Vibeke Dorph Brevkasse Min steddatter bliver udnyttet

Foto: Getty Images Min steddatter hjalp sine daværende svigerforældre med en bil, da de havde økonomiske problemer, men nu sidder hun i saksen, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min steddatter bliver udnyttet

Min steddatter hjalp sine daværende svigerforældre med en bil, da de var i økonomiske vanskeligheder. Nu betyder bilen, at hun ikke kan købe et hus med sin nye kæreste, og eks-svigerforældrene er ikke til nogen hjælp, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om økonomisk bil-byrde

Min steddatter har for et par år siden skrevet under på en købskontrakt på en bil, som hendes daværende kærestes forældre skulle bruge. Eks-svigerforældrene var gået konkurs, og derfor må og måtte de ikke selv eje noget. De betaler så nu min steddatter afdragene på bilen, men nogle gange betaler de ikke til tiden. Min steddatter har nu fundet en ny kæreste, som hun gerne vil købe hus sammen med. Men hun kan ikke låne penge til at købe hus for, fordi hun står som ejer af eks-svigerforældrenes bil.

LÆS OGSÅ: Hans ekskone saboterer vores forhold

Min steddatter vil gerne ud af den økonomiske pine, men hendes tidligere svigermor vil ikke hjælpe hende. Jeg har foreslået hende, at hun forklarer sin eks-svigermor, at hun ikke har råd til at holde dem med bil, og at hun derfor henter bilen og sælger den. Det vil min steddatter ikke, for hun har to børn med sin eks-kæreste, og hun er bekymret for, at deres farmor så bliver vred og slår hånden af hende og børnene, hvis hun sælger bilen.

Som jeg ser det, er min steddatter blevet bondefanget, og det gør mig ondt at se, at hun ikke kan få sin husdrøm opfyldt. Jeg har desværre ikke pengene til at hjælpe hende. Hvad kan jeg gøre?

Vibeke Dorph råder til at blive ved med at støtte

Jeg synes ikke, at du kan gøre så meget andet end at blive ved med at bakke din steddatter op i, at hun da har ret til at sælge bilen, så hun kan få sine penge retur. Og skulle hendes tidligere svigermor være så langt ude, at hun reagerer på det ved at cutte forbindelsen til ikke bare hende, men også de to børnebørn, ja, så er den farmor alligevel ikke noget værd på den lange bane. For hvem dropper dog sine børnebørn for en bil?

LÆS OGSÅ: Min svigermor rakker min mor ned

Var jeg din steddatter, så ville jeg derfor sætte eks-svigerforældrene ind i hendes dilemma. Nemlig, at hun ikke kan komme videre med sit eget liv, før den bil er solgt. Så ville jeg efterfølgende give dem en deadline, så de har lidt tid til at finde andre løsninger på deres bilproblem, men dernæst ville jeg også lade hammeren falde, og det med god samvittighed. For din steddatter har strakt sig langt og været meget generøs, og det er æreløst af eks-svigerforældrene, hvis de kvitterer for det ved at sætte hende økonomisk skakmat.

Så bak fortsat din steddatter op i, at hun skal have sine penge retur, men pas nu på med at presse hende unødigt. For det er i sidste ende din svigerdatters liv og således hende og ikke dig, der skal træffe de valg, som hun nu finder bedst.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse og Økonomi

610x200_woordy_knap2.jpeg