Sådan pynter du op med blomster til jul
SPONSORERET indhold

Sådan pynter du op med blomster til jul

Af: Krista Elvheim/House of Pictures. Foto: Inger Marie Grini/House of Pictures.
16. nov. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Pynt op med friske blomster i en skøn farvepalette af rød, lilla og frisk grøn. Det ser let og hyggeligt ud som kontrast til det mere stedsegrønne gran.

SE OGSÅ: Pynt op i en fart - Her er de bedste tricks

SE OGSÅ: Se 4 personlige og smukt pyntede juletræer

SE OGSÅ: Flot indpakning til julegaverne

ADVENTSKRANS
Bind en adventskrans med enkle redskaber, eukalyptusgrene, statise, lidt ståltråd, dekorative bånd og kogler, og hæng den ned fra en krog i loftet.

Sådan gør du:
Lav først en basiskrans af eukalyptusgrene og lidt ståltråd. Brug så lidt tyndere ståltråd til at sætte de løse statisegrene og kogler fast med på eukalyptuskransen.

Derefter laver du en lidt mindre og lettere krans af opklippede statisegrene, som du binder sammen med en tynd ståltråd (som du kan købe på rulle i de fleste blomsterbutikker).

Bind de to kranse sammen som på billedet med dekorative bånd. På denne måde får du en etagekrans, som du kan sætte små lysholdere med levende julelys i. Brug kransen som adventskrans.

Friske blomster behøver ikke altid stå i vaser på den traditionelle måde. Fyld en hyggelig kurv med grene med kogler på eller ædelgran. Sæt en vase eller en lille spand i kurven, som du dækker til med grenene. Sæt de afskårne blomster ned i bøtten på en tilfældig måde.

Lignende kurv, se Tine K Home.

DØRKRANS
En frodig blomsterkrans lavet med let hånd giver nyt liv til et smukt gammelt skab eller på din hoveddør.

Sådan gør du:
Bind først en stor og kraftig eukalyptuskrans ved at bøje grenene til og binde dem sammen med ståltråd. Dekorer kransen med forskellige blomsterhoveder som nellike, orkideer og tulipaner med stilken på. Sæt blomsterne fast med tynd ståltråd. Brug en dekorativ silkesløjfe eller et andet fint bånd til at hænge kransen op.

PYNTELYS
Det er let og dekorativt at pynte stearinlys med eukalyptusblade, som du binder fast med tynd ståltråd.

Sådan gør du:
Klip eukalyptusblade af, og sur dem fast på stearinlyset med dekorativ ståltråd i en fin farve.

LYSDEKORATION
Et dekorativt lysfad skaber hygge i den mørke tid.

Sådan gør du:
Lav lysfadet ved at kombinere lys i forskellige højder, farver og tykkelser. Her er lysene dekoreret med alt fra uldtråd, til tynd ståltråd, friske blomstergrene og eukalyptusblade. Tilføj gran, hvis du vil have det endnu mere julet. Sæt det hele på et gammelt sølvpletfad eller kagefad.

JULELYGTE
Lav din egen lygte ved at dekorere et glas med eukalyptusgrene

Sådan gør du:
Klip en eukalyptusgren i mindre stykker, bind dem sammen med en tynd ståltråd, og sur den rundt om et rent glas. Sæt et bloklys i glasset. Eukalyptusgrenen vil tørre ind efterhånden, men den beholder den fine grålige farve.

.

VINDUESKRANS
Bøj en eukalyptuskrans af en enkelt gren. Lad grenen bestemme formen – den behøver ikke være cirkelrund.

Sådan gør du:
Bind en lille og enkel eukalyptusgren sammen med ståltråd. Sæt et nellikehoved på ståltråd, og sæt det fast i kransen. Hæng kransen på et spejl eller i et vindue.

Saml vaser i forskellige former og materialer til et lille stilleben. Lidt enkel blomsterpynt gør det hele mere julet. Cymbidium orkideerne har lang holdbarhed, hvis du husker at skifte vandet og snitte stilken en my kortere i ny og næ.