Camping uenige
Foto: Getty Images Min kæreste gennem tre og et halvt år vil gerne have mig med på campingferie, men det har jeg virkelig ikke lyst til, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg gider ikke på camping med min kæreste

Jeg kan ikke blive enig med min kæreste gennem tre og et halvt år om, hvor vi skal på ferie henne. Han elsker campinglivet, og jeg tog med det første år, men det er ikke noget, jeg har lyst at gentage. Nu vil han afsted igen, men jeg kan mærke, at jeg allerede nu får ondt i maven ved tanken om det, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om kæreste, som gerne vil på campingferie 

Jeg har kendt min kæreste i tre et halvt år, og camping er en af de ting, som kan gøre os meget uenige. Min kæreste elsker nemlig campinglivet, mens jeg ikke er vild med det og aldrig har været det. Det første år gav jeg mig dog, og vi to afsted i 10 dage. De første dage i regn i Tyskland, senere i Frankrig. Det var en nogenlunde fin ferie, men ikke én jeg havde lyst til at gentage. Året efter tog vi derfor på charterrejse, som vi begge nød meget, og sidste år drog vi rundt i Danmark og boede på hotel, hvilket også var fint.  

Hele tiden har der dog ligget et stort pres på mig for at tage på camping i både weekender og ferier. Nu er det så ved at være ferietid igen, og jeg har forsøgt at fortælle min kæreste, at camping bare ikke er mig, men han accepterer det ikke. 

LÆS OGSÅ: Jeg har fortrudt, at vi er flyttet sammen

Jeg kan derfor mærke, at jeg allerede nu får ondt i maven ved tanken om, at jeg skal sige, at det har jeg ikke lyst. For medmindre jeg går min vej, så taber jeg, og skal gøre noget, som jeg ikke har lyst til. Min kærestes holdning er, at man godt kan gøre noget, som gør den anden glad, også selvom man skal gøre noget, man ikke selv har lyst til. Jeg mener, at vi burde kunne finde en form for ferie, som vi begge har lyst til. Hvad tænker du?

Vibeke Dorph råder til lytte til hinandens ønsker 

Kompromisets kunst synes jeg personligt er et rigtig godt udgangspunkt for et godt og levende parforhold. Det vil sige, at jeg er villig til at kaste mig ud i noget nyt, som jeg måske ikke brænder helt vildt for, men jeg insisterer så også på at gøre det på en måde, så også jeg kan nyde det. I jeres tilfælde tænker jeg, at du kunne udvise velvilje ved at give campinglivet en chance til, men at du til gengæld forventer, at ferien bliver holdt på en måde, så også du får noget ud af den. Du kan f.eks. foreslå, at det højest drejer sig om en uges camping, og at du også får lov til at være med til at vælge, hvor I skal tage hen – altså, at det er et sted, du også har lyst til at besøge. Personligt afskyr jeg regnvåde telte og smattede fællestoiletter. Har du det på samme måde, så forlang, at I lejer en autocamper eller på anden måde sørger for, at komforten er aldeles i top. Foreslå dernæst, at det i en anden uge af jeres ferie er dig, der udstikker kursen, naturligvis helst i samarbejde med din kæreste. 

LÆS OGSÅ: Han gør det forbi, når jeg vil tale om vores problemer

Kan I finde ud af at vise hinanden hensyn i stedet for stejlt at stå på hver jeres, så bliver I også begge to kastet ud i nye og ukendte eventyr, og det er kun godt for et forhold. Så drop stædigheden begge to, for den fører aldrig nogen gode steder hen. Sæt jer i stedet ned og slå ørerne ud og lyt til hinanden således, at I kan få lagt nogle planer for jeres sommer, som I begge kan se frem til og senere nyde.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold, Livsstil og Camping