Blomster: Friske, kunstige, tørrede eller spiselige

Blomsterinspiration

Her på ALT.dk får du masser af inspiration til, hvordan du pynter op med flotte blomster derhjemme. Det gælder lige fra, hvordan du arrangerer dem på festbordet, til hvad du stiller op med dem, når de ikke strutter længere. Tørrede blomster er nemlig også flotte at dekorere med. Få her 10 tips til, hvordan du bruger de tørrede blomster.  

Læs mere

Blomster er smukke, dekorative og giver liv, hvor end du har dem i hjemmet. Og så bliver vi også gladere, når vi har dem omkring os. Det er ikke bare noget vi siger, men et faktum, videnskaben har slået fast. Hvis du er lige så vild med blomster, som vi er på ALT.dk, kan du på denne side finde inspiration til, hvordan du bruger blomsterne i dit hjem. Det gælder både de friske, kunstige og tørrede. Og så kan du ikke mindst blive klogere på, hvordan du kan bruge de spiselige blomster som flot dekoration i din madlavning.

Pynt dit hjem med blomster

Ingen flot borddækning uden blomster. Et bord – eller et rum i sig selv – kan naturligvis også være smukt dekoreret uden friske blomster, men det er helt sikkert noget, der gør en forskel for helhedsindtrykket. Og det er uanset, hvilken type blomster, du vælger. Hvis du, som mange andre, har orkideen som din yndlingsblomst, kan du i vores store orkide-guide læse mere om de flotte, orientalske blomster, og ikke mindst få svaret på, hvordan du får dine orkideer til at forblive smukke og holde i mange år.

Blomster til jul – og nytår

Blomster hører ikke julen til – eller gør de? En af de blomstersorter, der rent faktisk gør sig særligt godt i den søde juletid, er amaryllis. Den fine blomst, der også går under navnene Ridderstjerne og De fire Verdenshjørner, kommer ovenikøbet i julens røde og hvide farver. Udover amaryllis er tulipaner, og gerne i en rød variant, også flotte at pynte op med i julen.

Se hvilke andre blomster, vi har i julen, og få masser af inspiration til juleudsmykningen, når vi viser dig, hvordan du pynter op med blomster til jul. Udover friske blomster kan blandt andet flotte kranse til døre eller vinduer og ikke mindst lysdekorationer gøre en positiv forskel. Når julen er ovre, kan blomsterne tilmed bruges til at gå dekorativt ind i det nye år. Se hvordan, du pynter nytårsbordet med smukke blomster.

Spis blomsterne

Blomster tjener bestemt flere formål end at fungere som pynt hjemme i stuen. De kan blandt andet bruges som dekorativ pynt til den mad, du spiser. Det er selvfølgelig ikke alle blomster, der egner sig lige godt som madpynt eller til at spise – se hvilke typer og sorter, der kan bruges som spiselige dekorationer og ikke mindst, hvilke retter og madvarer de passer til, når vi guider dig til spiselige blomster. Her kan du blandt andet finde svarene på, hvorfor tusindfryd er gode på pizzaer, og hvorfor du med fordel kan bruge hybenroser i dine brød og kager.

Du finder også opskrifter med blomster, herunder en hurtig og enkel sommersalat med rucola, fersken, fetaost og ikke mindst blomster, agurkesalat med hjulkrone og blomsterscones med kronblade fra roser.

Langtidsholdbare blomster, der pynter

Når man taler blomster, kommer vi naturligvis ikke udenom, at de kræver, at du passer og vander dem. For nogle er det ingen sag, mens det for andre er en opgave, der oftest bliver nedprioriteret At du ikke er god til at huske blomsterne, er heldigvis ikke ensbetydende med, at blomster ikke er noget, du kan have fremme i dit hjem eller bruge som bordpynt til næste festlige begivenhed.

Du kan nemlig lave dine helt egne kunstige blomster. De er helt vedligeholdelsesfri og kan holde hele året – og så pynter de mindst lige så meget, som friske blomster gør. Få opskriften på DIY-blomster i crepepapir, der udover kreativitet og crepepapir blandt andet kræver, at du har blomstertråd og blomstertape til rådighed. Se også her hvordan, du folder roser, åkander og sommerfugle, der fungerer som prikket over i’et på festbordet.