Natasha Al-Hariri
Foto: Petra Kleis Palæstinensisk-danske Natasha Al-Hariri er konsulent og oplægsholder med fokus på minoritetsrettig-heder og unge.

Natasha Al-Hariri: "Vi bryder så mange traditioner og 'regler', at det gør meget ondt på dem, der går op i traditioner"

I år bliver en jul helt ud over det sædvanlige for konsulent og foredragsholder Natasha Al-Hariri, 29, der skal med sin mand og deres to sønner til Thailand. Selv om de ikke er vokset op med danske juletraditioner, har der alligevel sneget sig en del julenisser, and og sovs ind i hjemmet i Valby.

Hvordan holder du jul?

– Siden jeg fik min første søn for fem år siden, har jeg holdt jul med min lille familie derhjemme. Vi har ingen faste skemaer ift. hvem, vi holder jul med, da både min mand Niddal og jeg kommer fra familier, der ikke traditionelt har holdt jul. Så vi sørger for at få en god og hyggelig aften med dem, vi nu tilbringer den med, en stor dejlig and, masser af risalamande og lidt gaver, der åbnes tidligt på dagen.

Hvor er du traditionel?

– Det er jo lidt påtagede traditioner, fordi min mand og jeg ikke er vokset op med jul i vores barndomshjem. Men vi går meget op i maden, som man kender det, med and, sovs, rødkålssalat, brune og hvide kartofler – og mere sovs.

LÆS OGSÅ: Mathilde Norholt: "Jeg er blevet ligeglad med alt det, jeg frygter, folk ser"

Hvor er du utraditionel?

– Bare dét at holde juleaften er utraditionelt for os. Jeg tror, at vi bryder så mange traditioner og ‘regler’, at det gør meget ondt på dem, der går op i traditioner. Undskyld!

Hvor stikker det af?

– Det er jo svært at begrænse sig, når det kommer til ungerne. Vi har haft en nisse, siden vores ældste søn Gabriel var to år gammel, og det stikker seriøst af. Både Niddal og jeg elsker at lave nissedrillerier, når Gabriel er blevet puttet og står altid tidligt op for at se hans reaktion. Det er virkelig en af julens helt store opture.

Hvad er det bedste ved julen?

– Den skamløse diæt. Julekonfekt, juleslik, and, brune kartofler, risalamande og risengrød med tilpas overdrevet brug af lige dele kanelsukker og smør. Eat like there’s no tomorrow.

LÆS OGSÅ: Paprika Steen om jul, kærlighed og parforhold

Hvad er det værste ved julen?

– Al stressen. Stressen over igen ikke at være i god tid, over ikke at finde de gode gaver, over økonomien, der presser, over at skulle se mennesker, du egentlig ikke har lyst til at se, jeg kunne blive ved. Det er virkelig ubehageligt, og jeg kan jo ikke selv sige mig helt fri for det, desværre.

Hvad er dit julebudskab?

– Gear ned, og husk at nyde tiden.

Hvad er dit bedste juleminde?

– Jeg tror, vi får det bedste juleminde i år, da vi planlægger barselsferie til Thailand over jul og nytår med Gabriel og den lille ny.

LÆS OGSÅ: Magiske juleoplevelser: Tag på juleeventyr med hele familien

Hvad ønsker du dig i julegave?

– En venstrefløjsregering. Alternativt, uendelige sæsoner af Game of Thrones. Begge dele forekommer mig desværre lige utopisk.

Hvad er dit ønske for 2019?

– At vores børn forbliver sunde og raske og et bedre politisk klima for dem at vokse op i.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kvinder du skal kende og Jul