Tivoli
Foto: Tivoli Presse Juletiden byder på masser af magiske oplevelser i hele landet. Tag blandt andet en tur i smukke Tivoli.

Magiske juleoplevelser: Tag på juleeventyr med hele familien

ALT.dk har samlet de bedste juleoplevelser i hele landet for børn, barnlige sjæle og dem, der blot elsker december.

Julen står for døren, og det betyder masser af god mad, familietid – og julehygge.

Julemarkeder popper op overalt, og landets store byer bugner med sjove aktiviteter og magiske oplevelser for alle, der har brug for lidt julestemning.

LÆS OGSÅ: De hyggeligste julemarkeder 2018

Du kan blandt andet spille banko med Drag Queens, tage på julerejse med Christian d. 4. eller løbe Aarhus tynd i nissekostume.

Skal ungerne underholdes, kan I blandt andet nyde en aften i selskab med Cirkeline, Nissebanden eller dyr i lune julepelse.

LÆS OGSÅ: Årets julekoncerter: Kom i magisk julestemning hele december 

Vi har samlet nogle af de bedste oplevelser og arrangementer, som du kan nyde med familien eller vennerne i den søde juletid.

København

Tivoli-Jul i Tivoli 2015-4187.jpg

Oplev smukke Tivoli, der pynter op til jul med millioner af lys. Foto: Tivoli

Quiz og banko på Reffen

Hver torsdag i juletiden holder Reffen ekstraordinært åbent til en god omgang julehygge. Du kan prøve kræfter med Big Tasty Bingo i juleforklædning eller kaste dig ud i Mr. Waan og Maneki-Nekos musikquiz, som ifølge Reffen når et hidtil uset niveau. Flere køkkener holder desuden åbent med skarpe torsdagspriser til de sultne. Arrangementet skifter hver torsdag, så husk at tjekke tiderne hjemmefra.

Hvor: Reffen på Refshaleøen
Hvornår: Torsdage kl. 19

Læs mere om julen hos Reffen her.

Spil banko med Absalons veninder

Den søde juletid fejres allerbedst i selskab med Absalons veninder, når Vesterbros folkehus endnu engang slår dørene op for DragBanko – XMAS Extravaganza. Traditionen tro vil der være live krybespil, ’gæt en konfekt’ og hele tre runder banko, så tag dine sjoveste veninder under armen og lad julehyggen falde i den gamle Vesterbro-kirke. Vi tør godt love, at det bliver festligt.

Hvor: Folkehuset Absalon
Hvornår: 13. og 20. december kl. 20-22.30
Pris: 50 kr.

Bestil billetter til Dragbanko – Xmas extravaganza i Absalon her.

Besøg julemanden og nyd julelysene

Igen i år pyntes Tivoli til et eventyrligt julelandskab, når kalenderen viser december. En million julelys glimter i vintermørket, stationsbyen Hjulkøbing er igen flyttet ind, og stemningen er tæt på magisk, når Tivoli inviterer til julefest. Julemanden har også indtaget sin plads i Pantomimeteatret, hvor han er klar til at skrive ønsker ned på sin seddel, når nysgerrige børn kommer forbi.

Hvor: Tivoli
Hvornår: 17. november til 24. december
Pris: Indgang koster 120 kr.

Læs mere om Jul i Tivoli her

Gør din julekugle personlig

Mangler juletræet lidt festlig pynt? Sving forbi Magasin du Nord den 20. og 21. december, hvor du kan få kreeret en personlig julekugle med et navn eller en lille hilsen på. Julekuglen kan du finde blandt butikkens sortiment, og derefter vil medarbejderne hjælpe dig med de ord, der skal pynte på juletræet.

Hvor: Magasin du Nord på Kongens Nytorv
Hvornår: 20. og den 21. december kl. 14-17

Læs mere om Jul i Magasin her

Crazy Christmas i Tivoli

Vivienne McKee inviterer traditionen tro til Crazy Christmas i Tivolis Glassal – og i år skal tilskuerne en tur jorden rundt på 80 dage, når en række skuespillere fortolker Jules Vernes berømte historie om Phileas Foggs forsøg på en rekordrejse rundt om globen. Showet er som vanligt spækket med sjov og spas, og det er de færreste, der ikke slipper en lille latter under den skøre aften.

Hvor: Glassalen i Tivoli
Hvornår: 7. november til 5. januar
Pris: 100-350 kr.

Bestil billetter til ’Crazy Christmas 2018 - FOGG’S OFF’ her

Julehygge med dyrene 

Tag familien med i Zoo, hvor I kan nyde dyrelivet i skæret af 200.000 magiske julelys og bl.a. flette et isbjørnejulehjerte eller møde julemanden. I Zoolab kan de mindste lave deres helt eget julekort af elefantlort eller flette julepynt af halm. Sultne maver kan gå på jagt blandt havens mange julede madboder, der bl.a. byder på varm gløgg og knasende julegodter. 

Hvor: Zoologisk Have 
Hvornår: 9. november til 31. december
Pris: 110-219 kr.

