Brevkasse
Foto: Getty Images Jeg flirter med andre end min mand, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Hvorfor forelsker jeg mig i en anden mand?

Jeg elsker min mand over alt på jorden, men er alligevel blevet forelsket i en kollega, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om at flirte med andre end sin mand

Igennem mit liv har jeg været igennem flere store op- og nedture på trods af mine kun 35 år. Jeg har været gift og skilt og er nu gift igen. Mit tidligere ægteskab sluttede, da vi var kørt fast og ikke kom videre.

Jeg har bragt to børn med ind i mit nye forhold, og vi har fået et fælles barn. Vi lever sammen alle fem som en lykkelig, sammenbragt familie, og jeg elsker min mand over alt på jorden og har gjort det hver dag i otte år.

Derfor er det meget underligt for mig, at jeg igennem de sidste tre-fire uger har fået meget varme følelser for en anden mand på mit arbejde. Vi flirter helt vildt, og jeg er lige nu forelsket til op over begge ører og tager nogle åndssvage beslutninger kun for at være i nærheden af ham.

LÆS OGSÅ: Jeg har været utro og den dårlige samvittighed forfølger mig

Lige før jul fik jeg hans telefonnummer under påskud af, at vi ikke skulle ses i lang tid, og siden da har vi har skrevet sammen et par gange om dagen. Min intuition og fornuft er helt på bar bund. Nogle gange virker han, som om det er mere end bare end flirt, andre gange ikke. Han er også gift, har et barn og virker ellers lykkelig.

Jeg har forsøgt at se indad for at finde ud af, om der mangler noget i mit liv, og det måske kan være årsagen, men jeg kommer hele tiden til den konklusion, at jeg burde være lykkelig. Jeg har opnået så meget med min mand. Hvordan kan jeg forelske mig i en anden mand, når jeg elsker ham, jeg har? Er jeg bare ekstrem selvdestruktiv? Det er ved at ødelægge mit liv, da jeg bruger så meget energi på at spekulere.

Vibeke Dorph råder til at se bag voldsomme følelser

Ro avler uro, det oplever de fleste af os nu og da i løbet af et langt forhold, det er der ikke noget usædvanligt i. Der er heller ikke noget som helst forkert i, at vi kan blive tiltrukket af andre, selvom vi allerede er i et forhold. Det sker også for de fleste. Forskellen er blot, om vi lader os rive med af vores følelser og impulsivt handler på dem, eller om vi er i stand til at tøjre følelserne med vores fornuft, før vi sprænger tilværelsen, som vi kender den, i stykker for os selv og ikke mindst vores nærmeste. Når du beskriver dit tidligere liv som fyldt med op- og nedture, så tænker jeg, at det er den impulsive livsstil, du har været vant til, og at det er den samme udfordring, du kæmper med nu?

Hvad gør du så ved det? Først og fremmest skal du nok se i øjnene, at din forelskelse i din kollega overhovedet ikke handler om ham, den handler om dig selv. Jeg tror, at du skal prøve at se om bag dine voldsomme følelser og finde ud af, hvad der gemmer sig der. Savner du udfordringer? Skal du måske sætte dig nogle mål for dig selv? Se på dig selv som alkoholikeren, der har sat flasken på hylden for en længere periode.

LÆS OGSÅ: Min kæreste har travlt med andre kvinder på nettet

Nu har stoltheden over din afholdenhed lagt sig, og så rammer rastløsheden og drikketrangen sig igen for hvad nu? I stedet for at skrue kapslen af og tømme flasken og dermed ødelægge alt det, du allerede har opnået, så se nøgternt på, hvad du skal putte ind i dit dejlige liv, så du vokser i det. Begynd med at læse bøger om selvudvikling, dyrk motion, øv dig i at slappe af og være i nuet. Lær dig selv at nyde dit eget selskab. Lær at udsætte dine egne behov, lær i stedet at sætte dig et langsigtet mål og mærk senere glæden over at opnå det. Ja, det er virkelige billige ord, det tangerer til floskler, det ved jeg godt, men det er altså den vej, jeg tænker, at du skal. Du skal ikke flygte væk fra dig selv og dermed den familie, du har skabt. Du skal tættere på dig selv, lære dig selv bedre at kende og stille og roligt vokse derfra.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Kærlighed, Parforhold og Forelskelse