Vibeke Dorph Brevkasse Jeg bliver chikaneret af en ukendt

Foto: Getty Images Jeg må gerne have mine dyr, og jeg passer dem godt, men jeg bliver alligevel chikaneret, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg bliver chikaneret af en ukendt

Jeg har et par dyr, som jeg passer godt og ordentligt. Alligevel har jeg oplevet at blive falsk anmeldt til politiet og får smidt hundeposer i min hæk, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om anonym chikane i hjemmet

Jeg er en enlig mor på 30 år, der skriver til dig, fordi jeg igennem længere tid har haft problemer med en nabo eller en person i det villakvarter, hvor jeg bor med mine dyr og min søn. Vi bor i et hus med have, hvor jeg har to høns, en kat og nogle kaniner. Jeg elsker dyr og har i øvrigt lov til at have dem. Jeg er af den holdning, at man passer på naturen, og jeg har derfor også områder i min have, der er vilde, altså hvor græsset er lidt højere, og hvor insekter og blomster kan leve.

Jeg har desværre på det sidste oplevet at blive falsk anmeldt til politiet, og der bliver også smidt hundeposer, og det der er værre, i min hæk. Jeg får også anonyme klager om, at jeg skal slå græsset. Dyreværnspolitiet har også fået en anonym anmeldelse om mig og har været på min adresse, hvilket var meget grænseoverskridende og sårende, da jeg behandler mine dyr rigtig godt. De konstaterede da også, at der intet var at komme efter.

LÆS OGSÅ: Naboen behandler ikke deres kat ordentligt

Jeg ved desværre ikke, hvem det er, der chikanerer mig, så jeg kan ikke konfrontere personen. Det er meget ubehageligt, og jeg er rigtig vred og ked af de her ting. Jeg har tænkt meget over, hvordan jeg skal tackle det? Skal jeg gå rundt og snakke med folk eller dele sedler ud, hvor jeg forklarer mig og bede om, at chikanen skal stoppe? Jeg ved jo ikke, hvem det er, og jeg begynder at se spøgelser alle vegne. Jeg informerede politiet om det, da de var hos mig, men det virkede ikke, som om de tog det alvorligt. Jeg vil meget gerne flytte, men har ikke råd. Det påvirker mig desværre rigtig meget, for jeg er bange. Kan du give mig et råd?

Vibeke Dorph råder til at opsøge naboer

Det var dog en rædselsfuld og mareridtsagtig situation, du står i. Og det endda helt ufortjent. For hvem kan dog have noget imod, at du holder husdyr, alt imens du gør dit for, at insekter og bier også trives i din have? Det kan kun et virkelig ubehageligt menneske, og at dømme ud for den chikane, som du lige nu bliver udsat for, så er der da også tale om et ondskabsfuldt og tarveligt af slagsen. En, der ikke har modet til at lufte sit hysteri over dit høje græs, men i stedet bruger sin tid på at forfølge dig.

LÆS OGSÅ: Jeg føler mig forfulgt af mine omgivelser

Den slags mennesker findes desværre i verden, men der er så heldigvis ikke ret mange af dem. For de fleste mennesker vil hinanden det godt, og det er jeg også overbevist om, at dine øvrige naboer vil dig, og det er dem, du skal alliere dig med. For lige nu står du alene, og det passer din moralsk bundløse forfølger strålende.

Skynd dig derfor at opsøge dine naboer. Som sagt; de fleste mennesker er gode, og det er med den indstilling, du skal banke på deres dør. Fortæl dem så, hvad du har skrevet til mig her. Jeg er sikker på, at de vil blive lige så chokeret, som jeg blev det, da jeg læste din mail. Det kan så være, at der er en, der bliver knap så chokeret, og så har du udpeget synderen, hvilket vil lette den frygt, du føler nu, fordi der bliver sat ansigt på kujonen. Ved at opsøge dine naboer får du også mulighed for at få et harmonisk forhold til disse, således at de fremover kan støtte dig. Og så er det pludselig ikke dig, der står alene, men derimod din ukendte chikanør, der helt velfortjent får lov til at mærke, hvordan det er at blive sparket ud i kulden og mørket.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kæledyr og Brevkasse

610x200_woordy_knap2.jpeg