Tivoli
Foto: Tivoli Presse Juletiden byder på masser af magiske oplevelser i hele landet. Tag blandt andet en tur i smukke Tivoli.

De bedste juleoplevelser i hele landet

ALT.dk har samlet de bedste juleoplevelser i hele landet for børn, barnlige sjæle og dem, der blot elsker december.

Julen står for døren, og det betyder masser af god mad, familietid – og julehygge.

Julemarkeder popper op overalt, og landets store byer bugner med sjove aktiviteter og magiske oplevelser for alle, der har brug for lidt julestemning.

LÆS OGSÅ: De hyggeligste julemarkeder 2019

Du kan blandt andet komme på glat is på Københavns nye skøjtebane, tage på julerejse med Christian d. 4. eller løbe Aarhus tynd i nissekostume.

Skal ungerne underholdes, kan I blandt andet nyde et par timer i selskab med Sigurd Barrett, Julemanden eller dyr i lune julepelse.

LÆS OGSÅ: Årets julekoncerter: Kom i magisk julestemning hele december 

Vi har samlet nogle af de bedste oplevelser og arrangementer, som du kan nyde med familien eller vennerne i den søde juletid.

København

Tivoli-Jul i Tivoli 2019-32093 (1).jpgOplev smukke Tivoli, der pynter op med millioner af lys. Foto: Tivoli Presse

Besøg julemanden og nyd julelysene
Igen i år pyntes Tivoli til et eventyrligt julelandskab, når kalenderen viser december. En million julelys glimter i vintermørket, stationsbyen Hjulkøbing er igen flyttet ind, og stemningen er tæt på magisk, når Tivoli inviterer til julefest. Julemanden har også indtaget sin plads i Pantomimeteatret, hvor han er klar til at skrive ønsker ned på sin seddel, når nysgerrige børn kommer forbi.

Hvor: Tivoli
Hvornår: 16. november til 5. januar (julemanden er der til d. 24. december)
Pris: Indgang koster 130 kr.

Læs mere om Jul i Tivoli her

Julehygge med dyrene 

Tag familien med i Zoo, hvor I kan nyde dyrelivet i skæret af 400.000 magiske julelys. I weekenderne er der dækket op til det store klippe-klister-show, hvor man kan lave julegaver til hele familien og møde julemanden og hans kone. I kan også hoppe en tur på Zoos juletog, som kører jer rundt i haven. Sultne maver kan gå på jagt blandt havens mange julede madboder, der bl.a. byder på varm gløgg og knasende julegodter. 

Hvor: Zoologisk Have 
Hvornår: 15. november til 31. december
Pris: 105-195 kr.

Læs mere om Jul i Zoo her.

Crazy Christmas

Vivienne McKee inviterer traditionen tro til Crazy Christmas i Tivolis Glassal – og i år bliver tilskuerne præsenteret for den klassiske historie om de tre musketerer, som i dette tilfælde dog ikke er så klassisk. De tre musketerer er nemlig tre ”Brexiteers”, som sætter sig op mod Maylady de Whichway. Showet er som vanligt spækket med sjov og spas, og det er de færreste, der ikke slipper en lille latter under den skøre aften.

Hvor: Glassalen i Tivoli
Hvornår: 12. november til 11. januar
Pris: 130-415 kr.

Bestil billetter til ’Crazy Christmas 2019 - THE THREE BREXITEERS’ her

Oplev Lucia til vands

Tag det varme overtøj på og smut en tur ned til Københavns kanaler, hvor et flydende Lucia-optog kommer forbi den 13. december. Kajakroerne stævner ud fra Kayak Republic og sejler rundt med lys og juledekorationer. I Nyhavn, Christianshavn og ved Højbro Plads synger kajakroerne julesange.

Hvor: Nyhavn, Christianshavn og ved Højbro Plads
Hvornår: 13. december
Pris: Gratis

Læs mere om Lucia optoget her.

