Dan Jørgensen kæreste
Foto: Ulrik Jantzen Dan Jørgensen er med i en podcast fra ALT.dk.

Astrolog til Dan Jørgensen: Dette skal du lede efter i en kæreste

Kærlighed kan være en kompliceret størrelse, men kan astrologi sige noget om, hvem vi passer bedst med? I ALT.dks podcastserie ”I stjernernes tegn” har politiker Dan Jørgensen sagt ja til at blive klogere på læren om stjernetegn og horoskoper - og måske også nye eller velkendte sider af sig selv.

Kærlighed kan være en kompliceret størrelse, men kan astrologi sige noget om, hvem vi passer bedre med end andre?

I ALT.dks podcastserie ”I stjernernes tegn” har den socialdemokratiske politiker Dan Jørgensen sagt ja til at blive klogere på sit stjernetegn og horoskoper. Han er selv født i stjernetegnet tvillingen, og han fortæller i programmet, der blev optaget i marts i år, at han er skeptisk over for astrologi, fordi han foretrækker, når ting kan bevises med naturlove, men at han går ind til det med nysgerrighed – og et noget begrænset kendskab.

LÆS OGSÅ: Pernille Rosenkrantz-Theil: "Min kæreste og jeg er uenige om alt"

– Da jeg var knægt, købte min mor nogle af de kulørte blade for, at man kunne se, hvad man skulle se i fjernsynet. Det var dengang, man sagde: ”Hva', er der noget godt i fjernsynet i aften?” Og der var også altid sådan et horoskop, og det kan jeg huske, at jeg altid læste det dengang. Siden har jeg ikke gået så meget op i det, siger den socialdemokratiske politiker.

Især på nettet og blandt unge har de mange tusind år gamle teorier om planeternes mulige indvirkning på mennesker haft en kæmpe opblomstring i disse år, og noget af det, som programmet undersøger, er, hvad man inden for astrologien tillægger de forskellige stjernetegn af personlighedstræk.

Køber blomster til kæresten

For mandlige tvillinger lyder en generalisering, at de godt kan lide at varte op, og de er det mest høflige af alle stjernetegn i forhold til at forkæle deres partner ved fx at købe blomster eller trække stolen ud

Og det kan Dan Jørgensen godt genkende sig selv i.

– Det er ikke sikkert, at det lige er de to ting, jeg ville gøre. Jeg tror for eksempel ikke, at jeg ville trække stolen ud, fordi jeg tror, at den kvinde, jeg godt vil kunne lide, nok ikke så godt vil kunne lide, at jeg trak stolen ud for hende, siger han og forklarer, at han synes, at man i alle nære relationer, men specielt i en kærlighedsrelation, skal gøre noget ekstra.

– Jeg synes, at man skal gøre sig umage over for hinanden, og det kan man gøre på mange måder. Symbolet på det er selvfølgelig klichéen med at købe blomster, og det kan man også godt gøre, det har jeg også gjort tit, men det er måske også så nemt endda. Det er jo endnu bedre, hvis det ikke er en kliché, men det er et eller andet mere personligt, der kommer dybt fra.

Astrolog Eva Ganvig har arbejdet med stjernetegn og horoskoper i mere end 15 år, og hun lægger undervejs i podcasten Dan Jørgensens personlige fødselshoroskop og forklarer, hvad hun ud fra det kan sige om hans personlighed.

I horoskopet ser hun også på, hvordan planeterne i den nærmere fremtid vil påvirke politikerens liv. Under optagelsen i foråret 2019 var Dan Jørgensen selv optaget af det kommende folketingsvalg, men astrologen fremhæver derimod i podcasten, at det er på kærlighedsfronten, at planeterne står ekstra stærkt for ham.

– Nu sagde du selv lidt tidligere i programmet, at du ikke har nogen kæreste. Og så tænkte jeg, gad vide om der ikke er dukket en op lige for nyligt? (..) Som astrolog kunne det godt se ud som om, at der er ved at være fokus på det, siger Eva Ganvig.

