Brevkasse

Foto: Getty Images Jeg ved ikke, hvordan jeg skal date, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Hvordan bliver jeg bedre til at date mænd?

Jeg savner en mand i mit liv, men har haft dårlige oplevelser med at date, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om at miste modet til at date

Jeg er en 41-årig kvinde, der for halvandet år siden blev skilt fra min mand efter 20 års ægteskab. Det var mig selv, der ønskede skilsmissen efter lang tids kamp for at få vores forhold til at fungere. Min eksmand udviklede med tiden et alkoholproblem, som han stadigvæk ikke har gjort noget ved, og jeg følte mig efterhånden mere som hans mor end som hans hustru. Siden skilsmissen synes jeg, at mit liv er blomstret op. Jeg nyder at være alene med mine to teenagebørn, der også har givet udtryk for, at de trives bedre efter skilsmissen.

Jeg længtes dog efter nærhed og savner at have en mand i mit liv. Ikke en mand, jeg skal flytte sammen med lige nu, men en mand, jeg kan have noget sammen med og så se, hvad der sker. Jeg oprettede derfor en profil på Tinder for et par måneder siden og må indrømme, at jeg faktisk blev overrasket over, hvor mange mænd, der hurtigt meldte sig på banen. Jeg har siden været ude med nogle stykker, men nu er jeg ved at tabe modet. En af de første af de mænd, jeg var ude med, endte jeg faktisk med at blive virkelig glad for. Han inviterede mig hjem, var sød og hensynsfuld, og vi havde det dejligt sammen, indtil han meget pludseligt bakkede ud med begrundelsen, at han ikke var klar.

LÆS OGSÅ: Min mand vil leve i et åbent forhold

Det slog mig lidt ud, men sidste uge var jeg så ude med en anden mand. Han havde inviteret til middag, hvor vi også fik drukket en hel del vin. Mødet endte dog ret underligt, fordi han begyndte at stille krav om, at jeg nedlagde min profil og også udspurgte mig, om de andre mænd, jeg har kontakt med. Jeg synes, det har været nogle ret voldsomme oplevelser, og nu ved jeg ikke helt, om det her er vejen frem. På den anden side har jeg heller ikke lyst til at gå i byen for at møde en mand. Har du nogle råd til mig?

Vibeke Dorph råder til at tage det roligt i starten

Umiddelbart tænker de fleste, at dating via nettet er en såre let og dejlig uforpligtigende måde at finde en kæreste på, men det er ikke så enkelt endda, hvilket du som så mange andre nu har erfaret. For det er jo meget nemt at sidde derhjemme bag computeren eller med mobiltelefonen i hånden og lystigt bladre igennem diverse kæresteemner, men knap så let er det, når den besværlige virkelighed melder sig på banen. For bag fotoet af endnu en kærestesøgende profil, gemmer der sig et menneske af kød og blod, og den slags er jo mere besværlige at have med at gøre ude i den rigtige virkelighed.

Hvis det er en seriøs kæreste, du leder efter, så ville jeg derfor starte med at finde en datingprofil, der er mindre overfladisk end Tinder. For på Tinder vælter det godt nok med kærlighedshungrende mennesker, men du har stort set ikke andet end et foto at gå ud fra, og det er bestemt ikke alle, der er lige seriøse i deres søgen. Prøv at søg på nettet, der findes flere gode datingsider, der er møntet på folk, der seriøst søger en kæreste, og brug så her lidt mere tid på at undersøge, hvad dine eventuelle partnere leder efter, før du beslutter dig til at mødes med dem.

LÆS OGSÅ: Hvorfor forelsker jeg mig i en anden mand?

Når du så gør det så lad være med at slå for stort brød op ved jeres første møde. Lad dog være med at mødes til en større middag, når I nu ikke kender hinanden endnu. Nøjes med at aftale på forhånd, at I hver især sætter en halv time af og drikker en kop kaffe eller går en tur. Så har I nemlig begge to mulighed for at gå hjem bagefter og mærke efter, om det nu var noget, og om I derfor har lyst til at ses igen. Kort sagt, tag det mere roligt i starten, lyt på, hvad han vil, og hvad du selv føler. Af den vej undgår du også at kaste dit hjerte efter en mand, der slet ikke er klar eller at sidde fastlåst ved et middagsbord med en anden af slagsen, der allerede ved det første møde forventer, at du lover ham guld og grønne skove.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Dating, Kærlighed og Skilsmisse

610x200_woordy_dmjpg.jpg