud i pap, så spiller jeg med i Grease i Tivoli, og derfor må jeg ikke klippe mit hår. Men jeg glæder mig til den dag, jeg må klippe det.

LÆS OGSÅ: Mød X Factor-værten helt privat

Jeg vil egentlig hellere snakke om dig. Lige meget hvem jeg møder, skal det hele handle om mig. Jeg vil meget hellere høre noget om den person, jeg snakker med. Jeg savner engang imellem, at man bare kan møde en person, der ikke ved, hvordan jeg er. Derfor elsker jeg at være i udlandet, for der kender folk mig ikke, så der kan jeg snakke med alle. Og der kan jeg snakke om "dig".

Jeg kommer til at rødme, når jeg får komplimenter af en pige, jeg synes er attraktiv. Jeg ved ikke, om man kan se det, jeg bliver måske bare lidt varm. Især hvis det er noget, jeg ikke har hørt før - noget der overrasker mig.

Jeg synes, klicheer er fantastiske. Det er tit noget, man ikke gider høre, selvom det er noget rigtigt, og hensigten er god. At give blomster til sin mor eller et dårligt scoretrick. Sindssygt kliché. Men man mener jo noget godt med det!

LÆS OGSÅ: X Factor er ligesom at spille Stratego

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og X Factor