Finalist til Danmarks sødeste kassedame: Man kan altid høre, om Else er på arbejde

Else Jacobsen er en kassedame, som lytter, spørger og laver sjov, men frem for alt har hun en smittende latter, man kan høre hele vejen gennem Spar i Aarkirkeby.

Hahahaaaa, man kan høre latteren hele vejen gennem Spar i Aakirkeby på Bornholm. 

– Vi kan altid høre, når Else er på arbejde, fortæller Egon Jensen Mondrup, som er hendes chef i butikken. 

STEM NU: Hvem er Danmarks sødeste kassedame?

Ganske rigtigt sidder den humørfyldte 55-årige kvinde på sin plads ved kassen og ekspederer den ene velkendte kunde efter den anden, og hvis hun har et øjeblik mellem ekspeditionerne, fylder hun op i cigaretterne, stabler kundekurve, spritter af og råber opmuntrende efter sine kolleger "på gulvet". Det er omkring ti år siden, Else Jacobsen fik jobbet som kassedame i Spar. Hun er oprindeligt kontoruddannet og kommer fra Rødovre på Sjælland, men flyttede til klippeøen for 15 år siden, fordi hun fandt et dejligt hus. Så arbejdede hun som landpost og handicaphjælper, indtil hun pludselig en dag stod og manglede et job.

– Jeg skulle bare bruge et hurtigt job, fik det her og tænkte, at jeg altid kunne finde noget andet, siger hun og griner indforstået.

I dag kan Else nemlig slet ikke forestille sig et bedre job end i Spar, og kunderne kan ikke forestille sig Spar uden Else. 

– Jeg synes, det er hyggeligt at følge med i kundernes liv. Hvem er gravide, hvem har født og pludselig kommer med en babylift i kundevognen. Der kommer skolelever i frikvarteret og skal have pølsehorn, og der kommer ensomme ældre. Så skal man altså være et rigtigt sludrechatol, og det er jeg, siger den 55-årige kassedame, som bor sammen med sin kæreste og hans søn i Aarsballe.

Else.jpg
Else har været i Spar i Aarkirkeby i ti år. Hun troede, det bare skulle være en kort periode, men hun elsker sit arbejde i dag.

Mest fis og ballade

På jobbet er Else den, der laver allermest sjov med både kunder og kolleger.

– Vi laver meget fis og ballade, og nogle gange kommer jeg i tanker om det senere og skriger af grin igen.

– Forleden sad Sofia på kontoret, og jeg skulle bruge en kuglepen. Jeg tog bare en ud af hånden på hende, men så fløj hun op som af et katapultsæde og tog den tilbage, siger Else om situationen, som nærmest endte i en slags godmodigt, kollegialt håndgemæng. 

STEM NU: Hvem er Danmarks sødeste kassedame?

Andre gange spørger Else selv butikkens ældste kunder om ID, når de skal købe cigaretter, eller smider en sammenkrøllet bon efter en kunde, som hun ved kan tage lidt røg. Der er jo heldigvis plexiglas for på grund af corona, og hun skal selv samle den op. 

Det er dog ikke fis og ballade alt sammen.

– Jeg hører også om de kunder, som bliver ramt af sygdom eller mister deres ægtefæller. Jeg følger med i meget og vil gerne stå og snakke længe med kunderne ved varebåndet, hvis køen tillader det, forklarer hun.

Else funderer lidt over, hvorfor mon hun er finalist i Danmarks sødeste kassedame?

– Jeg tror, det er, fordi jeg er ret glad som person. Men jeg synes faktisk, det er sjovt at gå på arbejde, siger hun med sit velkendte smil.

Her er årets fem finalister

Kassedamerne landet over fortjener mere end nogensinde før anerkendelse, for de er med til at holde landet kørende under i coronakrisen. 1151 læsere har indstillet 672 kandidater til Danmarks sødeste kassedame. Juryen har fundet frem til årets fem finalister. Du kan læse om dem her, inden du stemmer, og er med til at afgøre, hvem der skal vinde titlen og de flotte præmier til en værdi af mere end 21.000 kr.

STEM HER: Hvem er Damarks sødeste kassedame?

Præmieliste: Danmarks sødeste kassedame 2021

Vinderen af konkurrencen Danmarks sødste kassedame får en række flotte præmier til en samlet værdi af over 11.000 kr samt en gavecheck fra Hjemmet på 10.000 kr. Alt sammen skattefrit.

Samlet værdi af præmier = 11.872 kr.

Trøstepræmier 

De fire finalister får hver især en gavecheck fra Hjemmet på 1.500 kr. samt en lækker trøstepræmie med tre forskellige slags økologisk chokolade fra Økoladen.dk til en værdi af 230 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Danmarks sødeste kassedame

610x200_woordy_dmjpg.jpg