Signe Molde

Foto: Les Kaner Signe Molde, 35 år.

Mød X Factor-værten helt privat

Hun har fyret en veninde på sms. For sjov. Hun har skrevet "Kapitalistsvin" på sin søsters bil. For sjov. Og hun droppede ud af sit studie på RUC, fordi det ikke var særlig sjovt. Signe Molde gør tingene på sin egen måde, og det vil hun helt sikkert også gøre, når hun de følgende fredage toner frem på skærmen som den nye værtinde i X Factor.

X Factor har igen lagt sin dyne af velkomponeret tv ud over det ganske, danske land. Men noget er forandret. Ikke bare er to tredjedele af dommerpanelet skiftet ud, også Lise Rønne har valgt at give mikrofon og primetime attention videre til en anden. Den nye værtinde er Signe Molde, som du måske kender som Anders Lund Madsens reporter på "Det Nye Talkshow". Det var hende, der trak avisoverskrifter, da hun skaffede sig selv, Anders Lund Madsen og redaktionschefen en bøde på i alt 32.000 kroner for overtrædelse af våbenloven, fordi hun, som led i en happening til talkshowet, mødte op til reception på en politistation med håndøkse, peberspray og tre knive i håndtasken. Og det var hende, der fik Lars Løkke Rasmussen op i det halvrøde felt, da hun til et pressemøde bad ham om at svare lidt sjovere på et ellers meget seriøst spørgsmål. Går det an at overlade familieunderholdningen – når showet sender live og dermed uden mulighed for redigering – til sådan en type? ALT for damerne har undersøgt sagen.

LÆS OGSÅ: Qvortrup: jeg røg ud i en eksistentiel krise

Kropsdoven

Signe lukker hoveddøren op med sin yngste datter, Evelyn, på armen. En rigtig charmetrold, der flækker i et stort smil, så snart jeg snakker til hende. Hun er dybt optaget af mine armbånd, da jeg får hende på skødet, mens Signe laver kaffe og skærer basserne fra Emmerys over. Det er ikke til at se på Signes figur, at basser ofte lige er den hurtige frokostløsning.
– Altså, det med at stå og smøre en grovbolle med alt muligt, det får jeg ikke altid lige gjort. Så er det nemmere med en kage, ha, ha. Jeg er nok heldig på den måde, at jeg kan spise meget uden at blive tyk. Uden at det skal lyde krukket, kan jeg nu godt se på min krop, at jeg har født to børn, og at jeg ikke er 20 år længere. Og jeg bør helt klart... jeg skal også... altså, jeg siger til mig selv hver dag, at jeg skal gøre et eller andet, inden jeg skal stå på X Factor-scenen i korte kjoler. Men jeg ER kropsdoven. Det er ingen hemmelighed. Faktisk løb jeg et par måneder på et tidspunkt i forbindelse med en løbeartikel til ALT for damerne, og jeg fik udtalt noget med, at jeg var blevet en glad løber. Både min mor og far ringede bagefter og var smadrede af grin, de syntes, det var det vildeste fusk. Og jeg var sådan: Jamen, det er altså rigtigt, det går godt med at løbe. Nå, men nu har jeg så ikke gjort det i halvandet år!

Hun slår en høj latter op. Igen. Det gør hun tit. Og netop det med at have det sjovt er afgørende for meget af det, Signe laver. Når rammerne tillader det, prøver hun altid at anskue tingene på en humoristisk måde. Både fagligt og privat. Og sådan har det faktisk været, siden hun i sin ungdom fik en aha-oplevelse.
– Jeg var enormt sur og hidsig som barn og teenager. Men jeg kan huske, der på et tidspunkt skete et skifte. Jeg gik fra – som mange andre – at være optaget af at være sød, og at alle skulle kunne lide mig og synes, jeg var pæn, til at finde ud af, at det var federe at sige noget interessant eller sjovt end bare at sidde og være sød og nikke. Jeg havde faktisk en kæreste på et tidspunkt, som slog op med mig efter tre måneder. Han sagde til mig: Helt ærlig, du skal simpelthen holde op med at være så sød hele tiden. Det kunne være vildt fedt, hvis du engang imellem sagde, det gider jeg ikke, jeg har mere lyst til det og det. Og det var spot on.

Familiens sorte får?

