Amaryllis - julens skønneste blomst
SPONSORERET indhold

Amaryllis - julens skønneste blomst

Ridderstjerne, De fire verdenshjørner eller Amaryllis. Kært barn har mange navne – og i dette tilfælde også mange farver. Den kan være rød, lyserød, hvid, flerfarvet eller stribet og være plantet i potte eller stillet i en vase som snitblomst. Den er desuden vældig nem at passe. Vælg din favorit og nyd den overdådige blomstring.

Af: Susanna Rosén Foto: Susanna Rosén
08. dec. 2021 | Bolig | Hjemmet

Amaryllis findes i et væld af farver, størrelse og udseende. Hvis man ikke er til traditionelt julerød, kan man vælge flerfarvede blomster i rød, rosa og hvid eller sart rosa eller snehvide.

De allerstørste sorter kan få blomsterhoveder, der måler op mod 24 centimeter i diameter, andre er mere fine i det og måler 5-6 centimeter i diameter.

Hvis man er til det mere naturlige look, findes amaryllis også i en gul variant eller endog med grønlige blomster med bronzetonede striber. Der er kort sagt en amaryllis for enhver smag.

De mere specielle sorter skal nok bestilles hjem pr. postordre, men heldigvis kommer der flere og flere spændende sorter i forretningerne, som er klar til julesæsonen.

Flamenco Queen Amaryllis

Flamenco Queen

Flamenco Queen er en overdådig sort med mørkerøde striber og fregner på flødehvid bund. I blomsternes midte skifter den hvide farve til limegrønt.

LÆS OGSÅ: Sådan holder du dit juletræ frisk og grønt hele julen

Tres chic Amaryllis

Très chic

Très chic har flerfarvede blomster, som bliver 13 cm i diameter.

Sweet Nymph Amaryllis

Sweet Nymph

Sweet Nymph får blomster på cirka 21 cm i diameter med smukke åretegninger.

Charisma Amaryllis

Charisma

Charisma får blomster i rød og rosa med en diameter på cirka 16 cm. De øverste blomsterblade er næsten helt røde, men de underste har røde fregner på rosa bund.

Joker Amaryllis

Joker

Joker blomstrer med dobbelte blomster, som bliver cirka 19 cm. i diameter.

Alfresco Amaryllis

Alfresco

Alfresco har kridhvide, fyldte klokker, der bliver cirka 15 cm i diameter.

Amaryllis julesammenplantning

Julesammenplantning

Vil man have en flot julesammenplantning kan man sætte et eller flere løg i en kurv eller større krukke. Dæk jorden med lavere potteplanter eller frisk mos. Her tre røde amaryllis med busket bjergte og troldhassel.

Amaryllis i klassisk juleselskab

Amarylis i klassisk juleselskab

En enkelt rød amaryllis i klassisk juleselskab med en hvid julerose, kristtorn med røde bær, blå hyacinter og hvidbroget efeu.

Pompoest.jpg

Pompøst

Så bliver det ikke mere pompøst: amaryllis, røde tulipaner, bladgrønt, voksurt og sølvtråd.

Anbefalet til dig