Jeg har fortrudt, at vi er flyttet sammen
SPONSORERET indhold

Jeg har fortrudt, at vi er flyttet sammen

Jeg skal flytte sammen med min kæreste, men nu har jeg fået kolde fødder, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af:: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
26. jun. 2020 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om tvivl ved at flytte sammen med kæreste

Efter at have levet alene i mange år, mødte jeg for to år siden en mand, som jeg blev rigtig glad for. Vores eneste problem var, at vi boede i hver sin ende af landet.

Efter et år med rejsen frem og tilbage blev vi derfor enige om, at han fraflyttede sin lejelejlighed og kom over til mig – der er stor efterspørgsel inden for hans branche, så han fik ingen problemer med at finde et job. Det har så været planen, at jeg skal sælge mit hus, hvorefter vi skulle købe bolig sammen. 

Mit problem er, at jeg nu har fået kolde fødder.

LÆS OGSÅ: Jeg elsker min kæreste, men vil bo for mig selv

Den rus, der var i forelskelsen og alle de mange ting, vi foretog os sammen, når vi havde så kort tid sammen, blev sjældnere. Nu synes jeg ærlig talt, at min energiske kæreste bruger sit krudt på at få mig til at passe ind i hans livsmønster og vaner.

Han er også begyndt at købe ting til huset, ting, som slet ikke er min stil. Når jeg forsøger at tale med ham om det, forstår han mig ikke. Jeg har fortrudt, at vi er flyttet sammen, og snart skal jeg så ovenikøbet sælge det hus, som jeg elsker og ikke ønsker at flytte fra.

Min kæreste har ikke ejet en bolig, så jeg synes ikke, at jeg kan beskyldes for at have ført ham bag lyset, men jeg sætter ham jo på gaden, hvis jeg trækker følehornene til mig. I det hele taget har jeg virkelig dårlig samvittighed. Hvad gør jeg?

Vibeke Dorph råder til at kæmpe intensivt og energisk for kærligheden

Det er helt sikkert ganske anderledes at leve i et langdistanceforhold, end det er at bo under samme tag 24/7. Begge måder at leve på har sine fordele og ulemper, som du åbenlyst selv har erfaret og erfarer nu: Bor man hver for sig er fordelen, at forholdet altid er friskt og sitrende. Der går derfor sjældent hverdag i den, til gengæld bruger man tid og kræfter på transport og på at savne hinanden. 

Jeg går ud fra, at det var det sidste, der var grund til, at I valgte at flytte sammen, og det er konsekvenserne af det, du lige nu står midt i.

For der er netop gået hverdag i den, sådan som der gør det for alle, og det er den oplevelse, der nu giver dig lyst til at kaste håndklædet i ringen. 

LÆS OGSÅ: Tør jeg leve min drøm ud?

Det er du da også i din gode ret til at gøre, men før du gør det, så vil jeg råde dig til at kæmpe lidt mere intensivt og energisk for jeres kærlighed.

I stedet for at se de udfordringer, I står med nu, som en anledning til at give op, så se dem som fuldstændig almindelige problemer, der dukker op i de fleste forhold på et tidspunkt. Løs problemerne, for de lyder altså ikke til at være større. Hvis din kæreste ikke forstår, at I har nogle udfordringer, så tyder det på, at I slet ikke taler nok sammen om jeres samliv, og det er altså alfa og omega i et parforhold. Kort sagt, giv dog dit forhold en chance.

I har begge sat et stort skib i søen, det er for tidligt og for slapt at springe fra borde, blot fordi båden nu gynger lidt.