Signe er vokset op i Jægersborg og Charlottenlund. Meget idyllisk og privilegeret, siger hun, men også noget, hun i en periode ikke brød sig om at fortælle om.
– Jeg syntes, det var vildt klichéagtigt at sige: Jeg kommer fra Charlottenlund, min mor er læge, og min far advokat. Det var sådan lidt, ja, ja, og så er dine forældre garanteret vildt rige, og I har et stort hus. Og næh, det havde vi egentlig ikke, men det generede mig alligevel at sige det. I en periode prøvede jeg faktisk at lyde, som om jeg kom fra Ama'r, hvilket jo var helt dumt. I dag tænker jeg, at det jo er latterligt at prøve at tage afstand fra det. Jeg har bare været virkelig heldig.
– Mine forældre har altid været gode til at opdrage mig og min storesøster til at være bevidste om, at vi er privilegerede. Jeg har altid været klar over, at nogen ikke har det samme, og jeg har lært at sætte pris på det, jeg har. Mine forældre er stadig gift og glade for hinanden, det er jo et godt udgangspunkt. Min storesøster er antropolog, og hun er gift med en antropolog. Jeg er den eneste ikke-akademiker i familien. Min kusine arbejder for Retshjælpen, min mor har et velgørenhedsprojekt, hvor hun hjælper handicappede børn i Thailand. De er alle sammen nogen, der gør noget godt – hvilket er dejligt og fint – og jeg er så hende, der laver X Factor, ha, ha.

LÆS OGSÅ: Signe Lindkvist: Ville ikke gøre forskel på børnene


Signe Molde er aktuel som ny X Factor-værtinde. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.

Har du et problem med det?
– Overhovedet ikke. Det er jo dejligt at være i en familie, hvor folk er sympatiske og idealistiske. Det synes jeg jo også, at jeg selv er. Det kan man godt være, selvom man laver underholdning. Men folk har da tit sagt,
guuud, er du så familiens sorte får, fordi alle de andre har lange fine uddannelser og redder verden. Men jeg har kun mødt opbakning hjemmefra, også da jeg droppede ud af studiet på RUC for at få et rigtigt arbejde og tjene mine egne penge. Jeg kunne mærke på mine forældre, at de syntes, det var det helt rigtige for mig. Men der var da en overgang, hvor jeg prøvede at overbevise mig selv om, at jeg skulle lave følsomme dokumentarprogrammer eller nyhedsjournalistik, men det er simpelthen ikke der, mit hjerte ligger. Jeg elsker at lave underholdning. Jeg er stolt af mange af de ting, jeg har lavet, og faktisk er det sværere, end man skulle tro, at lave noget, der er sjovt. Jeg har arbejdet hårdt for at nå dertil, hvor jeg er i dag.

Ballademager


Gennem tiden har Signe arbejdet både foran og bag kameraet på adskillige ungdoms- og voksenprogrammer på radio og tv, og mest kendt er hun nok netop for sin rolle som reporteren i "Det Nye Talkshow". Her fik hun lov til at leve sin indre ballademager ud, og hun var vild med at skabe nogle situationer, som var sjove og akavede. Også selvom det bl.a. kostede en afhøring af politiet og den famøse bøde.
– Altså, jeg havde nok troet, at man godt måtte lave lidt mere sjov med politiet, vil jeg sige. Men det må man så ikke. Overhovedet! Fandt vi ud af. Men det er jo også sjovt i sig selv.

Hvad sagde din advokatfar til, at du troppede op med en taske fuld af våben på en politistation?
– Han syntes, det var sjovt. Men han syntes ikke, det var sjovt, det med statsministeren. Det kunne han ikke lide. Det er meget forskelligt, hvad folk har kunnet lide af de indslag, vi lavede i talkshowet. Vores job i talkshowet var at afsøge grænser, og når man afsøger grænser, går man nogle gange ud over dem. Og det var der så nogle, der vurderede, at vi gjorde med indslaget på politistationen. Sådan er det. Jeg har ikke fortrudt det. Jeg synes stadig, at det var sjovt.

