Tørrede blomster
SPONSORERET indhold

10 tips: Sådan kan du bruge tørrede blomster

Tendensen om at lade tørrede blomster indgå i indretningen er over os, og der er ingen grænser for, hvor fint de kan pynte i hjemmet. Find inspiration i vores galleri.

Af: Julie Wittrup og Mikkel Dahlstrøm / Another Studio
13. dec. 2018 | Bolig | ALT.dk

Tørrede blomster i indretningen

Mange elsker at have friske, velduftende og farverige blomster stående og pynte i hjemmet, men glæden ved de friske blomster er kort. Men tørrede blomster er kommet for at blive og kan indgå i indretningen på mange fine måder. Der er ingen grænser for, hvor fint kan pynte i hjemmet. De såkaldte evighedsbuketter er ikke blot et billigere alternativ til friske blomster – de er både neutrale i duft og afdæmpet i farverne, så de fint passer ind i indretningen året rundt - uanset sæson.

Se med i galleriet nedenfor, og bliv inspireret af de mange måder, tørrede blomster kan bruges på:

Personlig og unik evighedsbuket

Udvælg dine yndlingsblomster og lav din helt personlige og unikke evighedsbuket

Tørrede hortensia

Hortensier er blandt de mest populære blomster at tørre, da de bevarer størstedelen af deres naturlige farve og derfor nærmest ligner friske afskårne stilke. 

Blomster i pres i bog

Blomsterprestendensen stormer frem. Udvælg dine yndlingsblomster og placer dem mellem siderne i en gammel bog – gerne med en tung genstand ovenpå, så du øger presset. Papiret vil over et par dage udtørre blomsterne, og du vil stå tilbage med de fineste papirstynde blomster. 

Tørret brudebuket

Vi kender sikkert alle en eller to, som har tørret deres brudebuket, men vi ser dog også, at tørrede brudebuketter benyttes på selve bryllupsdagen – især i efteråret. 

Helårskrans med tørrede blomster

Brug dine tørrede blomster til at lave en fin helårskrans

Borddekorationer med tørrede blomster

Et kreativt bud på hvordan tørrede blomster ellers kan bruges. Lav de fineste borddekorationer ved brug af små glasflasker. 

Tørrede blomster udstillet i rammer

Tørrede blomster skal nødvendigvis ikke kun pynte i en vase. Brug dine blomster og udstil dem i transparente rammer for at give din bolig et botanisk pift

Unikke kort og invitationer med tørrede blomster

Blomsterpres kan bruges i mange dekorative sammenhænge. Lav dine helt egne personlige og unikke kort, invitationer eller noget helt tredje. 

Evighedsbuket af tørrede blomster

Endnu et bud på en smuk evighedsbuket. Her lavet af smukke grøftevejsblomster. 

Spiselige tørrede blomster

Vidste du, at tørrede blomster faktisk kan bruges i madlavningen? Visse blomsterarter er nemlig spiselige og kan bruges i et hav af retter. Vi anbefaler, at du undersøger, hvorvidt blomsten er spiselig, før du eksperimenterer med den i madlavningen.