Advent i Magasin

De fire søndage i advent er for de fleste lig med ekstra julehygge. I år kan du give dig i kast med forskellige juleaktiviteter, hvis du ligger vejen forbi Magasin. De gamle traditioner hyldes, så 1. søndag i advent står den på honningkagehjerter, som skal pyntes og dekoreres. De efterfølgende uger kan man lave sin egen snaps, lave et personligt forklæde, mens der den sidste søndag bliver sørget for årets mandelgave – marcipangrisen.

Hvor: søndage fra d 1. december – 22. december.
Hvornår: Magasin Lyngby, Århus, Kgs. Nytorv, Aalborg
Pris: Gratis, hvis man er Goodie kunde (det kan man blive gratis her). 

Læs mere om Jul i Magasin her 

Julehygge på skøjter

Skøjtebanen på Kongens Nytorv har været lukket i lang tid, og det bliver heller ikke i år, at man kan få lov til at løbe rundt om Rytterstatuen midt på pladsen. Trods det er er håb for skøjteglade typer! I år er der nemlig åbnet en 600 kvadratmeter stor skøjtebane på Den Grønlandske Handels Plads. Så find skøjterne frem fra gemmerne og få et par hyggelige timer på isen.

Hvor: Den Grønlandske Handels Plads
Hvornår: 23. november til slut februar.
Pris: Adgang til skøjtebanen er gratis, men det koster 50 kr. i timen at leje et par skøjter.

Sjælland

Kronborg - Thorkild Jensen Kongelige Slotte.jpg

Tag på juleeventyr i Kronborg Slots pyntede sale, hvor du også kan lære om Christian d. 4.'s barndom. Foto: Kongelige Slotte / Thorkild Jensen.

Tag på julerejse med Christian 4.

Lær hvordan Christian 4. holdt jul, da han var dreng, når Kronborg Slot inviterer til juleomvisninger i de pyntede sale. Her kan børn og barnlige sjæle blandt andet høre, hvordan prinsen sneg sig rundt på slottet og smugkiggede, mens hoffet hyggede sig med julelege. Imens kan voksne gå på opdagelse til slottets julemarked eller lytte til fin julemusik.

Hvor: Kronborg Slot
Hvornår: 29. november - 1. december og 6. til 8. december
Pris: 25 - 75 kr.

Læs mere om Jul på Kronborg Slot her.   

Rejs på eventyr til Nisseland

Tag ungerne med til julebal i nisseland, når Eventyrlandet Nisseland åbner dørene til sød julestemning. Her kan I opleve en masse fine nissepanoramaer, hvor små figurer har travlt med at kreere i alverdens håndværkerfag – lige fra bager til smed og bogbinder. Trætte ben kan hviles i Nisserød gæstgiveri, hvor I også kan nyde hjemmelavede retter til maven.

Hvor: Lindholtvej 4, 4440 Mørkøv
Hvornår: 9. november – 23. november. Tirsdag-Søndag kl. 10-17 (samt mandag. d. 23/12)
Pris: 40-95 kr.

Læs mere om Eventyrlandet Nisseland her

Jul i universet

Danmarks tekniske museum lyder måske ikke særlig julet – men tag ikke fejl! I år kan du nemlig komme til julehygge i rumværkstedet, hvor det er muligt at lave astronaut-sprællemænd, prægtige planet-julekugler, måne-malerier og højt flyende raketter.

Hvor: Fabriksvej 25, 3000 Helsingør
Hvornår: Weekender op til jul samt d. 23. december fra kl. 11 – 15
Pris: Voksne koster 90 kr. Børn er gratis.

Læs mere om Jul i rumværkstedet her

Aarhus

Handelsgartneriet.jpg

Nyd julehyggen i Den Gamle By i Aarhus, hvor du bl.a. kan lege nisse for en dag. Foto: Den Gamle By.

Jul i Den Gamle By

Oplev 400 års julehistorie i Den Gamle By, hvor du kan komme i julestemning med masser af spændende oplevelser for både store og små. Man kan for eksempel være nisse for en dag på Nisseloftet, lytte til levende musik og lære om juletraditionernes historie.

Hvor: Den Gamle By
Hvornår: 23. november til 5. januar
Pris: 70-135 kr.

