Jeg er blevet forelsket i min veninde

Foto: Getty Images Jeg er blevet forelsket i min veninde, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg er blevet forelsket i min veninde

Jeg har det lidt, som om jeg er i et forhold med min veninde, uden at vi egentlig er gået hele vejen. Og jeg vil så gerne mere, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om at blive forelsket i sin veninde

Jeg er en fyr på 36, som nu har fået det problem, at jeg er gået hen og er blevet forelsket i min bedste veninde. Vi lærte hinanden at kende for tre år siden, og vi har siden da brugt rigtig meget tid sammen.

Vi går i biografen og laver en masse ting sammen, og vi har det altid virkeligt sjovt. Min veninde er håndværker og bestemt ikke nogen pyntedukke, hun er nede på jorden og rigtig dejlig let at tale med. Vi er på det seneste begyndt at sende hinanden en masse beskeder med kysse-smileys og den slags, her skriver hun tit, at hun savner sin bedste ven – altså mig.

LÆS OGSÅ: Vores nabo har stjålet fra madklub-kassen - hvad gør vi?

Jeg er meget forvirret, og ved ikke helt, hvad det er for nogle signaler, hun sender. Det skal siges, at jeg har været single i 11 år, så jeg er også bange for, at jeg lægger for meget i det her, jeg ved jo heller ikke rigtig, hvordan folk ellers begår sig på SMS, og om jeg måske lægger for meget i disse.

Min forelskelse i min veninde har også bevirket, at jeg ikke føler mig tiltrukket af andre kvinder, ja, jeg bemærker dem nærmest ikke. Jeg har det lidt, som om jeg er i et forhold med hende, uden at vi egentlig er gået hele vejen. Og jeg vil så gerne mere. Hvad tænker du, at jeg skal gøre?

Vibeke Dorph om at få det sagt

I stedet for at gå rundt om den varme grød, synes jeg, at du skal skynde dig at indvie din veninde i dine varme følelser for hende. Nu er jeg jo ikke synsk, men på mig lyder det til, at hun er lige så glad for dig, som du er for hende. Måske går hun bare og venter på, at du skal tage dig sammen og gøre noget ved sagerne? Kvinder kan pludselig være meget gammeldags, når det kommer til at tage det endelige skridt og foretrækker gerne, at det er manden, der gør det – lidt fejt måske, for hvem ville ikke foretrække det?

Mit råd til dig er, at du inviterer hende ud på en gåtur, tager dig sammen og får det sagt der. Hvorfor en gåtur og ikke en middag i stearinlysets skær? Fordi jeg personligt syntes, det er lettere at få svære ting sagt, når man går i stedet for at sidde fastlåst ved et bord med direkte øjenkontakt. Du kan have det anderledes, bare sørg for at gøre situationen så behagelig som muligt for dig selv.

LÆS OGSÅ: Min veninde er besat af sin eksmand

Skulle det vise sig, at hun ikke er interesseret i mere end venskab, jamen, så er du blevet så meget klogere, og så vil dine følelser nok begynde at strejfe andet steds hen i stedet for som nu at hænge fast i et måske-måske ikke. Det er dit og din venindes liv jo alt for kort til, så se nu at få det sagt!

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Kærlighed og Venner