Signe Lindkvist om tv-branchens hårde krav: ”Jeg har mange kolleger, der døjer med anoreksi, og kostumiererne prøver at skrue dem ned i størrelse 34”

Foto: Sara Skytte "Der er jobs, du ikke kan få i tv-branchen, når du ikke er lækker nok," lyder det fra Signe Lindkvist.

Signe Lindkvist om tv-branchens hårde krav: ”Jeg har mange kolleger, der døjer med anoreksi, og kostumiererne prøver at skrue dem ned i størrelse 34”

Hun bliver træt, når hun ser udvalget af kvinder på tv. Selv måtte Signe Lindkvist på et tidspunkt beslutte, at hun ikke ville gå op i sit udseende – ellers kunne hun godt være gået ned på det, ligesom flere af hendes kvindelige kollegaer, fortæller hun i et stort interview i denne uges Hendes Verden.

Signe Lindkvist var ganske ung, da hun kom ind i tv-branchen, og hun fandt lige så hurtigt ud af, at hun ikke kunne være ligesom alle andre.

LÆS OGSÅ: Signe Lindkvist: "En prinsesse skal have sten i skoen"

For branchens syn på, hvordan kvinder "bør" se ud, leder til en usund kultur, som tv-værten og bagkvinden bag Cirkus Summarum tager stærkt afstand fra. Og hvis ikke hun havde gjort det, frygter hun, at hun var gået ned på det, fortæller hun i et ærligt interview i denne uges Hendes Verden.

"Om jeg nu var tynd nok"

Signe Lindkvist beskriver det selv for en af korsvejene i sit liv, da hun kom ind i tv-branchen og oplevede, hvordan der er stort fokus på hendes ydre. Det vil hun ikke finde sig i, fortæller hun.

– Jeg har for eksempel besluttet mig for, at jeg ikke gider opfatte mig selv på en bestemt måde. I min branche er det ikke ret smart at være halvanden meter høj, lyshåret og have store bryster. På et tidspunkt var jeg nødt til at gøre op med mig selv, at jeg ikke ville gå op i mit udseende. Hvis jeg hele tiden skulle tænke på, om jeg nu var tynd nok og smuk nok, så ville jeg bruge for meget af min hjernekapacitet på det, siger hun.

– Der er jobs, du ikke kan få i tv-branchen, når du ikke er lækker nok, og jeg er ikke atletisk af bygning, som det hedder. Jeg tror godt, jeg kunne være gået ned på det, men det gad jeg ikke, så jeg slap det totalt og sagde: "Okay, så er jeg den sjove og fjollede". Det var befriende. Jeg har mange kolleger, der døjer med anoreksi, og kostumiererne prøver at stå og skrue dem ned i størrelse 34, fordi det er smart at kunne passe kollektionsprøverne, understreger Signe Lindkvist videre i denne uges Hendes Verden.

Savner flere som Puk, Sofie og Tine

Den populære vært har da heller ikke meget tilovers for diversiteten - eller mangel på samme - når det gælder kvinderne på vores tv-skærme.

– Jeg bliver træt, når jeg ser udbuddet af kvinder i tv. De fleste har et ansigt, der ikke bevæger sig, de har noget i læberne og ligner kyllingefileter over kindbenene. Jeg ville ønske, der var flere som Sofie Linde, Puk Elgård og Tine Gøtzsche, der ser naturlige ud. I 2018 burde kvinder blive hyret for deres talent og ikke deres udseende. Jeg glæder mig til revolutionen!, lyder opsangen fra Signe Lindkvist.

LÆS MEGET MERE I DENNE UGES HENDES VERDEN


Her fortæller Signe Lindkvist også om:

• Hvorfor hun sagde sit job op i DR
• Om at vide, at hun ikke skulle have flere børn
• Og mødet med Mads, som er hendes modsætning og store kærlighed den dag i dag.

HENDES VERDEN ER PÅ GADEN MANDAG 25. JUNI

Signe Lindkvist, 42 år

Signe Lindkvist (Foto: Sara Skytte)

  • Har lavet børne-tv og underholdningsprogrammer på DR, siden hun var 16 år.
  • Blev senere vært på TV2's ungdomsprogram Puls, og har også været vært på både MGP og Danmarksindsamlingen, ligesom hun har været redaktør på både DR Ramasjang og TV2 Zulu.
  • Er i dag freelancer og laver blandt andet sommerens Cirkus Summarum for DR, hvor hun optræder som cirkusprinsesse.
  • Har datteren Karla My (født 2005) med eksmanden Thomas Nordkvist.
  • Bor i København sammen med kæresten Mads Ulrik Holmstrup, der er direktør for produktionsselskabet Mastiff, og deres tilsammen tre børn fra tidligere forhold.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Interview og Serier