jul i Tivoli

Foto: Tivoli Presse Juletiden byder på masser af magiske oplevelser i hele landet. Tag fx en tur i smukke Tivoli.

De bedste juleoplevelser i hele landet i 2020

ALT.dk har samlet de bedste juleoplevelser i hele landet for børn, barnlige sjæle og dem, der blot elsker december.

Den søde juletid står for døren, og det betyder masser af god mad, familietid – og julehygge.

For trods mange arrangementer over julen er aflyst i år, er der stadig gode muligheder for sjove aktiviteter og magiske oplevelser over hele landet, som alle er corona-sikre.

LÆS OGSÅ: Julegaver til far: Her er gaverne til farmand, der har alt

Du kan fx komme på glat is på Københavns nye skøjtebane eller rejse tilbage i tiden til dengang juletræet var en ny tradition. Skal ungerne underholdes, er der rig lejlighed til at møde julemanden, eller I kan nyde et par timer i selskab med dyr i lune julepelse. Mulighederne er mange! 

LÆS OGSÅ: De hyggeligste julemarkeder 2020

Vi har samlet nogle af de bedste oplevelser og arrangementer, som du kan nyde med familien eller vennerne henover julen.

København

Tivoli-Jul i Tivoli 2019-32093 (1).jpgOplev smukke Tivoli, der pynter op med millioner af lys. Foto: Tivoli Presse

Tivoli: Besøg julemanden og nyd julelys

Igen i år pyntes Tivoli til et eventyrligt julelandskab, når kalenderen viser december. En million julelys glimter i vintermørket, og du kan smage dig gennem æbleskiver, brændte mandler, gløgg og julekager. Stemningen er tæt på magisk, når Tivoli inviterer til julefest. Julemanden sidder i år i julestuen på Honningkageslottet, hvor han er klar til at skrive ønsker ned på sin seddel, når nysgerrige børn kommer forbi.

Hvor: Tivoli
Hvornår: 13. november til 3. januar (julemanden er der til og med d. 24. december)
Pris: Indgang koster fra 135 kr. OBS: I år skal du reservere plads til dit julebesøg pga. COVID 19.

Læs mere om Jul i Tivoli her

Københavns Zoo: Julehygge med dyrene 

Tag familien med i Zoologisk Have, der i år har en juleoverraskelse klar til hele familien. Verdenspladsen kommer i 2020 til at leve op til sit navn, når den forvandles til en skøjtebane,  hvor I kan suse forbi australske pungdyr, sydamerikanske pingviner, californiske søløver og den kinesiske hunpanda Mao Sun. Efterfølgende kan I tage en tur på julemarkedet i skæret af 400.000 julelys og varme jer på en omgang gløgg og æbleskiver.

Hvor: Zoologisk Have 
Hvornår: 28. november til 3. januar
Pris: 105-195 kr.

Læs mere om Københavns Zoo her.

Tivolis Koncertsal: Det Store Juleshow

”Tinka, du drømmer. Tror du vi ka’ finde tilbage til magien?”. I 2017 skrev Burhan G titelmelodien til Tinkas Juleeventyr, og man skulle tro, at han dengang vidste, at han sammen med et symfoniorkester på 30 mand skulle finde tilbage til magien i 2020. Lad julefreden sænke sig over dig og dine kære, når Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester giver jer en magisk juleoplevelse i Tivolis Koncertsal.

Hvor: Tivolis Koncertsal
Hvornår: 22. december kl. 20:30
Pris: 430-500 kr.

Læs mere om Det Store Juleshow her. 

Broens Skøjtebane: Julehygge på skøjter

Skøjtebanen tæt ved cykelbroen over til Christianshavn giver dig i år mulighed for at udleve alle dine skøjtelyster. Når du er færdig med det, ligger skøjtebanen lige op og ned ad Broens Gadekøkken, hvilket bestemt ikke er en dårlig ting. Så find skøjterne frem fra gemmerne og få et par hyggelige timer på isen - og med god gademad bagefter.

Hvor: Broens Skøjtebane
Hvornår: Fra december til slut februar.
Pris: Adgang til skøjtebanen er gratis med egne skøjter. Du kan også leje skøjter på stedet, som koster det 50 kroner i timen.

Få flere informationer om skøjtebanen her og her.

Sjælland

Jul på Kalundborg Museum

Juletraditioner kan være sejlivede, og hver familie har sine egne. Nogle føres videre og andre forkastes, i takt med at nye generationer kommer til. På Kalundborg Museum er netop traditionerne i fokus, hvor I kan opleve udstillingen ”Rør blot ikke ved min gamle jul”. Bliv klogere på traditioner som risengrød, rødgran, juletræ, julegaver, nisser, gås og flæskesvær og besøg museets hyggehjørne, hvor der læses højt af et juleeventyr.

