Lene Beier

Foto: Sara Skytte Lene Beier fortæller om sit værste nytår.

Lene Beier om sit værste nytår: "Vi troede, den var død af kulde"

Tv-vært Lene Beier holder helst nytår på en strand i Asien, men i år fester og danser hun derhjemme. Og springer ned fra stole og sofaer klokken 12, hvis hun da ellers kan holde sig vågen så længe.

Hvilke nytårstraditioner har du med fra din barndom?

At lave nytårsløjer om aftenen den 31. december sammen med min far. Han var virkelig god til at finde på løjer, og vi havde totalt carte blanche til at hejse naboens juletræ op i deres flagstang. Vi byttede også rundt på folks cykler og satte madfilm over folks brevsprækker og den slags. Det var kærlige drillerier, for vi havde ikke så mange penge til fyrværkeri, så brugte vi tid på det andet i stedet for.

Hvordan holder du nytår i år?

Vi plejer at holde nytår i udlandet, men det kan vi jo ikke i år, så det bliver nok sammen med min søster og hendes kone, som lige er flyttet ind i huset ved siden af vores. Der kommer nok også nogle venner. Men min mand drømmer stadig om at komme på ski til nytår.

LÆS OGSÅ: Klumme: Nytårsaften havde jeg ikke regnet med kærestesorg, isolationstilstand og en fyreseddel

Hvad spiser I?

Det må godt være lidt højtideligt, men derudover er jeg faktisk lidt ligeglad. Jeg kan godt lide sushi til forret, og nogle år har vi grillet eller lavet et skaldyrstema. Det bedste ville faktisk være thai-mad med en masse små retter. Men ikke nytårstorsk. Det har jeg prøvet uden den store succes.

Hvad drikker I nytårsaften?

For meget! Der skal både være champagne til dronningens nytårstale og klokken 12. Indimellem må der gerne være et godt glas rødvin. Champagnen skal endelig være tør. Jeg bryder mig ikke om de søde, for jeg er faktisk slet ikke til søde sager. Jeg spiser også kun et lille stykke kransekage for traditionens skyld. Det siger mig ikke så meget. 

Lene Beiers Nytår

En champagne skal være tør, og så skal den drikkes i rigelige mængder til både dronningens nytårstale og klokken 12, mener tv-værten.

 

Hvordan er du klædt nytårsaften?

Jeg synes, sort og guld passer godt til nytårsaften og et par høje hæle, hvis jeg er hjemme i Danmark. Det er godt nok længe siden, jeg har haft stilletter på, for man kommer jo ikke meget ud for tiden. Men allerhelst vil jeg være et sted, hvor jeg kan have badesandaler på.

Hvordan har du det med fyrværkeri?

Jeg er en lille smule bange for det, så jeg holder mig på afstand, men det er flot at se på.

Hvilken nytårsaften er den bedste, du har været til?

Da vi var på Con Dao-øerne i Vietnam for et par år siden. Vi lejede scootere og trillede rundt på øen og badede. Om aftenen spiste vi middag på en restaurant, hvor Anders og jeg fik et par drinks, og vores drenge spillede pool, for det elsker de. Bagefter tog vi tilbage til hotellet og så dronningens nytårstale, for det passede lige med tidsforskellen, og så gik vi i seng. 

3 hurtige om nytår

Stor fest eller bare familien?

En blanding. Jeg vil altid helst have min familie med.

Nytårstorsk eller nej tak?

Nej tak

Dronningens eller statsministerens nytårstale?

Begge dele.

Hvilken er den værste?

Der var et år, hvor vi skulle passe min søsters fire måneder gamle hundehvalp, mens hun var til fest på Vesterbro. Vi havde besøg af min veninde og hendes børn og skulle grille spareribs, som børnene havde bestilt. Det skulle være en hyggelig aften, men klokken 12 startede fyrværkeriet, og hunden stak af. Det var en sort hund, og den forsvandt fuldstændig i den mørke nytårsnat.  Vi ledte og ledte, og til sidst måtte jeg ringe til min søster og bede hende tage en taxa hjem. Hele området hjalp med at lede, og vi troede, den var død af kulde. Det var den ikke, for vi fandt den ovre i skoven klokken fem om morgenen. 

Hvem kysser du klokken 12?

Min mand, Anders, og mine børn. Men på forskellig måde, dog. 

Hvilke traditioner har du ellers til midnat?

Vi springer ud fra stole eller sofaer, uanset hvor vi er. Faktisk har vi adskillige gange prøvet at tage et fly hjem fra Bangkok nytårsaften, og så passer det som regel med, at vi tjekker ind ved midnat. Derfor er det også sket mere end en gang, at vi er sprunget ud fra en barstol i lufthavnen klokken 12, mens folk omkring os stirrer. Nytårsaften er ikke noget, de gør et stort nummer ud af i Asien. Derfor er det også helt mærkeligt at komme hjem til Danmark nytårsmorgen og se området fuld af raketrester, og man kan stadig lugte krudtrøgen i luften. 

LÆS OGSÅ: Iben Hjejle om sin pinlige nytårsaften: "Al værdighed var knust"

Har I nogen særlige traditioner til nytår?

Ikke andet end at springe ud. Og så er jeg A-menneske, så jeg peaker tidligt. Et enkelt år er jeg faldet i søvn inden midnat, for hvis jeg ikke får nok at drikke, er jeg simpelthen for træt om aftenen til at kunne holde mig vågen. 

Hvilke nytårsforsætter har du i år?

Jeg tror, vi alle sammen har et forsæt om, at 2021 skal være bedre end 2020. Derudover vil jeg igen i gang med min telefonkaffe. Under corona-nedlukningen begyndte jeg på at ringe rundt til mennesker, der er ensomme, så vi sammen kunne tage os en kop telefonkaffe. Det er så hyggeligt at få en snak, uden at der behøver være en årsag. Det skal jeg i gang med igen i 2021, hvor jeg håber at få det sat mere i system.

LÆS OGSÅ: Susanne Heering om nytår med prins Henrik: ”Han skulle have det hele med”

Hvad laver du 1. januar?

1. januar er en højtidelig dag. Starten på noget nyt og lidt som at begynde på et nyt kapitler i livet med nye muligheder, forventninger og oplevelser. Så den dag drømmer jeg om fremtiden – og plejer mine tømmermænd selvfølgelig. 

Hvilken sang er helt sikkert på din playliste nytårsaften?

Hvis der er fest, er det VLTJ med Tørfisk, hvor man ligger og hamrer i gulvet, hvis man altså kommer fra Jylland, som jeg gør. Det kan også være Gipsy Kings, og jeg kaster mig gerne ud i en gang limbo. Det er derfor, jeg altid har ondt i ryggen 1. januar. 

Blå bog

lene beier fakta.jpg

Katten Muddi er nyt medlem af familien, som selvfølgelig også skal være med til at fejre nytår.

Navn: Lene Beier

Kendt fra: ”Landmand søger kærlighed” og ”Hjem til gården” på TV2

Født: 29. maj 1977

Uddannelse: Folkeskolelærer

Familie: Gift med Anders og mor til Arthur på 12 og Otto på ni år.

Bopæl: Søvang på Amager

Se, hvad vi ellers skriver om: Kvinder du skal kende, Kendte, Nytår, Interview og Livsstil