Brevkasse
SPONSORERET indhold

Min kæreste er et humørsvingende monster

Jeg har altid vidst, at min kæreste har et voldsomt temperament, men ikke at han lod det gå ud over sine nærmeste. Nu må jeg dog erkende, at han er et humørsvingende monster, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af:: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
31. jan. 2019 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om at være i negativt forhold

Hvad gør jeg, når jeg efter fem års bekendtskab og et par års forhold erkender, at min kæreste er et negativt, pessimistisk og humørsvingende monster? Jeg er 30 år gammel og var, før jeg mødte ham, gift i fem år med min ungdomskæreste. Vi voksede fra hinanden. Det skete, da min far blev alvorlig syg, og min kæreste ikke kunne være der for mig. Jeg havde altid været hende med bukserne på i vores forhold, og at jeg ikke længere var det, kunne min daværende kæreste ikke forholde sig til.

Jeg har altid drømt om børn og familie, så da min nuværende kæreste kort tid efter dukkede op i mit liv og påstod, at jeg altid har været hans drømmekvinde, slog jeg til. Også selvom jeg måske syntes, at han pressede lige lovlig hurtigt nok på, så faldt jeg pladask for charmen og selvsikkerheden hos ham.

LÆS OGSÅ: Min mand vil leve i et åbent forhold

Jeg har altid vidst, at min kæreste har et voldsomt temperament, men ikke at han lod det gå ud over sine nærmeste. Jeg har opdaget, at han kan blive meget ubehøvlet og vred, men han er aldrig fysisk voldelig. Efter sidste skænderi valgte han en nat at sove på sofaen. Her skrev han via facebook med en anden kvinde, som dagen efter valgte at sende mig et udklip af deres meget seksuelle korrespondance. Jeg gik i chok, for han havde jo fået mig overbevist om, at jeg var den eneste ene.

Det skal nævnes, at vi igennem et halvt år har prøvet at få børn, hvilket jeg har svært ved. Det hjælper dog ikke på graviditetschancerne, når han ikke er synderligt interesseret i at have sex med mig. Det sker kun en gang om måneden, og når jeg har spurgt hvorfor, så ved han det bare ikke. Han har sagt gennem længere tid, at han er meget skruk, så jeg fatter ingenting. Jeg har forlangt, at han går i noget behandling for sit temperament, hvilket han indvilligede i, men han har ikke taget initiativ til det. Hvad gør jeg?

Vibeke Dorph om at føle sig usikker

Jeg bliver altid lidt mistroisk, når jeg hører om charmerende, selvsikre mænd, der tager en kvindes hjerte med storm. De fleste sunde mennesker er nemlig en lille smule usikre, når de bliver forelskede, og den usikkerhed synes jeg egentlig kun vidner om, at de er hele mennesker med en god kontakt til deres eget følelsesliv. Og det kunne godt lyde, som om din kæreste netop her har et problem. Hans voldsomme temperament og overfusninger af dig fortæller, at han dels har svært ved at styre sig selv, dels har en ret lille respekt for sine omgivelser.

Det er ikke i orden, at din kæreste skriver med andre kvinder, men jeg tror, at du skal passe på med at lægge mere i det. De fleste mænd blander ikke deres følelser og deres behov for sex og bekræftelse sammen. Og mon ikke det er det sidste, der har været på spil her? Et impulsivt og barnligt behov for at blive bekræftet, når nu du er blevet sur på ham? Til gengæld synes jeg, at hans ukontrollerede og impulsstyrede adfærd tyder på, at han vil have godt af at få talt med en terapeut, så han kan få styr på sig selv og sine følelser. Så insister på, at han gør det for jeres begges skyld og hold fast i det krav, hvis I fortsat skal være sammen.

LÆS OGSÅ: Jeg er blevet forelsket i min veninde

Så er der det med dit ønske om at få et barn. I den bedste af alle verdener kunne jeg godt finde på at råde dig til at droppe din temperamentsfulde kæreste og finde en ny og mere medgørlig af slagsen til det projekt. Men du lyder jo dybest set til at være glad for manden, og føler du, at er gengældt, så giv det en chance. At han lige nu ikke har den store appetit på sex kan måske have noget med projekt barn at gøre. Mange oplever, at sex kan være svært, når der er så meget fokus på, at det skal ende i en graviditet. Om jeres forhold holder evigt, det kan jeg jo ikke garantere, men er I begge villige til at arbejde på sagen, så er chancerne gode – det kræver dog en indsats fra din kærestes side, der består af andet end bondeanger og billige ord.

Anbefalet til dig