LÆS OGSÅ: Benedikte Utzon om konkurs og skilsmisse

Har du en indre oprører?
– Jeg ved ikke, om jeg vil kalde det en oprører, det lyder så voldsomt, men jeg har helt klart en grundlæggende lyst til at sige noget upassende. Det ligger mig meget naturligt, og jeg synes, det er sjovt. Der er så meget, der bare er så kedeligt og forudsigeligt. Mange folk ligner hinanden, ofte ved man, hvad de vil sige, før de åbner munden. Jeg synes, det kan være sjovt at gøre noget andet, end man lige regner med. Ikke at jeg går rundt og bare er helt skør hele tiden – overhovedet ikke – men jeg kan godt lide at lave sjov, også privat.
– Forleden dag fik jeg f.eks. en sms fra en veninde, jeg ikke havde set i lang tid. Alle ved jo, at når man har små børn og arbejder, kan der gå lang tid imellem, man ses. Jeg skrev straks tilbage til hende: Du skal ikke kontakte mig igen nogensinde, for du har ikke på nogen måde vist interesse for, at jeg har fået barn. Det var sjovt, syntes jeg. Men så fik jeg en sms, hvor der stod: Hvad har jeg gjort? Er der sket noget? Og jeg tænkte, gud nej, hun tror, at jeg mener det alvorligt! Sådan noget oplever jeg nogle gange. At jeg kan være lidt for hurtig, når jeg synes, noget er sjovt.

Kapitalistsvin

Familien går heller ikke fri af Signes hang til at sætte lidt rav i tingene.
– Min idealistiske antropologsøster og hendes antropologmand, som er meget, meget søde, boede en overgang i et bofællesskab i en lille by uden for Ganløse. Min søster havde på det tidspunkt arvet min fars gamle bil. Min søster havde mange skrupler over, at de havde den her bil, egentlig havde de ikke brug for den, syntes hun, den var alt for fin, og hun syntes også, at den vakte lidt for meget opsigt. Det var enormt sødt, men jeg kunne ikke helt se problemet. Man kan jo godt være et ordentligt menneske og samtidig være heldig, at man har arvet en bil. En aften var min mand og jeg ude og besøge dem, og da vi skulle hjem, havde det sneet. For at drille dem skrev vi "Kapitalistsvin" i sneen på bilens køler. Det syntes vi var enormt sjovt, og så kørte vi hjem. Jeg glemte alt om det, men nogle måneder efter sad vi til noget familiekomsammen, og så begyndte min søster igen at tale om bilen, som hun havde det så dårligt med, og ja, der havde også været nogen i byen, der havde skrevet "Kapitalistsvin" på den! Så måtte jeg jo sige, hold da op, det var jo bare os, og så blev hun heldigvis helt lettet og kunne godt se, at det var sjovt.

LÆS OGSÅ: Kvinder i alle aldre: Dét er lykken

Datteren lagt på hylden i Brugsen

I ægtefællen Peter har Signe heldigvis fundet en legekammerat. De mødtes over kaffeautomaten i TV-Byen i Gladsaxe for ti år siden.
– Meget romantisk! Jeg åbnede døren, skulle ind og have kaffe, og så kiggede han på mig og sagde hej. Jeg tænkte ikke, uh, han er lækker, jeg tænkte, han er godt nok ikke så høj, men han virker virkelig, virkelig sød og ordentlig! Og det er han.

Hvordan kom I fra kaffen til to børn?
– Der var en fest i Radiohuset. Jeg kan huske, at han hele tiden var ovre og snakke med mig, og jeg fattede det slet ikke. På et tidspunkt spurgte han, om han måtte gå med hjem og få en kop kaffe, og jeg tænkte, right, helt sikkert. Men okay, så kom med hjem og få noget kaffe, så ser vi på det. Han fik en kop kaffe, og så gik han. Og så var jeg helt forvirret. What? Det havde jeg godt nok aldrig prøvet før. Men så ringede han dagen efter og spurgte, om vi skulle ses igen, og så blev vi kærester.
– Ud over at Peter er meget klog og alt muligt andet, så er han også virkelig sjov. Måske det sjoveste menneske, jeg kender. Og det er jo utrolig vigtigt. Hvis man kan se det sjove i de samme ting, er man ret langt og på bølgelængde på alle mulige måder. Jeg er ikke sådan en mor, der går til babyrytmik og svømning, men til gengæld har Peter og jeg et lille barselsprojekt. Det er en lille fotoserie, der hedder "Find Evelyn", som vi har brugt meget tid på. Vi gemmer Evelyn alle mulige mærkelige steder, tager nogle billeder, og så skal man prøve at finde hende på billederne. Det har vi haft ret meget skæg med, og hun synes også, at det er sjovt. Hun er jo ligeglad med at sidde nede i en spand eller ligge på hylden i Brugsen blandt bleerne, bare hun er sammen med os. Vi laver også masser af pjat med vores ældste datter, Penny, og det er hun helt med på.


