Min kone ydmyger mig - hvad gør jeg? Vibeke Dorphs brevkasse

Foto: Getty Images Mine kone kritiserer mig hele tiden, og jeg har snart fået nok, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min kone ydmyger mig - hvad gør jeg?

Jeg har altid troet, at det skulle være min kone og jeg resten af livet, men nu er jeg kommet i tvivl. Hun kritiserer mig konstant, og jeg tror ikke, at jeg kan holde til det mere, men jeg ønsker samtidig ikke at gøre hende ked af det ved at forlade hende, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om hustru, der kritiserer

Jeg er en mand sidst i 40’erne, som har været gift i 18 år med en lidt ældre kvinde.

Jeg har altid håbet, at det skulle være os resten af livet, men da vi fik det sidste barn for 13 år siden, meddelte hun, at nu var der ikke grund til sex mere, og ja, siden er det gået ned ad bakke. Vi har højest haft sex en-to gange om måneden, og nu er der gået mere end to måneder siden sidst.

LÆS OGSÅ: Vores snobbede svigerdatter ser ned på os

Min kone kritiserer mig konstant. Så er jeg for tyk, så ligner jeg en gammel skaldet mand eller en straffefange. Hun er også utilfreds med den mad, jeg hver dag laver, så er den for stærk eller sat forkert sammen. Hun foretrækker at tale om sygdom og brokke sig. Vi har et hus, men hun hjælper ikke ude og gør næsten heller intet inde. Det er mig, der står for det meste. Før kunne hun finde på at tage noget frækt tøj på og tage om mig.

De sidste år har bemærkningen lydt: ”Du fik sex for tre uger siden”. Hun siger, at hun nemt kunne nøjes med sex to gange om året, men jeg har jo brug og lyst til meget mere. Jeg føler derfor, at jeg bor med en god ven. Jeg har også været hos forskellige psykologer, der alle opfordrer mig til at blive skilt og finde lykken et andet sted. Det har jeg dog svært ved, for jeg hader at gøre nogen ked af det.

Vibeke Dorph råder til at kræve ordentlighed

Du vil ikke gå fra din kone, fordi du hader, at ”gøre nogen kede af det”, skriver du? Hvad synes du så, at din kone gør ved dig nu? Hun ydmyger dig konstant, hun kritiserer din madlavning, dit udseende, alt imens hun afviser dig og lader dig om alt det praktiske. Gør det ikke dig ked af det? Det burde det da, for alt i din kones opførsel afslører, at hun for længst har mistet respekten for dig. Og hvorfor nu det?

Er det, fordi du på trods af hendes ydmygelser, træsker i hælene på hende med støvekluden i hånden og tigger om sex? Det er ikke særlig værdigt og heller ikke en måde at få et godt sexliv eller parforhold på, det fører tværtimod kun til, at din kone vil se endnu mere ned på dig, fordi du bliver ved med at lade dig ydmyge.

LÆS OGSÅ: Skal jeg konfrontere min mand med hans voldelige adfærd?

Respekt får ingen mennesker af at bøje nakken, det fører kun til yderligere spot. Du skal derfor tage dig sammen og mande dig op. Du skal kræve af din kone, at hun taler ordentligt til dig, og fortælle hende, at gør hun ikke det, så smutter du.

Giv hende så lidt tid til at forklare sig og slå ørerne ud. Det kan være, at hendes manglende sexlyst skyldes din selvudslettende adfærd, det kunne jeg egentlig godt forestille mig, at den gjorde. Så se at få rettet ryggen og stå op for dig selv, og se så, om hun ikke også vågner og genvinder respekten for dig. Gør hun ikke det, vil hun fortsat foretrække at tale om sygdomme og anden elendighed, så kan jeg kun give alle dine psykologer ret i, at du bør se at komme ud ad vagten.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skilsmisse, Brevkasse og Parforhold

610x200_woordy_dmjpg.jpg