Forventer jeg for meget af min kæreste?

Foto: Getty Images Jeg ved ikke, om jeg har for høje forventninger til min kæreste gennem to år, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Forventer jeg for meget af min kæreste?

Min kæreste og jeg har aftalt, at han skal fortælle mig, hvem han har mødt og talt med i løbet af dagen. Forleden havde min kæreste fortalt, at han kom fra et helt andet arbejdssted end der, hvor han havde fortalt mig, at han var. Da jeg blev ked af det, sagde han, at jeg blæste det op. Jeg fik det dårligt både psykisk og mentalt, men jeg ved ikke, om jeg forventer for meget af min kæreste, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om forventninger til kæreste

Min kæreste og jeg har været sammen i nu snart to år. Selvom vi ikke bor sammen endnu, så er vi for det meste hjemme hos mig, fordi jeg har hjemmeboende børn. Vi har da haft vores småkriser undervejs, men nu synes jeg nok, at min kæreste er gået over stregen. Han er en sød og kærlig person, mens jeg selv er typen, der har brug for meget opmærksomhed, og jeg elsker, at vi i løbet af dagen har kontakt med hinanden og deler vores oplevelser. Jeg har også flere gange sagt til min kæreste, at jeg godt kan lide, hvis han fortæller mig, hvem han har mødt og talt med i løbet af dagen, og også hvis han pga. sit arbejde som tømrer skifter opholdssted. Det har han indvilliget i, når nu det betyder så meget for mig. 

LÆS OGSÅ: Er han utro, eller er det mig, der ser spøgelser?

Forleden fortalte min kæreste så, at han kom fra et helt andet arbejdssted, end der, hvor han oprindeligt sagde, at han var. Det blev jeg ked af at opdage, og det sagde jeg til ham. Han syntes ikke selv, at det betød noget, og at jeg blæser tingene alt for meget op, hvilket kun gjorde mig endnu mere ked af det. Det kan da godt være, at jeg er meget følsom, men jeg synes, at han træder på mine værdier. Jeg fik det efterfølgende rigtig dårligt både fysisk og psykisk. Jeg havde håbet, at der ville komme en undskyldning fra ham, men han grinte bare og sagde, at han muligvis ville glemme det igen. Jeg elsker min kæreste meget højt, men jeg er såret og kan ikke finde ud af, om jeg forventer for meget af ham. Hvad tænker du?

Vibeke Dorph råder til at vende fokus indad 

Når jeg læser din mail, så kan jeg ikke lade være med at tænke, at du og din kærestes problemer har rod i dig og ikke ham. For jo, det er da helt naturligt, at man som kærester deler dagens oplevelser, men at din kæreste skal stå til regnskab for, hvem han taler med, og hvor han specifikt har en arbejdsopgave, handler ikke om nysgerrighed, men om et alt for stort behov for kontrol fra din side. Den type kontrollerende adfærd skyldes som regel usikkerhed og manglende selvværd hos den, der udøver kontrollen – altså dig – og i stedet for at bebrejde din kæreste, så burde det være disse problematikker hos dig selv, du skulle vende dit fokus imod. For jeg synes da, at dine komplekser har fået lov til at styre alt for meget i jeres forhold, og kontrol og mistro gøder ikke et kærlighedsforhold. Tværtimod. Det knuser det, og jeg tror da også, at når din kæreste siger, at han muligvis igen kommer til at glemme at fortælle dig, hvor han er, så er det fordi, han er træt af konstant at skulle stå til ansvar for sin gøren og laden. 

LÆS OGSÅ: Hvorfor tør jeg ikke stole på min mand?

Derfor er mit råd til dig, at du får dit fokus væk fra din kæreste og vender det mod dig selv. Find ud af, hvad din mistro har bund i – har du selv oplevet utroskab i et tidligere forhold eller? Genvind din tiltro til, at du er et unikt menneske, som er elskelig, som den, du er, og ikke et menneske, der hele tiden skal holde øje med, hvornår folk svigter dig. Få set på dit selvværd og gør noget for at bedre det. Find nogle ting, du er god til og dyrk dem intenst. Det samme gælder dine venskaber. Vigtigst er det, at du holder op med at fokusere på din kærestes adfærd, men i stedet for får fokus på din egen. For det er som sagt der, hvor hønen ligger begravet.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse og Parforhold

610x200_woordy_dmjpg.jpg