– Det er SÅ noteret. Jeg troede, jeg skulle ind i en travl valgkamp nu her, men det kan være, at det slet ikke er det, lyder svaret fra Dan Jørgensen, der i sidste uge offentliggjorde, at han er blevet kæreste med Katherine Diez, der er litteraturanmelder og debattør på Berlingske. 

Den perfekt kæreste for en tvilling

Hvis man kigger på kærlighed med astrologiske briller, er der ifølge Eva Ganvig nogle særlige karaktertræk ved en partner, som passer ekstra godt til en person født i tvillingens tegn.

– En tvilling har brug for at tale med sin partner, så de har brug for at have en partner, der har et vist hoved. Altså, det skal være en person, der kan følge med. Det behøver ikke at være lige så hurtigt eller lige så intenst (som er et typisk træk ved en tvilling, red.), men der skal være en vis volumen. Det er en stor del af forholdet, at den kommunikation, der foregår, er en ping pong.

Og hvilket stjernetegn passer så særligt godt til tvillingen? Ifølge astrologien er et ildtegn som skytten et godt match til tvillingen, fordi den typisk har stor drivkraft og brænder for noget, hvilket tvillingen som regel finder tiltalende, forklarer Eva Ganvig.

– Tvillingerne søger mennesker, der har en mærkesag eller har noget, de går op i, eller der involverer sig på et dybere plan. Derfor kan de typisk godt lide ildtegn (skytten, vædderen og løven, red.). Der er også de andre lufttegn, som vægten og vandbæreren, hvor det er en fornøjelse for en tvilling at tale med en vandbærer, fordi de taler endnu hurtigere, og de hopper fra den ene ting til den anden, men tvillingen kan som regel følge med, forklarer Eva Ganvig.

Astrologien hævder også at kunne sige noget om, hvordan personer i tvillingens tegn er som kærester, og hvad der holder gløden tændt i deres forhold.

– Tvillingen er et nysgerrigt tegn, så de er generelt nysgerrige på andre mennesker, men jeg oplever det ikke som værende illoyalt eller sådan en, der hele tiden skal ud og fange andre. Jeg tror faktisk, at de er meget loyale i deres parforhold, også fordi dét, de tænder på, er den mentale kontakt og ikke nødvendigvis det fysiske. Selvfølgelig betyder fysikken også noget, men den partner, de søger i deres liv, er en, som de også kan connecte med på et andet plan end seksualiteten og den fysiske tiltrækning.

Lyt til hele podcasten med Dan Jørgensen via app’en Talk Town.

Om podcasten ”I stjernernes tegn”

Bodil Jørgensen, Alberte Winding, Thomas Skov og en række andre kendte danskere møder astrologiens verden i en ny podcast-serie, som ser på, hvad læren om stjernerne måske kan give os i en moderne tid.

LOGO_i_stjernernes_tegn_01.jpg

Hvad kan en astrolog måske fortælle dig om dit liv og din personlighed?

12 kendte danskere har sagt ja til at blive klogere på deres stjernetegn - og måske også dem selv - i dette alternative interviewprogram. Sammen med journalist Susanne Baden Jensen og astrolog Eva Ganvig gennemgår de, hvad man generelt siger om de forskellige stjernetegn.

I hvert program har Eva også lagt et personligt fødselshoroskop for den kendte gæst – men altid uden at kende gæstens navn på forhånd. Et fødselshoroskop, som åbner op for en endnu mere personlig og dybdegående beskrivelse af gæsten. 

Hvad er det, der fascinerer os ved astrologi, hvordan fungerer det – og kan det muligvis hjælpe os med at blive klogere på os selv og hinanden den dag i dag?  Lyt med ”I stjernernes tegn”.

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kendte, Kærlighed, Stjernetegn og Podcast