Læs mere om Jul i Zoo her.

Sjælland

Kronborg - Thorkild Jensen Kongelige Slotte.jpg

Tag på juleeventyr i Kronborg Slots pyntede sale, hvor du også kan lære om Christian d. 4.'s barndom. Foto: Kongelige Slotte / Thorkild Jensen.

Rejs på eventyr til Nisseland

Tag ungerne med til julebal i nisseland, når Eventyrlandet Nisseland åbner dørene til sød julestemning. Her kan I opleve en masse fine nissepanoramaer, hvor små figurer har travlt med at kreere i alverdens håndværkerfag – lige fra bager til smed og bogbinder. Trætte ben kan hviles i Nisserød gæstgiveri, hvor I også kan nyde hjemmelavede retter til maven.

Hvor: Lindholtvej 4, 4440 Mørkøv
Hvornår: Tirsdag-Søndag kl. 10-17
Pris: 40-95 kr.

Læs mere om Eventyrlandet Nisseland her

Tag på julerejse med Christian 4.

Lær hvordan Christian 4. holdt jul, da han var dreng, når Kronborg Slot inviterer til juleomvisninger i de pyntede sale. Her kan børn og barnlige sjæle blandt andet høre, hvordan prinsen sneg sig rundt på slottet og smugkiggede, mens hoffet hyggede sig med julelege. Imens kan voksne gå på opdagelse i slottets julemarked eller lytte til fin julemusik.

Hvor: Kronborg Slot
Hvornår: 30. november til 2. december og 7. til 9. december
Pris: 75 kr.

Læs mere om Jul på Kronborg Slot her

Aarhus

Jul_i_DenGamleBy.jpg

Nyd julehyggen i Den Gamle By i Aarhus, hvor du bl.a. kan lege nisse for en dag. Foto: Den Gamle By.

Jul i Den Gamle By

Oplev 400 års julehistorie i Den Gamle By, hvor du kan komme i julestemning med masser af spændende oplevelser for både store og små. I kan for eksempel være nisse for en dag på Nisseloftet, lytte til levende musik, lære om juleøllets historie eller se, hvordan der brygges øl.

Hvor: Den Gamle By
Hvornår: 17. november til 1. januar
Pris: 70-135 kr.

Se hele programmet for Jul i Den Gamle By her

Jule-løb i Aarhus’ gader

Løb julen i møde med Christmas City Run 2018, som tager dig rundt i julepyntede Aarhus med funklende julelys, sprøde julekager og stemningsfyldt musik. Løbet er for dig, der elsker at løbe, og for dig, der bare gerne vil have det sjovt - og så minder hele herligheden om et klassisk orienteringsløb. Nissedragter deles ud med startnumrene, så det hele bliver lige i Julemandens ånd.

Hvor: Værkmestergade 17, Aarhus C
Hvornår: 4. december kl. 16.30-21.30

Læs mere om Christmas City Run 2018 her

Cirkeline får julekuller

Cirkeline, Frederik og Ingolf kaster sig ud i juleforberedelserne i forestillingen ’God jul, Cirkeline’, hvor der skal pakkes gaver ind, fældes juletræ, flettes hjerter – og ikke mindst synges og leges. Stilen er nøjagtig ligeså finurlig, som vi kender det fra tegnefilmene, når Cirkeline og hendes mussevenner går på scenen til årets juleshow. Forestillingen kan også ses i andre teatre landet over. Tjek teaterbilletter.dk for mere information.

Hvor: Musikhuset Aarhus
Hvornår: 15. december
Pris: 115 - 195 kr.

Bestil billetter til ’God jul, Cirkeline’ i Musikhuset her

Besøg julemanden

Julemanden har også fundet tid til de børn, der besøger Tivoli Friheden med ønsker til hans liste. Tag derfor dit barn eller barnebarn med i det fortryllende juleunivers, hvor I også kan gå på opdagelse i Julemandens By og se, hvordan alle nisserne forbereder sig til den magiske juleaften. Er du på udkig efter oplevelser til voksne, er Tivoli Friheden også et smukt syn i juletiden – og det nydes allerbedst med varm gløgg.

Hvor: Tivoli Friheden
Hvornår: 17. november til 30. december
Pris: 135 kr.

Læs mere om jul i Tivoli Friheden her

Julequiz og - knas

Kom til quiz, sang og musik, når menighedsrådet fra Tilst og Kasted Sogne inviterer til onsdagssamvær i den gode juletid. Her vil være kaffe og masser af hyggeligt selskab, som danner rammerne om en ordentlig omgang julehygge.

Hvor: Tilst-Kasted Sognegård
Hvornår: 19. december kl. 14-16
Pris: 25 kr.

