Parforhold

Foto: Getty Images Jeg har mødt en pige, som kun vil have løse forhold, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Hvorfor er jeg igen blevet forladt?

Jeg er lige kommet ud af et langt forhold, men nu har jeg mødt en pige, som kun vil have løse forhold, men jeg er blevet vild med hende, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om forvirring, frustration og løse forhold

Jeg er en ung fyr på 27 år, som for et lille års tiden siden kom ud af et langt forhold. Det var mig, der blev droppet, og det tog hårdt på mig, da jeg havde været sikker på, at det var hende, jeg skulle få børn og stifte familie med. Stille og roligt fik jeg dog nyt mod på at komme videre. Jeg festede som aldrig før, og henover sommeren fik jeg stiftet en masse nye bekendtskaber hos det modsatte køn. Bl.a. mødte jeg en virkelig sød pige.

LÆS OGSÅ: Hvorfor er mine kærester altid utro?

Vi lagde ud med at mødes på café for at lære hinanden bedre at kende. Vi datede i lidt over to måneder, og jeg syntes virkelig, hun var skøn. Hun gav udtryk for, at hun syntes det samme om mig. Vi aftalte dog at gå stille frem. Jeg var jo lige kommet ud af et langt forhold, og hun havde igennem de seneste fem år valgt at leve i løse forhold, der kun var baseret på sex. Hun var glad for at kysse og holde om mig, hvilket jeg i starten ikke var meget for, fordi det forvirrede mig. Det var ikke ligefrem det, jeg forbandt med at tage det stille og roligt.

Jeg blev dog mere og mere vild med hende, men ud af det blå meldte hun så pludselig ud, at hun ikke havde de helt dybe følelser for mig. Jeg skriver så til hende og fortæller, hvordan jeg har det med hende, og hvad jeg føler. Det påvirker hende meget, og hun skriver, at hun ville ønske, at jeg havde sagt det før. Der går dog længere og længere før hun svare, og nu har hun mødt en anden og vil slet ikke mødes. Jeg er nu dybt frustreret. Hvad har jeg gjort galt?

Vibeke Dorph råder til at være mere kritisk

Jeg kan ikke lade være med at tænke, at du søger efter det rigtige det forkert sted. For du skriver om din foregående kæreste, at du håbede, at det var hende du skulle stifte familie med. Du lyder således til at være på jagt efter den eneste ene, men alligevel falder du derefter for en pige, der betror dig, at hun i de seneste mange år har foretrukket løse relationer, hvor fokus kun var på sex, fremfor et følelsesmæssigt dedikeret forhold.

Min tese er, at en pige, der har levet sådan i så mange år, ikke ud af det blå bliver parat til at indgå i et seriøst forhold. Det er således ikke dig som person, der er noget galt med, det er din emotionelle radar, der er indstillet forkert. Derfor synes jeg, at du nu skal bruge tid på at spekulere over, hvad det egentlig er for en pige, du leder efter. Har du i virkeligheden brug for fortsat at have det sjovt og være på eventyr, så gør det, og så nyder du det, så længe det varer.

LÆS OGSÅ: Jeg kan ikke lægge hans utroskab bag mig

Er du derimod der, hvor du virkelig ønsker at slå dig til ro med en pige, så vær en lille smule mere kritisk næste gang, du står foran en sød én af slagsen og brug din fornuft. Er hun på vej til Brasilien for at danse samba, så er det nok ikke hende, du skal satse på. Husk også på, at de piger, der er hurtigt fremme i skoen, også ofte er dem, der er hurtigt videre igen. Så giv de stille og mere forsigtige piger en chance. Det kan godt være, at de ikke larmer så meget, men de har dybde. Og husk så på, at du er i gang med at lære en masse. Kærlighed gør nas nu og da, sådan er det, men hvis vi ikke vover noget, så vinder vi heller ingenting, så klø på!

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold, Kærestesorg og Kærlighed