TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Berlin med Leonora Christina Skov
Foto: Sofie Amalie Klougart, Privat, Saint Georges, Joanna Chwilkowska Leonora Christina Skov

Berlin med Leonora Christina Skov

Se Leonora Christina Skovs Berlin

Forfatter Leonora Christina Skovoghendes kæreste,Annette K. Nielsen,har de seneste seks år tilbragt tre måneder om året i fremlejede lejligheder rundt om i deres andet hjem, Berlin, hvor Leonora skriver mest intensivt på sine romaner. Her får du hendes tip til et besøg i storbyen.

NYD
Min kæreste og jeg holder meget af at cykle rundt i Berlin, der er fyldt med alleer og små, hyggelige pladser. En sommerdag åbenbarede Viktoria-Luise-Platz sig som en grøn oase med et springvand i midten. Et utal af gange har jeg stået og kigget op på bygningerne omkring den og ønsket, at jeg boede deroppe. Indtil videre har jeg ladet hovedpersonen i Førsteelskeren fremleje en lejlighed i min yndlingsbygning på hjørnet.


Viktoria-Luise-Platz, Schöneberg.

LÆS

Min favoritbeskæftigelse, når jeg har fri fra skriveriet og anmelderiet, er – ironisk nok – at læse. Jeg kan tilbringe timer i Saint George’s, hvor der er et generøst udvalg af brugte engelske romaner og fagbøger.


Saint George’s English Bookshop, Wörther Straße 27, Prenzlauer Berg, Saintgeorgesbookshop.com

LÆS OGSÅ: Shop og spis i perfekte Palma

OPLEV
Jeg elsker zoologiske haver, og denne østtyske herlighed i forstaden Lichtenberg må være Berlins best kept secret. Den er enorm – 160 hektar – med parkanlæg, dyr der går frit rundt og græsser og næsten ingen mennesker. Her er også en imponerende bestand af fugle fra det tidligere Sovjet og corny østtysk arkitektur.


Tierpark Berlin, Am Tierpark 125, Lichtenberg, Tierpark-berlin.de

SPIS
Berlin er fyldt med skønne cafeer, der serverer kaffe til rimelige priser. Et af favoritstederne er 50’er-cafeen Sorgenfrei. Den udmærker sig ved, at man kan købe møblementet og tilbehøret. Oplevelsen svarer til at gå på et loppemarked, hvor man har lyst til at købe det hele.


Café Sorgenfrei, Goltzstraße 18, Schöneberg, Sorgenfrei-in-berlin.de

SHOP…eller SE
Alle, der kan lide strutskørter, parykker og pangfarver, må en tur forbi Faster Pussycat! på den store homogade Mehringdamm. Læg særligt mærke til det polske mærke, Fanfaronada, der ligner en krydsning mellem pinup og Issey Miyake. Jeg vil så gerne se det mærke i Danmark.


Faster Pussycat! Mehringdamm 57.

LÆS OGSÅ: Bliv forkælet i Antibes

Tilmeld dig ALT for damernes nyhedsbrev, og hold dig opdateret på artikler, opskrifter og konkurrencer på hjemmesiden

Leonora Christina Skov

Leonora Christina Skov, 36 år, forfatter til fire romaner, senest Førsteelskeren. Er desuden litteraturanmelder ved Weekendavisen og hårdtslående debattør. I 2010 fik hun Kunstfondens Treårige Arbejdslegat. Bor på Frederiksberg med sin kæreste, videnskabsjournalist Annette K. Nielsen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide