"Matthias er den første kæreste, jeg gerne vil være sammen med resten af livet"
SPONSORERET indhold

Zanka: ”Næsten med det samme vidste jeg, at det var kærlighed”

Eniko Mihalik og Mathias 'Zanka' Jørgensen om langdistanceforholdet og den store kærlighed.

Af: Marie Lodberg og Charlotte Wendt Jensen. Foto: Rasmus Weng Karlsen
04. aug. 2015 | Livsstil | Eurowoman

Eniko Mihalik, 28 år, topmodel. Stammer fra Békéscsaba i Ungarn, men flyttede som 20-årig til New York, hvor hun stadig bor. Eniko vandt Elite Model Look i Ungarn i 2002 og har siden lavet kampagner for bl.a. Chloé og Agent Provocateur og gået shows for bl.a. Moschino, Max Mara og Victoria's Secret.

Mathias 'Zanka' Jørgensen, 25 år, er professionel fodboldspiller for FCK. Han er født på Østerbro i København, hvor han er vokset op med sin mor, far og søster. Han har spillet fodbold, siden han var fire år, og startede sin professionelle karriere i klubben B.93 i 2006. I 2007 skrev han kontrakt med FCK, men skiftede i 2012 til PSV Eindhoven i Holland. I 2014 vendte han tilbage til FCK.

LÆS OGSÅ: Medina: "Jeg har aldrig haft en kæreste før, der gav mig overskud, aldrig" 

E: "Vi mødtes til modeuge i Paris. Mathias spillede i Holland, men pga. en mindre skade kunne han ikke spille i to dage. Hans veninde Caroline Brasch Nielsen (topmodel, red.) spurgte, om han ikke kom til Paris til en fest, hvor jeg også var. Assistenten til den casting director, jeg havde arbejdet med, var helt vild for at introducere mig til den her fyr, som var høj, lækker og kunne alle teksterne til rapsangene. Jeg havde ingen idé om, hvem han var, og jeg blev så genert, da vi blev introduceret. Han smilede til mig, og jeg blev knaldrød i hovedet. Det var godt, det var mørkt, så han ikke kunne se det. Bagefter hørte jeg, at han syntes, jeg var ubehøvlet, fordi jeg ikke havde talt til ham. Men jeg var bare så genert, at jeg ikke engang kunne se på ham. Han så fantastisk ud."

M: "Efter festen skrev jeg til Eniko, men der gik syv dage, før hun svarede. Efter fire dage havde jeg egentlig mistet håbet. Vi sms'ede lidt frem og tilbage, og jeg skrev, at jeg overvejede at tage til New York i løbet af vinteren. Hun svarede: "Hvorfor vil du dog det? New York er røvsyg om vinteren." Jeg havde ikke ligefrem lyst til at tage derover, men det var jo for at se hende. Jeg svarede: "Fint nok", og så stoppede hun med at skrive."

E: "Jeg var interesseret, men jeg er meget genert. Jeg hørte så fra Caroline Brasch Nielsen, at han ville komme til New York om sommeren på en tur, der allerede var planlagt, inden vi mødtes. Så jeg blev ved med at tænke på ham. Jeg kan huske, at han sendte mig en sms på min fødselsdag, hvor han skrev, at han kom om 14 dage. Der havde vi ikke talt sammen i otte måneder."

M: "Næsten med det samme vidste jeg, at det var kærlighed. Vi mødte hinanden, og vi klikkede. Det var så nemt. Efter 10 dage i New York blev jeg dog nødt til at tage til Las Vegas med nogle venner."

E: "Det blev han NØDT til."

M: "Ja, mine venner og jeg havde allerede planlagt at tage til Las Vegas i fire dage, men derefter besluttede Eniko og jeg, at jeg skulle komme tilbage til New York og blive i yderligere fem dage. Derefter tog jeg hjem til Danmark. Jeg syntes, det ville være hyggeligt at komme tilbage og se mine venner og familie, men det eneste, jeg kunne tænke på, var at komme tilbage til Eniko. Så jeg bookede en sindssygt dyr businessbillet til New York."

E: "Han kom tilbage til New York to gange."

LÆS OGSÅ: Annisette Koppel: "Jeg kan ikke lide ulysten blandt de unge til at få børn" 

M: "I starten var det svært at vænne sig til at være i et langdistanceforhold. Nu er det lidt nemmere, fordi København er meget federe end Eindhoven, hvor jeg boede, da vi mødtes. Jeg er mere o.k. med, at Eniko er hos mig her i København, fordi jeg ved, at hun har venner her og kan lave nogle hyggelige ting."

E: "Det er også rarere for mig, for i Eindhoven havde Mathias måske en eller to venner, og der var ikke meget at lave. Men når jeg efterlader ham her i København, ved jeg, at hans familie og venner er her. Jeg har faktisk altid tænkt, at et langdistanceforhold ville være fint, for mange par bliver hurtigt trætte af hinanden og kommer til at kede sig. Vi får mulighed for virkelig at nyde de tidspunkter, vi er sammen, for vi har ikke tid til at skændes for meget og tænke på alt det dårlige. Hver gang vi ser hinanden, er det som at se hinanden for første gang i lang tid."

M: "Der er meget rejseri, men det er også godt på den måde, at vi begge to har mulighed for at udleve vores drømme på samme tid. Pga. mit arbejde rejser jeg ikke særlig tit til New York. Vi træner fem til seks dage om ugen og har kampe oveni. Men når jeg har ferie, eller hvis jeg har fri fire dage i træk, hvilket måske sker en gang om året uden for ferierne, tager jeg over til Eniko. Sidste år overraskede jeg hende på hendes fødselsdag. Hun vidste ikke, at jeg havde fået fri, og jeg sendte først en besked til hende, da jeg stod i lufthavnen i New York."

E: "Jeg er blevet vant til, at det er mig, der rejser efter Mathias. Situationen kan se mere unfair ud for andre, end den er for mig. Folk synes, det er egoistisk, at han aldrig kommer, men det er jo bare hans arbejde. Heldigvis arbejder jeg meget i Europa, så hver gang jeg kommer til en europæisk by, prøver jeg at lægge vejen forbi København, selv om det kun er for en dag, en nat eller en frokost. Det længste, vi har været væk fra hinanden, er fire uger, og det er kun sket to gange i de sidste to år. Normalt er vi kun væk fra hinanden en uge, og så ses vi et par dage. Vi taler sammen hver dag og holder hinanden opdateret på, hvad vi laver. Om det så bare er en tur i fitnesscenteret eller i supermarkedet."

LÆS OGSÅ: "Ens forhold bliver pludselig alvor i 20'erne, for hvis man ville, kunne man potentielt starte familie nu"  M: "Vi er meget forskellige på mange områder. Jeg er meget reserveret og ikke særlig god til at slå mig løs, hvor Eniko er lige modsat. Pga. mit arbejde har jeg altid lært, at man skal være rolig og holde hovedet koldt. På det område ville jeg ønske, at jeg kunne være lidt mere som Eniko, mens jeg andre gange tænker, at hun skal slappe lidt af. Men vi udfordrer hinanden på forskellige områder, og vi taler altid om, at vi bliver ved med at udvikle hinanden og lære af hinanden."

E: "Jeg ser meget op til Mathias pga. hans dedikation til sit arbejde. Han er en stærk person, og han er meget seriøs med sin karriere. Og det har lært mig meget om min karriere. Jeg ville aldrig have opnået de ting, som jeg har de sidste par år, hvis ikke jeg havde mødt ham. Jeg er meget emotionel, hvor han er meget logisk, så han er god til at få mig ned på jorden og håndtere min stædighed. Inden jeg skulle gå Victoria's Secret-showet, begyndte jeg at arbejde med en personlig træner. Jeg var meget opsat på det, men da vi mødtes, kunne jeg ikke lide hende og ville derfor ikke arbejde med hende. Mathias overtalte mig til at give det en chance mere, og det endte med at blive det bedste, jeg nogensinde har gjort. Han argumenterer med min ulogiske hjerne på en måde, som virkelig gavner mig, og han giver mig styrke."

M: "Altså når jeg ikke går dig på nerverne."

LÆS OGSÅ: "Jeg har oplevet at afvise en pige, fordi jeg ikke havde lyst til sex" 

E: "Vi behøver heldigvis ikke arbejde så meget på vores forhold, tingene kommer ret naturligt. Allerede efter vores første date var det ret tydeligt, at vi var et godt match. Mathias har altid sagt, at det var rart at møde en med de samme muligheder, og det er meget rigtigt. Vi er begge økonomisk på samme sted, vi har næsten samme alder, og hvis jeg må sige det, ser vi begge to ret godt ud, hvilket også er godt til at holde hinanden på tæerne. Det får det til at fungere, at vi er på samme niveau med alt."

M: "Det sværeste for mig er nok den del, hvor jeg ikke forstår, hvad der foregår, og hvor det ikke giver mening. Hvis der er noget galt, må der være noget, der triggede det, og så må der være en løsning. "O.k., du er sur eller ked af det. Så må jeg finde ud af, hvad der skete, og hvorfor det skete, og hvad gør vi så for at løse det?" Og så er det o.k. igen. Sådan fungerer det ikke med Eniko. Ifølge hende burde jeg selv vide, hvad der er galt. Men hvordan skulle jeg kunne det?"

E: "Jeg er nok lidt dramatisk, og jeg kan godt lide at skændes. Det er spændende."

M: "Jeg tror ikke, jeg er blevet rigtig sur mere end to gange. Da blev hun lidt stum. "It speaks!""

E: "Ha ha ha ha."

LÆS OGSÅ: Linda: ”Jeg troede, det værste ville være at miste håret”

M: "Eniko er meget excentrisk. Hun er her og der og over det hele på hele spektret. Jeg kan ikke altid følge med, men for mig er det samtidig det mest spændende ved hende. En helt lille ting kan gøre hende så glad. Sådan er jeg ikke, og sådan kommer jeg aldrig til at blive. Det er svært for Eniko at forstå."

E: "Jeg bilder mig ind, at jeg lærer ham at udtrykke sine følelser lidt mere. Nogle gange skal jeg trække ordene ud af ham. Men jeg siger altid, at så længe han åbner op for mig, er det fint."

M: "Det er bare sådan, jeg er. Min far var også meget rolig, og det har smittet af på mig. Min søster er mere som Eniko, så måske er det bare sådan, kvinder er."

E: "Et af mine bedste minder er vores første date. Fordi jeg boede i New York, skulle jeg planlægge daten, så jeg tog Mathias med til spillearkaden Dave & Buster's på Times Square. Det er en old school spillearkade med en masse forskellige computerspil, basketkurve og fastfood. Det var ret smart tænkt, for så fandt jeg ud af, hvor sjov han er, og hvor meget han konkurrerer. Vi gik begge to så meget op i det, og vi grinede hele aftenen. Vi endte med at løbe rundt og skyde hinanden med marshmallow-pistoler på Times Square, købt for billetter, som vi havde vundet ved maskinerne."

M: "Vi har også haft nogle fantastiske rejser til Maldiverne og Caribien. Og vi havde en fed dag i Six Flags (amerikansk forlystelsespark, red.). Den ligger to timer uden for New York, så vi bestilte en bil, der kørte os derud. Vi løb rundt hele dagen og prøvede de vildeste rutsjebaner. Vores hoveder snurrede rundt til sidst."

E: "I fremtiden skal vi have tre børn. Tvillinger, en dreng og en pige, og en pige mere. Matthias er den første kæreste, jeg gerne vil være sammen med resten af livet, og som gerne må blive far til mine børn. Vi har den regel, at vi ikke må lade vores forhold stå i vejen for store jobmuligheder, men jeg ofrer gerne små ting for ham, og jeg tager mange flere skænderier med mit bureau pga. Mathias, end jeg normalt ville gøre, fordi jeg ved, at det her er på vej et sted hen. Så han har bare at gå med på mine ideer. Ha ha."

LÆS OGSÅ: Efter 40 dates: "Jeg er blevet mere hård følelsesmæssigt" 

LÆS OGSÅ: "Vi tror, at det er muligt at være lykkelig i døgndrift" 

LÆS OGSÅ: "Da jeg sprang ud som 19-årig, mistede jeg kontakten til mine forældre i 7 år”