Nespresso præsenterer: Den Gode Morgenstund
mor og fuldtidsblogger Danica Chloe

Nespresso præsenterer: Den Gode Morgenstund

Mor og fuldtidsblogger: ”Derfor er den halve time om morgenen så afgørende for hele min dag”

Danica Chloe er navnet på en 30-årig mor fra Islands Brygge i København. Men det er også navnet på en af de største livsstilsblogs herhjemme. Således har Danica Chloe på bloggen af samme navn siden 2012 delt ud af erfaringer om alt fra livet som mor over træning og boligindretning til madopskrifter, mode og rejser.

Et gennemgående tema synes dog at være livsnydelse. Danica Chloe er nemlig erklæret livsnyder, men er der tid til ’livsnyderi’, når kalenderen er booket, man har mand og en dreng på fire?

”Ja, det kan man godt. Selvfølgelig er man lidt mere udfordret, men jeg sætter altid uret en halv til en hel time før, Sylvester (Danica Chloes søn, red.), står op. På den måde får jeg en god halv times mig-tid, for når han først er oppe, så er der fart over feltet, og så er det ham og hans behov, der er i fokus.”

Hvad bruger du så din halve times mig-tid på?

”Jeg sætter vores Nespresso-maskine i gang med at brygge en kop kaffe, og så sætter jeg mig ind i sofaen med dynen lidt. Måske læser jeg lidt nyheder eller finpudser lidt på bloggen. Ellers dyrker jeg yoga. Det vigtigste er, at der er fokus på mig og de ting, som jeg nyder. Det er også derfor, kaffen er en prioritet. Jeg forbinder den der første kop om morgenen med en enorm selvforkælelse.”

 

Hvorfor er kaffe så vigtigt for dig om morgen?

”Jeg har en stor kærlighed til kaffe, men det skal være en kaffe, der er cremet og med mælk, der skummer. Det er ret vigtigt for mig, at kaffen er brygget lige netop sådan, for det er med til at understrege selvforkælelsen i den halve times mig-tid hver morgen.”

Din blog har en del fokus på helbred og velvære. Kan det godt gå hånd i hånd med din store kærlighed til kaffe?

”Sundhed og velvære handler for mig ikke kun om at træne og spise grøntsager. Det handler lige så meget om at give sig selv lov til at nyde de små øjeblikke. Om det så er en kop kaffe i sofaen, at læse et blad, eller hvad man nu har brug for. Selvforkælelse er også sundhed. Og det er sundt, at man kan hvile og være afslappet omkring selv- forkælelsen, synes jeg.”

Så helbred og velvære handler for dig også om et dagligt pusterum?

”Helt klart. Især for mig. Jeg lever af at skulle forholde mig til en masse ting hver dag og have fokus på mig selv. Så det er fantastisk at have denne her halve time, hvor jeg ikke skal forholde mig til noget som helst. Det er derfor, jeg er begyndt at dyrke yoga – du kobler af og er til stede i nuet. Om det så bare er fem eller 10 minutter. Det lyder ikke af meget, men det kan gøre en enorm forskel. Du får lige lov at skubbe deadlines og to-do-lister lidt i baggrunden.”

Er du god til det – at skubbe deadlines og to-do-lister i baggrunden?

”Helt ærligt? Nej, det er jeg ikke. Men jeg bliver bedre til det, og der hjælper både yoga, morgenkaffen og denne her halve time om morgenen mig virkelig.”

DANICAS MORGENKAFFE: Macchiato Dulsão do Brasil

1 x Dulsão espresso 40 ml.

50 ml. havremælk

Jeg har en stor kærlighed til denne kaffe, der er cremet og med mælk, der skummer.

Advertisement