Min kærestes tvivl har gjort mig bange

Foto: Getty Images Min kæreste virker til at være i tvivl om vores forhold, og det gør mig bange, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min kærestes tvivl har gjort mig bange

Efter halvandet år er min kæreste begyndt at virke meget usikker på vores parforhold, og nu er jeg også begyndt at tvivle. Jeg ved ikke, om jeg kan være i forholdet, hvis ikke tingene bliver, som de plejede at være, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om tvivl i parforhold 

Min kæreste og jeg har snart været sammen i halvandet år, hvor vi har levet på en lyserød sky og sjældent oplevet problemer. Min kæreste er kun 19 år gammel, og jeg selv er 21 år. Jeg har lige overstået mit sabbatår og er startet på universitet og skulle i den forbindelse også flytte hjemmefra. Min kæreste skulle også starte arbejde inde i byen og havde lige færdiggjort gymnasiet. Vi besluttede os derfor at flytte sammen.  

LÆS OGSÅ: Min ven har ikke tid til mig mere

Efter at have boet sammen i to uger fortæller min kæreste mig så, at han synes, at vi måske har taget en for stor en beslutning. Han overvejer derfor at bakke ud af forholdet. Jeg bliv knust. Han tager til København i en uge, hvor vi ikke rigtigt snakker sammen, men han kommer så hjem og undskylder og siger, at han bare havde behov for at savne mig. Alt går godt i nogle dage, men så begynder tingene igen at ændre sig. Jeg kan mærke, at jeg er usikker på ham og ikke helt ved, hvor jeg har ham. Vi plejer at have et godt sexliv, men det er pludselig helt dødt. Jeg ved ikke, om det er usikkerheden i mig, der gør, at jeg overtænker alt, eller om der er et problem. Jeg tvivler nu på, hvorvidt vi har gjort det rigtige ved at flytte sammen, for jeg ønsker virkeligt at være sammen med ham. Jeg kan dog også mærke, at hvis tingene ikke igen bliver som de plejede, så ved jeg ikke, om jeg kan være i forholdet. 

Vibeke Dorph råder til at få talt med kæresten om fremtiden 

Det er skønt at leve på en lyserød sky og aldrig have problemer, desværre er det et en tilstand, man ikke får lov til at leve særlig længe i. På den anden side er det måske meget godt, at man på et tidspunkt bliver smidt ud af alt den idyl, for på sigt kan det også blive et for stagneret og iltfattigt rum at leve i. Så når du skriver, at du ønsker, at tingene skal blive som før, så bliver jeg nødt til at sige til dig, at det kan de ikke, og det skal de heller ikke. For mennesker forandrer sig hele tiden, det kaldes også for udvikling, og er der ikke plads til det i et forhold, så dør det. 

LÆS OGSÅ: Min kæreste er rejst fra mig

Nu kan jeg ikke lade være med at tænke, at du – og især din kæreste – er meget unge. I er jo rent faktisk gået fra at bo hjemme for så at flytte sammen. Jeg kan da derfor godt frygte, at der er noget, I har sprunget over – jeres ungdom f.eks. Den er fyldt med usikkerhed, ja, men det er også en tid, hvor I skal og kan prøve en masse ting af og gøre jer nogle erfaringer, som på sigt vil udvikle jer og give jer karakter. Det kunne godt tyde på, at det er nogle af de tanker, din kæreste også har gået med, og mon de ikke også gemmer sig hos dig et sted? I hvert fald er mit råd til dig, at du i stedet for at forsøge at forlange, at alt bliver som før, så gør noget andet. Få dog talt ordentligt med din kæreste om jeres forhold og om, hvordan I ønsker, at det skal være på sigt. Elsker I hinanden, og vil I begge to jeres forhold, så vil det kun blive stærkere af, at I løbende tør tale åbent om, hvordan I har det og ønsker at leve sammen. Viser det sig, at din kæreste vitterligt ikke er klar til et forhold, så får du vished for det, og så skal du helt sikkert på sigt nok møde ham, der har de samme ønsker til et forhold, som du selv har.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Livsstil