Hvor: Kalundborg Museum
Hvornår: 24. november - 20. december
Pris: Gratis adgang for alle under 18 år. Voksne - 40 kr. Pensionister og studerende - 30 kr.

Læs mere om Jul på Kalundborg Museum her

Mørkøv: Rejs på eventyr til Nisseland

Tag ungerne med til julebal i nisseland, når Eventyrlandet Nisseland åbner dørene til sød julestemning. Her kan I opleve en masse fine nissepanoramaer, hvor små figurer har travlt med at kreere diverse ting – lige fra bageren, der gør brød klar, til smeden og bogbinderen. Trætte ben kan hvile sig i Nisserød gæstgiveri, hvor I også kan nyde hjemmelavede retter til maven.

Hvor: Lindholtvej 4, 4440 Mørkøv
Hvornår: 11. november – 23. november. Tirsdag-Søndag kl. 10-17 (samt mandag. d. 23/12)
Pris: Børn – 40 kr. Voksne – 95 kr.

Læs mere om Eventyrlandet Nisseland her

Julemarked på Gavnø Slot

Besøg den 80.000 kvadratmeter store slotspark, der byder på julehygge og idyl, der vil ramme ethvert julehjerte. Under åben himmel vil duften af gløgg blande sig med brændte mandler og gran, mens I går på opdagelse i den pyntede slotspark, der rummer julemusik og juleboder med delikatesser, nisser, julegaver og kunsthåndværk.

Hvor: Gavnø 2, 4700 Næstved.
Hvornår: 6.-8. og 13.-15. november.
Pris: Voksne koster 85 kr. Børn 35 kr..

Læs mere Jul på Gavnø her. 

Aarhus

Handelsgartneriet.jpgNyd julehyggen i Den Gamle By i Aarhus, hvor du bl.a. kan lege nisse for en dag. Foto: Den Gamle By.

Jul i Den Gamle By

Oplev 400 års julehistorie i Den Gamle By, hvor du kan komme i julestemning med masser af spændende oplevelser for både store og små. Man kan for eksempel tage på en julesporsjagt, lytte til levende musik og lære om juletraditionernes historie.

Hvor: Den Gamle By
Hvornår: 21. november til 3. januar
Pris: 75-150kr.

Se hele programmet for Jul i Den Gamle By her

Hele DK: Løb for julemærkehjemmene

I år er Christmas City Run desværre aflyst som en samlet begivenhed, MEN du kan sagtens komme ud og løbe alligevel, og så endda til et godt formål. Ved tilmeldingen går 20 kr. til Julemærkehjemmene rundt om i landet.

Ifør dig dit mest julede-løbeoutfit, og planlæg din løberute rundt i smukke Aarhus, så du kommer forbi de fineste julepyntede steder. Kom i julestemning med goodie-bagen, som du får tilsendt ved tilmelding og tag dine nærmeste under armen eller løb alene med julemusik i ørene.

Hvor: Lige, hvor du vil
Hvornår: 1. - 26. december
Pris: 139 kr. pr. deltager 

Læs mere om Juleløbet 2020 her 

Musikkonservatoriets julekoncert

Kender du en, der sætter pris på klassisk musik? Tag ham eller hende med ind og mød de unge, talentfulde studerende fra Det Jyske Musikkonservatorie, når de spiller julekoncert i Aarhus Domkirke. Koncerten er gratis, men kræver billet.

Hvor: Aarhus Domkirke
Hvornår: 11. december kl. 15 og 17:30
Pris: Koncerten er gratis, men kræver billet.

Læs mere om julekoncerten her

Tivoli Friheden: Besøg julemanden

Julemanden har også fundet tid til de børn, der besøger Tivoli Friheden med ønsker til hans liste. Tag derfor dit barn eller barnebarn med i det fortryllende juleunivers, hvor I også kan gå på opdagelse i Julemandens By og se, hvordan alle nisserne forbereder sig til den magiske juleaften. Er du på udkig efter oplevelser til voksne, er Tivoli Friheden også et smukt syn i juletiden – og det nydes (selvfølgelig) allerbedst med varm gløgg.

Hvor: Tivoli Friheden
Hvornår: 14. november til 30. december
Pris: 140 kr.

Læs mere om jul i Tivoli Friheden her.