Se hele programmet for Jul i Den Gamle By her

Jule-løb i Aarhus’ gader

Løb julen i møde med Christmas City Run 2019, som tager dig rundt i julepyntede Aarhus med funklende julelys, sprøde julekager og stemningsfyldt musik. Løbet er for dem, der elsker at løbe, og for dem, der bare gerne vil have det sjovt - og så minder hele herligheden om et klassisk orienteringsløb. Nissedragter deles ud med startnumrene, så det hele bliver lige i Julemandens ånd.

Hvor: Værkmestergade 17, Aarhus C
Hvornår: 10. december kl. 16 - 20
Pris: 155 kr. pr. deltager 

Læs mere om Christmas City Run 2019 her.  

Gamle julevæsner

Har du mod på en anderledes juleoplevelse, så skal du besøge Moesgaard Museum. Her kan man nemlig møde 10 af julens mørke væsner. Det er væsner fra gamle myter og historier, som er langt ældre end engle og jesusbarnet, som lister sig ud af mørket og ind i udstillingerne. Blandt dem, som man kan støde ind i, mens man trasker rundt på museet, er Fader Frost, Julekatten, Krampus, Knecht Ruprecht og Joulupukki.

Hvor: Moesgaard museum, Moesgård Allé 15
Hvornår: 30. november, 7. december og 14. december kl. 12 - 16
Pris: Voksne koster 110 – 160 kr. Børn er gratis.

Læs mere om julebesøg på Moesgaard Museum her

Besøg julemanden

Julemanden har også fundet tid til de børn, der besøger Tivoli Friheden med ønsker til hans liste. Tag derfor dit barn eller barnebarn med i det fortryllende juleunivers, hvor I også kan gå på opdagelse i Julemandens By og se, hvordan alle nisserne forbereder sig til den magiske juleaften. Er du på udkig efter oplevelser til voksne, er Tivoli Friheden også et smukt syn i juletiden – og det nydes allerbedst med varm gløgg.

Hvor: Tivoli Friheden
Hvornår: 16. november til 30. december
Pris: 140 kr.

Læs mere om jul i Tivoli Friheden her.   

Aalborg

etjuleeventyr-presse-6.jpg

Følg den nærige Ebenezer Scrooge i Aalborg Teaters fortolkning af Charlies Dickens’ klassiker ’Et Juleeventyr’. Foto: Michael Bo Rasmussen/Aalborg Teater

Tag på juleeventyr med Charles Dickens

Frem til den 22. december kan du se med, når Aalborg Teater fremfører Charlies Dickens’ klassiker ’Et Juleeventyr’ fra 1843. Inspireret af novellen om den nærige Ebenezer Scrooge, der ved hjælp af tre ånder bliver et bedre menneske, vil I tages med gennem julens udvikling og med tilbage til datidens London. Forestillingen anbefales fra 7 år.

Hvor: Aalborg Teater
Hvornår: 30. november til 22. december
Pris: 80-330 kr.

Bestil billetter til ’Et Juleeventyr’ her

Syng julen ind med Sigurd Barrett

Bjørnen Bjørn har tradition tro taget Sigurd Barrett med til koncert, når Musikkens Hus den 8. december slår dørene op til en af årets mest populære juleevents. Til ’Syng julen ind med Sigurd Barrett’ vil der både være nissedrillerier, finurlige historier og masser af fællessang til juleglade børn og voksne. Forestillingen kan også opleves i Ringsted.

Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: 8. december kl. 16:00
Pris: 175 kr.

Bestil billetter til ’Syng julen ind med Sigurd Barrett’  her.

Julhygge på is

I vintermånederne forvandler C.W. Obels Plads sig til et magisk skøjtemekka omringet af vinterstemning og varme caféer. I 2018 fik Aalborg en spritny og moderne skøjtebane, så du kan derfor trygt prøve kræfter med den glatte disciplin eller blot nyde en kop varm gløgg med udsigt til skøjtende talenter i hjertet af Aalborg.

Hvor: C.W. Obels Plads
Hvornår: Fra 29. november – til marts 2020.
Pris: Skøjter kan lejes for 30 kr. pr. par.

