Jeg vil ikke have min svigerdatters hund i huset Vibeke Dorphs Brevkasse
SPONSORERET indhold

Jeg vil ikke have min svigerdatters hund i huset

Min søn og svigerdatter har købt sig en hund. Allerede inden de købte den, fortalte jeg, at den ikke måtte komme hjem til mig, da jeg simpelthen bliver frastødt af hunde. Nu vil de tage den med herud til en familiefrokost, og jeg har sagt nej igen. Derfor er der en dårlig stemning mellem os, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
10. nov. 2021 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om hund i huset

Min søn og svigerdatter, der begge er i 30’erne, kom for et par måneder hjem og fortalte, at de havde tænkt sig at anskaffe en hund. Min reaktion på det var, at det skulle de selvfølgelig have lov til, blot de lovede, at de aldrig ville tage den med herhjem. Sagen er nemlig, at jeg aldrig har og aldrig kommer til at bryde mig om hunde. De frastøder mig på alle måder, men jeg respekterer fuldt ud, at andre har det anderledes, blot de også respekterer, hvordan jeg har det.

LÆS OGSÅ: Skal jeg anmelde dem for dyremishandling?

Det viser sig så ikke at være tilfældet, for nu har de fået deres hund, og den kan ikke være alene. Derfor meddelte min søn forleden, at de har tænkt sig at tage den med, når de skal herud til familiefrokost om en uges tid. Da jeg mindede dem om, at jeg havde sagt, at jeg ikke ville have hunden hjem, blev de åbenlyst fortørnede og sagde, at de så nok ikke ville kunne komme. Der er dårlig stemning imellem os nu, jeg ved, at de venter på, at jeg skal give mig, men jeg har vitterligt ikke lyst til at have hunden inden for min dør. Så hvad gør jeg?

Vibeke Dorph råder til at stå fast

Nu spørger du én, som bestemt heller ikke er den store hundeelsker, men derimod har en stor lidenskab for kattedyr. Til gengæld er der i min omgangskreds mange, der i den grad elsker hunde, og det har i tidens løb voldt en hel del problemer. For mens jeg aldrig kunne drømme om at slæbe min gamle kat med hjem til dem, det ville den så også helst være fri for, så synes jeg desværre, at det forholder sig anderledes for mine hundeelskervenner.

Jeg har nemlig ofte oplevet, at de er troppet op hjemme hos mig i selskab med deres hund uden at spørge først og velvidende, at jeg har min kat. Hvis jeg har gjort dem opmærksom på det sidste, så har argumentet lydt, at katten jo "bare kan smutte ud i haven eller gemme sig i kælderen".

LÆS OGSÅ: Jeg bliver chikaneret af en ukendt

Det synes jeg egentlig er en ret så arrogant og uforskammet udmelding overfor både mig og katten og for at gøre en lang historie kort, så er problemet blevet løst ved, at hunden har fået lov til at "smutte ud i haven", mens min kat har kunnet sove videre i sin gyngestol. Siden da har de godt kunnet finde ud af at lade hunden blive hjemme eller blive passet af andre.

Grundet ovenstående så vil mit svar til dig nok virke en smule farvet for andre hundeelskere, men alligevel får du det her: For nej, naturligvis skal du ikke lukke en hund ind i dit hjem, når nu du ikke har lyst til det. Du har jo ovenikøbet meldt ud, at du ikke vil have en hund i dit hus, så det er tarveligt, når din søn og svigerdatter alligevel forsøger at gøre dig til problemet. Det er du ikke, du bryder dig bare ikke om hunde. Så hold fast i det, således at din søn og svigerdatter kan finde en anden løsning, når de næste gang skal til middag hos dig – uden deres hund.

Anbefalet til dig