Vibeke Dorph Brevkasse Min forlovede er besat af sex

Foto: Getty Images Min forlovede og jeg har to vidt forskellige forhold til sex, og jeg kan slet ikke leve op til, hvad han gerne vil have, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min forlovede er besat af sex

Min kæreste er besat af sex for at sige det lige ud. Han kræver, at vi har samleje mindst én gang om dagen, og han er meget eksplicit i at fortælle, hvad han gerne vil have. Det har før overskredet mine grænser, og jeg kan mærke min krop lukke ned, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om forskelligheder i sexlivet

Jeg er simpelthen så fortvivlet. Jeg mødte min forlovede for otte år siden, dengang havde han aldrig haft en kæreste. Jeg har altid set mig selv om en kvinde med stor sexlyst, men siden, jeg mødte min forlovede, var det bare som om den forsvandt. Vi har talt meget det, sagen er nemlig, at min forlovede var meget krævende i sengen og ofte overtalte mig til sex eller tvang mig til at gøre ting, jeg ikke havde lyst til. Og jeg begyndte at få fysiske kramper i underlivet efter samleje, der var meget smertefulde.

Min forlovede føler sig ikke elsket, hvis vi ikke har sex. Hans minimumskrav er sex mindst én gang om dagen, men helst mere. Går der længere tid, bliver han frustreret og skælder mig ud.

LÆS OGSÅ: Forventer jeg for meget af min kæreste?

I dag er jeg gravid med vores første barn, og vi planlægger vores fremtid sammen. Jeg bliver bare så angst, når jeg tænker på fremtiden i soveværelset, for jeg kan ikke opfylde hans behov. Han ser meget online porno, og når vi taler om sex, er han hudløs ærlig, han drømmer om sex i alle afskygninger, og han er sikker på, at det en dag vil blive til virkelighed.

Jeg bliver så ked af det, for jeg kan ikke finde den der gnist i sengen. Jeg får ofte klaustrofobi, når han gør tilnærmelser. Hvordan kan jeg dog tilfredsstille hans behov? Og hvordan kan jeg øge min egen?

Vibeke Dorph råder til at sætte foden ned

I stedet for at se din krop som en fjende, der ikke vil makke ret og dermed opfylde din forlovedes voldsomme seksuelle behov, så tror jeg, du skal lytte til den som en klog ven, der forsøger at fortælle dig noget vigtigt. For på mig lyder det nemlig til, at din forlovede ikke har andre behov i hovedet end hans egne. Han behandler dig jo som en krop, med hvilken han kan gøre præcis, som han vil, uden at skænke dig og din krop mange tanker. Det er en mildt sagt meget infantil og barnagtig måde at forholde sig til sex på – for god sex handler mindst lige så meget om at give som at tage imod. Det første lyder din forlovede så ikke synderligt optaget af.

Jeg bliver derfor også helt stresset på dine vegne, når du vender den anklagende finger mod dig selv i stedet for mod din barnagtige forlovede. For han har overhovedet ikke ret til at gøre noget som helst ved dig, som du ikke har lyst til. Gør han det, så er der tale om et seksuelt overgreb, og det hører ingen steder hjemme.

LÆS OGSÅ: Min kærestes tvivl har gjort mig bange

Derfor er mit råd, at du i stedet for at blive ved med at presse dig selv ud i ting, du ikke har lyst til, lytter til din krop og siger stop. Det kan være, at du og din forlovede har brug for en lang sexpause – du må da især have det, nu du er gravid. Den pause kunne din kæreste så bruge på at slukke for computeren og tage en slapper i sit sexbesatte hoved.

Dernæst kunne han med din hjælp begynde at undersøge, hvad du har lyst til, og hvad der tænder dig. Gider han ikke det, så er du altså bedre tjent uden ham, for med den indstilling han lige nu har til dig og sex, så vidner det om, at han kun har sig selv og sine egne behov i fokus. Det lover ikke godt for jeres fremtid som familie, så se at få sat foden ned.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Sex og Parforhold

610x200_woordy_dmjpg.jpg