Læs mere om onsdagssamvær i Tilst-Kasted Sognegård her

Aalborg

etjuleeventyr-presse-1.jpg

Følg den nærige Ebenezer Scrooge i Aalborg Teaters fortolkning af Charlies Dickens’ klassiker ’Et Juleeventyr’. Foto: Aalborg Teater

Tag på juleeventyr med Charles Dickens

Frem til den 22. december kan du se med, når Aalborg Teater fremfører Charlies Dickens’ klassiker ’Et Juleeventyr’ fra 1843. Inspireret af novellen om den nærige Ebenezer Scrooge, der ved hjælp af tre ånder bliver et bedre menneske, vil et hold af yngre skuespillerkræfter tage jer med gennem julens udvikling og med tilbage til datidens London.

Hvor: Aalborg Teater
Hvornår: 14. november til 22. december kl. 19
Pris: 80-330 kr.

Bestil billetter til ’Et Juleeventyr’ her

Syng julen ind med Sigurd Barrett

Bjørnen Bjørn har tradition tro taget Sigurd Barrett med til koncert, når Musikkens Hus den 16. december slår dørene op til en af årets mest populære juleevents. Til ’Syng julen ind med Bjørnen Bjørn og Sigurd Barrett’ vil der både være nissedrillerier, finurlige historier og masser af fællessang til juleglade børn og voksne. Forestillingen kan også opleves i Viborg og Ringsted. For mere information se ticketmaster.dk. https://www.ticketmaster.dk/artist/sigurd-barrett-billetter/880084

Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: 16. december kl. 16:30
Pris: 175 kr.

Bestil billetter til ’Syng julen ind med Bjørnen Bjørn og Sigurd Barrett’ her

Glat jul

I vintermånederne forvandler C.W. Obels Plads sig til et magisk skøjtemekka omringet af vinterstemning og varme caféer. I år er banen spritny og moderne, og du kan derfor trygt prøve kræfter med den glatte disciplin eller blot nyde en kop varm gløgg med udsigt til skøjtende talenter i hjertet af Aalborg.

Hvor: C.W. Obels Plads
Hvornår: Fra 15. december, hverdage kl. 15-20 og weekender kl. 11-18.

Læs mere om skøjtebanen på C.W. Obels Plads her

Juleudstilling på Dronninglund Slot

Oplev smukke stuer og sale pyntet af ingen andre end Ellen Hillingsø, Bodil Jørgensen og Jesper Høvring, når Dronninglund Slot slår dørene op for årets juleudstilling. Find inspiration til julebordet, nyd udsmykningen og drik et glas mousserende vin, mens kulden raser udenfor. Klokken 14 kan du også komme med slottets ejere på en rundvisning, ligesom du kan deltage i konkurrencer om en 5-retters middag.

Hvor: Dronninglund Slot
Hvornår: Hver søndag frem til den 16. december kl. 10-15
Pris: 25-75 kr.

Læs mere om Dronninglund Slots juleudstilling her

IMG_0246 2.jpg

Se hvordan Ellen Hillingsø, Bodil Jørgensen og Jesper Høvring dækker et smukt julebord på Dronninglund Slot. Foto: Karoline Vittrup Koed Thomsen.

Odense

Odense Zoo - Dyrenes Aktivitetsdag_0014.jpg

Julehyg med dyrene i Odense Zoo, hvor du foruden flotte tigere også kan møde Julemanden! Foto: Odense Zoo.

Flet julehjerter i massevis

Sidste år kunne ODEON og Odenses børn bryste sig af at have lavet verdens længste guirlande på knap 10 km. I år prøver kulturcenteret ODEON endnu engang at slå rekorder – nu med julehjerter. Pynten er inspireret af H.C. Andersen, der som bekendt var glad for papirklip, og for hvert julehjerte, der afleveres, donerer SparNord 1 kr. til et udvalgt børnehjem. Du kan lave julehjertet hjemmefra eller flette hjerter i Café ODEON Social frem til den 22. december.

Hvor: ODEON
Hvornår: Søndage fra 30. november til 22. december

Læs mere om julehjerteværkstedet i ODEON her

Tag med Nissebanden på eventyr

Tag ungerne med i teateret, hvor det oser af julestemning – særligt i forestillingen om alletiders juleklassiker Nissebanden. Pigen Puk bor i Holme-Olstrup, hvor faderen går mere op i penge end bøger, juleglæden er forsvundet, og julen står til at blive en flad fornøjelse. Heldigvis kommer Lunte, Gemyse, Skipper og Hr. Mortensen til undsætning, og i selskab med Puk drager de til Julemandens Land for at redde julen.

Hvor: Odense Teater
Hvornår: 15. november til 22. december

Bestil billetter til ’Nissebanden i Julemandens Land’ her

Jul med dyrene

Den søde juletid har også indtaget Odense Zoo, hvor vinterdyrene har anlagt en varm julepels, mens besøgende kan holde sig lune på varm kakao og brændte mandler. Gå på nissehuejagt, besøg julemanden eller giv et kys til én, du holder af, på kyssebænkene. Hver weekend op til jul kan du desuden komme med på en guidet tusmørke-tur i ZOO, ligesom du kan se juletræet blive tændt fredag den 16. november kl. 17.00.

Hvor: Odense Zoo
Hvornår: 16. november til 31. december
Pris: 100-180 kr.

Læs mere om Jul i Zoo her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Aktiviteter for børn og Guide