Brevkasse
SPONSORERET indhold

Min mand vil leve i et åbent forhold

Min mand føler sig kvalt af mine følelser, og hans løsning er at få fri til at have sex med andre af og til, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af:: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
05. jan. 2019 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om følelsesmæssigt kaos

Jeg har kendt min mand i tre år og har selv en datter fra et tidligere ægteskab, som bor fast hos os. I starten havde min mand og jeg et meget aktivt sexliv, som delvis stilnede af med tiden, uden dog at blive dårligt.

Så skete der det, at jeg afslørede min mand i at skrive med andre kvinder. Jeg brød sammen, men midt i det følelsesmæssige kaos sagde min mand, at han ønskede, at vi fik vores eget fælles barn, hans første.

Tilfældet ville, at jeg kort tid efter blev gravid. Vi blev begge utrolig glade og besluttede os for at starte på en frisk. Desværre opdagede jeg snart, at han stadig havde kontakt med en anden kvinde. Jeg kontaktede selv den pågældende og bad hende om at holde sig ude af mit ægteskab.

LÆS OGSÅ: Vores forhold er dødt, og der er ingen romantik længere

Jeg blev en trist tikkende bombe midt i en graviditet, der burde være lykkelig. Sex begyndte at blive en udfordring, og min mand stoppede med at lægge op til det, fordi han følte sig afvist. Han havde stadig kontakt til den anden kvinde, fandt jeg ud af. De havde meget intime samtaler, hvor de delte billeder og havde telefonsex.

Min mand mente, at det var min egen skyld, at det var kommet så vidt. Han sagde dog også, at der stadig var plads til mig i hans liv. Han bebrejdede mig dog, at jeg havde været modbydelig over for den anden kvinde. Han havde ondt af hende, mens han følte sig kvalt af mine følelser.

Nu er der 11 uger til, at vores fælles barn kommer til verden, og jeg er begyndt at tvivle på, om han kan være en del af det hele. Min mands løsning på problemerne er, at jeg giver ham en weekend nu og da, hvor han kan have sex med dem, han har lyst til, for så at komme hjem og være familie. Hvad tænker du? Jeg elsker ham og ønsker ikke at miste ham.

Vibeke Dorph om urimelige krav

Jeg får helt ondt i maven på dine vegne, når jeg læser din mail. Du har i forvejen et barn, du står foran at skulle føde endnu et og oven i alt det skal du forholde dig til din kærestes i mine øjne helt urimelige krav om at leve i et åbent forhold.

Hans opførsel er uhørt uansvarlig og barnagtig. Jeg har stor forståelse for, at folk kan have forskellige seksuelle behov, og jeg har såmænd også respekt for folk, der vælger at leve i et åbent forhold. Men her handler det jo udelukkende om hans behov for at have sex med andre kvinder, mens jeg end ikke ser antydningen af omsorg for dig, dit barn, din graviditet og jeres lille familie.

Dét set i lyset af, at det var ham selv, der ønskede sig et barn, gør, at jeg ikke kan se ham som andet end en mand uden rygrad og et ansvarsløst pjok. For det er jo ikke nu, mens du er højgravid, at han skal drøne rundt og skabe sig, han skal være far, og det må han indrette sig efter.

LÆS OGSÅ: Min mand har forladt mig og ved ikke, hvad han vil

Det synes jeg, at du skal forklare ham, og vil han ikke indrette sit liv efter det, så kan det kun gå for langsomt med at få ham ud af vagten. Du er og skal være mor igen lige om lidt, du har brug for omsorg og ro, noget han tydeligvis ikke vil give dig.

Har du derfor andre i din omgangskreds, der kan erstatte ham, så søg dem. Det være sig dine forældre, søskende, en god veninde eller andre, du kan stole på. Du skal være åben og fortælle dem ærligt, hvordan dit liv ser ud, og hvordan du i øjeblikket bliver udsat for noget, der i mine øjne tangerer psykisk vold. Så er jeg sikker på, at de vil slå ring omkring dig og give dig den hjælp og omsorg, din mand er for selvoptaget at give dig.

Har du ikke i dit netværk de personer, så kontakt Mødrehjælpen. Læs om deres arbejde på: moedrehjaelpen.dk eller ring på 3345 8600 eller ring til mig tirsdag mellem 10-12.

Anbefalet til dig