Vibeke Dorph Brevkasse Jeg bliver chikaneret af en ukendt
SPONSORERET indhold

Jeg bliver chikaneret af en ukendt

Jeg har et par dyr, som jeg passer godt og ordentligt. Alligevel har jeg oplevet at blive falsk anmeldt til politiet og får smidt hundeposer i min hæk, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
01. jun. 2021 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om anonym chikane i hjemmet

Jeg er en enlig mor på 30 år, der skriver til dig, fordi jeg igennem længere tid har haft problemer med en nabo eller en person i det villakvarter, hvor jeg bor med mine dyr og min søn. Vi bor i et hus med have, hvor jeg har to høns, en kat og nogle kaniner. Jeg elsker dyr og har i øvrigt lov til at have dem. Jeg er af den holdning, at man passer på naturen, og jeg har derfor også områder i min have, der er vilde, altså hvor græsset er lidt højere, og hvor insekter og blomster kan leve.

Jeg har desværre på det sidste oplevet at blive falsk anmeldt til politiet, og der bliver også smidt hundeposer, og det der er værre, i min hæk. Jeg får også anonyme klager om, at jeg skal slå græsset. Dyreværnspolitiet har også fået en anonym anmeldelse om mig og har været på min adresse, hvilket var meget grænseoverskridende og sårende, da jeg behandler mine dyr rigtig godt. De konstaterede da også, at der intet var at komme efter.

LÆS OGSÅ: Naboen behandler ikke deres kat ordentligt

Jeg ved desværre ikke, hvem det er, der chikanerer mig, så jeg kan ikke konfrontere personen. Det er meget ubehageligt, og jeg er rigtig vred og ked af de her ting. Jeg har tænkt meget over, hvordan jeg skal tackle det? Skal jeg gå rundt og snakke med folk eller dele sedler ud, hvor jeg forklarer mig og bede om, at chikanen skal stoppe? Jeg ved jo ikke, hvem det er, og jeg begynder at se spøgelser alle vegne. Jeg informerede politiet om det, da de var hos mig, men det virkede ikke, som om de tog det alvorligt. Jeg vil meget gerne flytte, men har ikke råd. Det påvirker mig desværre rigtig meget, for jeg er bange. Kan du give mig et råd?

Vibeke Dorph råder til at opsøge naboer

Det var dog en rædselsfuld og mareridtsagtig situation, du står i. Og det endda helt ufortjent. For hvem kan dog have noget imod, at du holder husdyr, alt imens du gør dit for, at insekter og bier også trives i din have? Det kan kun et virkelig ubehageligt menneske, og at dømme ud for den chikane, som du lige nu bliver udsat for, så er der da også tale om et ondskabsfuldt og tarveligt af slagsen. En, der ikke har modet til at lufte sit hysteri over dit høje græs, men i stedet bruger sin tid på at forfølge dig.

LÆS OGSÅ: Jeg føler mig forfulgt af mine omgivelser

Den slags mennesker findes desværre i verden, men der er så heldigvis ikke ret mange af dem. For de fleste mennesker vil hinanden det godt, og det er jeg også overbevist om, at dine øvrige naboer vil dig, og det er dem, du skal alliere dig med. For lige nu står du alene, og det passer din moralsk bundløse forfølger strålende.

Skynd dig derfor at opsøge dine naboer. Som sagt; de fleste mennesker er gode, og det er med den indstilling, du skal banke på deres dør. Fortæl dem så, hvad du har skrevet til mig her. Jeg er sikker på, at de vil blive lige så chokeret, som jeg blev det, da jeg læste din mail. Det kan så være, at der er en, der bliver knap så chokeret, og så har du udpeget synderen, hvilket vil lette den frygt, du føler nu, fordi der bliver sat ansigt på kujonen. Ved at opsøge dine naboer får du også mulighed for at få et harmonisk forhold til disse, således at de fremover kan støtte dig. Og så er det pludselig ikke dig, der står alene, men derimod din ukendte chikanør, der helt velfortjent får lov til at mærke, hvordan det er at blive sparket ud i kulden og mørket.

Anbefalet til dig