Min kæreste nægter at betale for at bo hos mig Vibeke Dorphs Brevkasse

Foto: Getty Images Min kæreste og jeg er altid hos mig, men han vil ikke betale for de ekstra udgifter, jeg har, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min kæreste nægter at betale for at bo hos mig

Jeg er kæreste med en dejlig fyr på fjerde år, og vi har ikke adresse samme sted, men vi er stort set altid hos mig. Derfor synes jeg ikke, det er urimeligt at bede om et fast beløb hver måned, nu han sparer på sine udgifter, og jeg betaler ekstra, men det synes han, at det er, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om boligøkonomi i parforhold

Jeg er en kvinde i 50’erne, mor til voksne børn, der er flyttet hjemmefra, og ejer af hus og bil. Jeg er i parforhold med en dejlig fyr på fjerde år. Han har to søde skolebørn, som er hos ham en weekend om måneden. Vi har ikke adresse sammen sted, fordi min kæreste også ejer et hus længere væk, men vi er stort set altid her hos mig, også når han har sine børn. Bilen er også min, som vi alle bruger. Mad og forlystelser deles vi dog om.

LÆS OGSÅ: Jeg tror, at min kæreste gør mig syg

Mit spørgsmål er, om det er helt urimeligt af mig, hvis jeg beder ham om et fast beløb, når nu han og børnene altid er her. De bruger jo også el, varme, benzin til bilen og andet. Det er ikke for at være smålig, men jeg synes, det er urimeligt, at han sparer på sine udgifter, mens jeg i sidste ende betaler det, han sparer.

Når vi har talt om det, har svaret lydt, at han ikke finder det rimeligt, og at han så vil flytte hjem til sig selv, hvilket er ganske langt væk. Jeg har et par gange ladet ham gøre det, hvor han så er kommet på besøg, men efter en uges tid har alt været ved det gamle. Ingen af os har i øvrigt lyst til at sælge vores huse. Hvad tænker du? Er jeg urimelig?

Vibeke Dorph råder til at kigge på tallene

Hvis din kæreste altid er hos dig, hvilket lyder til at være tilfældet, så kan jeg da sagtens forstå, at du godt vil have, at han bidrager økonomisk til de faste udgifter. For to til fire mennesker bruger nu engang mere vand, varme og el end et. Står hans eget hus samtidig tomt og lukket ned, ja, så må han jo selv kunne se, at han i det lange løb sparer en hel del penge, som du så i stedet bøder for. Derudover deler i en bil, og her er det da også helt rimeligt, at han bidrager til både vedligeholdelse og benzin.

LÆS OGSÅ: Hvordan får jeg min far til at respektere mig?

At din kæreste ikke selv kan se det, har jeg – indrømmet – svært ved at forstå. Det gør han så ikke, men så må du jo få ham til at forstå, at fordelingen imellem jer er urimelig. Det gør du bedst ved at fremlægge tørre tal, der beviser det. Prøv f.eks. at finde ud af, hvor meget, du normalt brugte i varme og el, dengang du boede i huset alene, og sammenstil det så med, hvor meget du bruger, nu din kæreste og hans børn er rykket ind.

Du kan også prøve at finde en anden løsningsmodel på nettet, for du er – desværre – ikke den første, der er udfordret med sammenflytninger og fællesøkonomi. Er din kæreste helt uvillig til at samarbejde, ja, så ville jeg nok være lidt mere hård i filten og lade ham rykke hjem for en periode. Fordelen ville her være, at han så selv kan få lov til at opdage, hvor hurtigt de faste udgifter løber op. Det kan således vise sig at være en effektiv øjenåbner, der får ham til at indse, at han nu må se at finde pungen frem.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Økonomi, Brevkasse og Parforhold

610x200_woordy_knap2.jpeg