Blomsterscones
Foto: Thomas Hergaard

Blomsterscones - opskrift fra Hjemmet

Blomsterscones

printer Print
plate (8-10 stk.)

Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 15 min.
Fryseegnede
Ingredienser:
½-1 dl kronblade (af f.eks. hybenroser eller roser)
75 g sukker
150 g hvedemel
150 g fuldkornshvedemel
1 spsk. bagepulver
¼ tsk. salt
100 g smør
1 æg
1 dl fløde (eller kærnemælk)

  1. Hak kronblade sammen med sukker i en foodprocessor.
  2. Tilsæt de 2 slags mel, bagepulver og salt, og kør, til det er blandet.
  3. Skær koldt smør i små stykker, og kør dem sammen med melet.
  4. Tilsæt æg og fløde, og saml hurtigt dejen.
  5. Klap dejen ud til en tyk plade, del den i 8-10 trekanter, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med lidt fløde, og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Lad dem afkøle på en rist, til de er lune. Servér med blomstersmør, eller pynt med glasur og kronblade.
  6. Rosenglasur:
    Hak kronbladene af 2 hybenroser eller små roser sammen med 1 dl flormelis i en minihakker/ foodprocessor. Kom det over i en skål, og rør ½-1 spsk. kogende vand i. 
Se, hvad vi ellers skriver om: Spiselige blomster, Scones og Bageopskrifter