Læs mere om skøjtebanen på C.W. Obels Plads her.   

Fra Grønland til Afrika

I Aalborg Zoo kan gå på en lysvandring, som tager udgangspunkt i havens dyr og de steder i verden, hvor de kommer fra. Her kan du opleve julens atmosfære og traditioner gennem Nordlys i Grønland, til farverig og festlig jul i Afrika. På udvalgte dage kan man få en lytte oplevelse, når det grønlandske kor, Ikinngutigii, underholder, mens man på andre dage kan prøve kræfter med at lave afrikanske lermasker.

Hvor: Aalborg Zoo
Hvornår: 15. november – 30. december
Pris: 100 kr. (3-11 år 60 kr.)

Læs mere om Jul i Aalborg Zoo her

Odense

christmas_glow_nov_22_large-2850-min (1).jpg

Tag hele familien med til Europas største juleevent i Odense. Foto: Glow Odense/Presse

En million smukke lys

Som det første sted i Europa kan du i Odense opleve det største indendørs juleevent. 6000 kvadratmeter med en million lys, interaktive lyslege, lokale kunstnere og tid til masser af julehygge. For børnene er der mulighed for at vinde præmier, mens de hjælper julemanden med at finde hans forsvundne pakker i det lysende vinterlandskab. Derudover er der mulighed for at læne sig tilbage og nyde liveunderholdning eller gå på opdagelse i juleboderne. 

Hvor: Odense, Faaborgvej 248 B
Hvornår: 21. november – 5. januar.
Pris: 150 kr. for personer over 13 år.

Læs mere om Glow og muligheden for at bestille billetter her. 

Jul med dyrene

Den søde juletid har også indtaget Odense Zoo, hvor vinterdyrene har anlagt en varm julepels, mens besøgende kan holde sig lune på varm kakao og æbleskiver. Gå på nissehuejagt, kom tæt på diverse kryb og kravl eller giv et kys til én, du holder af, på kyssebænkene. Hver weekend op til jul kan man desuden komme med på en guidet tusmørke-tur i ZOO, ligesom man kan hænge sin egen julesok op, som bliver fyldt med julegodter i løbet af julemåneden.

Hvor: Odense Zoo
Hvornår: 15. november til 31. december
Pris: 100-180 kr.

Læs mere om Jul i Zoo her.   

Tag med til ’Snefald’

Tag ungerne med i teateret, hvor det oser af julestemning til forestillingen ’Snefald’. Forældreløse Selma skriver sit juleønske i et brev til julemanden, og bliver på magisk vis ført til Snefald. Almindelig mennesker kan normalt slet ikke finde vej til Snefald, men måske er Selma slet ikke så almindelig? Men det er godt hun kommer dertil, for der er brug for hende. Julius er nemlig forsvundet – og hvis ikke de finder ham i tiden forsvinder juleglæden og selve juleaften er i fare. Forestillingen anbefales til børn fra 6 år.

Hvor: Odense Teater
Hvornår: 16. november til 23. december
Pris: 230 – 405 kr.

Bestil billetter til ’Snefald’ her.  

Jul som i gamle dage

Hop med tilbage i tiden til 1890’erns jul med pyntet julebord, juletræ og juleneg på børnemuseet Børnenes Baggård. I køkkenet kan du møde snedkerfruen, som er i fuld gang med årets julekagebagning, som – hvis man er heldig - deler ud af julegodterne. Man kan lave julepynt, som i gamle dage og personlige julekort, som man kan sendes til sine kære med en julehilsen.

Hvor: Møntestræde 1, Odense C
Hvornår: 30. november – 1. december samt 7-8. december kl. 11 – 15.
Pris: 110 kr. (børn op til 17 år gratis) Med billetten er det også muligt at H.C. Andersen Museum, H.C. Andersens Hus (fødehjemmet), H.C. Andersens Barndomshjem og Børnekulturhuset Fyrtøjet på købsdatoen

Læs mere om Jul i Børnenes Baggård her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Aktiviteter for børn og Guide