”Da klokken blev 12, viste det sig, at prins Henrik havde medbragt en kæmpe kasse fyrværkeri”

Foto: Claus Boesen Balletdanser Susanne Heering husker tydeligt den sidste nytårsaften, hun tilbragte sammen med prins Henrik og Dronningen.

”Da klokken blev 12, viste det sig, at prins Henrik havde medbragt en kæmpe kasse fyrværkeri”

Balletdanser Susanne Heering har været veninde med Dronningen i mange år, fortæller hun i denne uges Hendes Verden, hvor hun også ser tilbage på en særlig nytårsaften sammen med prins Henrik.

Balletdanser Susanne Heering har været veninder med Dronning Margrethe i mange år, og de har tilbragt tid sammen ved flere festlige lejligheder.

Det fortæller hun i denne uges Hendes Verden

”Jeg har været veninde med Dronningen i mange år, fordi mine svigerforældre var venner med hendes forældre, og derfor fandt Dronningen og jeg også sammen. Vi ses faktisk ret tit, men for nylig har vi jo begge været isoleret. Vi taler ellers meget. Især om ballet, men personligt er hun meget diskret”, siger Susanne Heering og fortæller blandt andet om en særlig nytårsaften med Dronningen og prins Henrik:

”Vi er en kreds af venner, der altid har holdt nytår sammen, og det sidste år prins Henrik levede, tænkte jeg, at nu var det vist min tur til at holde det. Jeg var i tvivl, om jeg turde, når han var så syg, men jeg ringede ind på Amalienborg og spurgte, og der var ikke nej i deres mund. Vi plejer at have et tema, så Dronningen og Prinsen kom som Harlekin og Columbine. Senere på aftenen kom Ida Prætorius (kongelig solodanserinde, red.) og dansede for os her i stuen. Da klokken blev 12, viste det sig, at prins Henrik havde medbragt en kæmpe kasse fyrværkeri. Det var en kold aften, men Prinsen gik udenfor iført pels og Doctor Zhivago-hat og så alle raketterne. Han skulle have det hele med. Han døde kort tid efter, men jeg er glad for, at jeg tog mig sammen og holdt den nytårsaften.”

Det var faktisk også Dronningen, der fik sporet hende ind på drømmen om at åbne den balletskole, som hun endte med at drive i 32 år, fortæller Susanne Heering i interviewet:

”Vi flyttede på et tidspunkt til Sydsjælland, hvor Peter, min mand, havde sin virksomhed, og jeg manglede noget at lave. Så sagde Dronningen, som jeg er gode venner med: ”Susse, du skal åbne en balletskole”. Så gjorde jeg det. Jeg satte en annonce i avisen, og efter en måned havde jeg en skole med 150 elever.”

Læs resten af det store interview med Susanne Heering i denne uges Hendes Verden, hvor hun blandt andet fortæller om at miste sin søn Henrik, da han var kun otte måneder gammel, og hvad hun håber, at fremtiden bringer.

Susanne Heering, 81 år

  • Oprindeligt balletdanser og indehaver af sin egen balletskole i 32 år i Næstved og senere i København.
  • Var gift med erhvervsmanden Peter Heering, som hun har fire børn med.
  • Peter Heering døde i 2015, og i dag bor Susanne Heering i parrets hus i Charlottenlund.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dronning Margrethe og Kongelige