Aalborg

Alene Hjemme på en storslået måde

For mange er juleklassikeren om den modige Kevin, der tager kampen op mod de uheldige indbrudstyve Harry og Marv, en juletradition. I år kan du tage familien med i Musikkens Hus i Aalborg og opleve filmen på et stort biograflærred, mens Aalborg Symfoniorkester fremfører filmens fantastiske musik. Se traileren ovenfor, og forestil dig musikken fremført af et helt symfoniorkester. 

Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: 3.-4. december kl. 19:00
Pris: Fra 390 kr.

Bestil billetter til Alene Hjemme In Concert her.

Aalborg Teater viser Snefald

Snefald er et hjertevarmt juleeventyr, der handler om at finde sig selv og føle sig hjemme, der hvor man er. Den forældreløse pige, Selma, lever i Verden Udenfor, der er et trist sted. Hun sender et brev til julemanden med sit største juleønske: at få en familie. Brevet når frem til eventyrlandet Snefald, hvor julemanden, Julius, bor, og på magisk vis kommer hun også selv dertil. Pludselig forsvinder julemanden, og Selma bliver kastet ud i en kamp for at redde julen og finde sin sande familie.

Hvor: Aalborg Teater
Hvornår: Fra 21. november – 23. december.
Pris: Fra 130 kr.

Læs mere om Snefald her.   

Aalborg Zoo: Fra Grønland til Afrika

I Aalborg Zoo kan I gå på en lysvandring, som tager udgangspunkt i havens dyr, og de steder i verden, hvor de kommer fra. Her kan du opleve julens atmosfære og traditioner fra nordlys i Grønland til farverig og festlig jul i Afrika. På årets korteste dag (d. 18. december) underholder det grønlandske kor Ikinngutigii også.

Hvor: Aalborg Zoo
Hvornår: 13. november – 29. december
Pris: 185 kr. (3-11 år 99 kr.)

Læs mere om Jul i Aalborg Zoo her

Odense

elverhøj odense.jpgDer er pyntet op til jul foran Børnekulturhuset Fyrtøjet. Foto: VisitOdense.

Gå rundt i byen og kom i julestemning

Desværre er næsten alle julearrangementer aflyst i Odense i år grundet corona, MEN så er det heldigt, at Odense er en utrolig hyggelig by, hvor der er gode muligheder for at komme i julestemning på egen hånd. Gå en tur i H. C. Andersen Kvarteret, der ligger i den gamle bydel i Odense, hvor I også kan besøge H. C. Andersens barndomshjem. Skal den søde juletand stilles, kan I besøge Odense Chokoladehus, hvor I kan smage lokale chokolader i verdensklasse.

Hvor: Odense
Hvornår: Lige, når du vil
Pris: Afhænger af, hvor mange chokolader du vil smage.

Læs mere om H. C. Andersens Barndomshjem og Odense Chokoladehus

Odense Zoo: Jul med dyrene

Den søde juletid har også indtaget Odense Zoo, hvor vinterdyrene har anlagt en varm julepels, mens besøgende kan holde sig lune på varm kakao og churros. Gå på nissehuejagt i den smukt juledekorerede park eller giv et kys til én, du holder af, på kyssebænkene.

Hvor: Odense Zoo
Hvornår: 15. november til 31. december
Pris: 100-180 kr.

Læs mere om jul i Odense Zoo

Julekoncert med Stig Rossen

Stig Rossen og hans julehold glæder sig igen i år til at turnere rundt i hele landet for at sprede den glædelige julestemning. Stig Rossen bliver som altid bakket op af sit fantastiske seksmandsband under ledelse af kapelmester Thomas Jaque og det faste julekor bestående af fire blændende dygtige sangere.

Hvor: Odeon
Hvornår: 13. december kl. 15-18
Pris: Fra 355 kr.

Bestil billetter til Stig Rossen Julekoncert 2020 her

Møntergården: Jul som i gamle dage

Snedkerfruen på Møntergården i Odense pynter juletræet og fortæller historien bag julepyntet. Hop med tilbage til 1890’ernes jul i snedkerens lejlighed med et flot dækket julebord og pyntet juletræ. 
I baggården har fuglene fået et juleneg, så de ikke sulter i den kolde mørke tid, og i forhallen kan I se Møntergårdens særudstilling, der sætter spot på det søde juleliv.

Hvor: Møntestræde 1, Odense C
Hvornår: 21. november – 3. januar
Pris: 145 kr. (børn op til 17 år gratis). Med billetten er det også muligt at besøge H.C. Andersen Museum, H.C. Andersens Barndomshjem og Børnekulturhuset Fyrtøjet på købsdatoen.

Læs mere om Jul i Børnenes Baggård her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Aktiviteter for børn og Guide