Signe Molde med datteren, Penny.

Signe hiver telefonen frem og viser mig grinende billedet af lille Evelyn på hylden i Brugsen. Og som den lille pige møffer rundt nede på gulvet, ser det ærlig talt ikke ud til, at hun har taget det mindste skade. Kort efter ringer telefonen. Det er Peter, og Signe siger straks:
– Hej Peter, alt hvad du siger, bliver optaget på en diktafon! Og nu bliver der sikkert skrevet, at du ringede midt i interviewet. Ja, jeg siger, at vi har det perfekte forhold. Nej, jeg ved ikke helt, hvornår vi er færdige, hun er simpelthen så sløv i betrækket, jeg tror ikke, at hun er så hurtig i hovedet, så det kan godt være, at det trækker lidt ud. Vi ses. Hej.
– Undskyld, griner hun.

LÆS OGSÅ: Søren Huss drømmer om at blive forelsket igen

Kamp til Blachman

Ja, så blev der også lige taget gas på journalisten! Hun kan ikke lade være. Men hvad så med X Factor, kommer vi også til at se en værtinde, der laver sjov med deltagerne? Med dommerne?
– Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg faktisk ikke, der kommer så meget af det. Jeg skal jo ikke stå og være helt vildt pinlig i det program, men jeg har da tænkt mig at tage min egen personlighed med, så meget jeg kan. Hvis der sker noget spontant, hvor det er oplagt at lave sjov, så selvfølgelig, men der er jo en fast ramme i X Factor, så det er begrænset, hvor meget det passer, at man fylder som vært. Det program handler overhovedet ikke om mig, og det passer mig rigtig godt. Jeg glæder mig faktisk til at lave noget, som er lidt mere straight. Hvor jeg ikke nødvendigvis hele tiden skal tage den sjove hat på, men kan hvile i de ting, der sker omkring mig og samtidig lede seerne trygt igennem det hele.

Du vil jo blive bredere kendt med X Factor, hvordan har du det med det?
– Jeg har selvfølgelig tænkt, at sådan bliver det nok, mens det står på, men det gør mig ikke noget. Jeg har selvfølgelig aldrig før lavet noget, der er så stort på den måde, men jeg har alligevel været i faget i 12-13 år. Jeg HAR prøvet at blive kritiseret af Bo Tao Michaëlis i Politiken, jeg har haft knivsagen, og jeg har prøvet at få virkelig sure mails fra folk, der bare synes, det er noget værre noget, jeg laver. Jeg har også prøvet at få ros, så jeg føler mig rustet til at lave noget, hvor folk har en masse meninger.

Og en masse små piger begynder at se op til dig...
– Som så begynder at lave sjov med politiet, ha, ha.

Ballademager eller ej, jeg har i hvert fald ro i sindet, da jeg siger farvel til Signe, og jeg tror på, at X Factors liveprogrammer trygt kan overlades til hende. Jeg vil i hvert fald lade mig falde ned i sofaen til endnu en omgang fredagsunderholdning og i mit stille sind håbe, at Signe kan give Blachman kamp til stregen på sin egen skæve facon.


 

 

Signe Molde, 35 år.

Aktuel som værtinde på X Factor.

Læste samfundsfag på RUC 1998-2000. Droppede ud af studiet for at blive praktikant på DR's børneradio. Arbejdede på børneradioen i tre år og tog forskellige journalistiske kurser. Har siden bl.a. lavet "Sara & Signe", "Zulu Late Night Live", instrueret og været redaktionschef på "Slemme, slemme piger" på TV2 Zulu, samt "TV2 Teddy" og "Rundfunk" på TV2.

Især kendt som reporteren i "Det nye Talkshow" på DR.

Gift med Peter Molde-Amelung, som er journalist, instruktør og manuskriptforfatter. Sammen har de døtrene Evelyn på 1 år og Penny på 6.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Signe Molde og X Factor

610x200_woordy_knap2.jpeg