Silas Bjerregaard
SPONSORERET indhold

Silas Bjerregaard: "Kvinder skal vide, at mænd har et andet kærestesprog"

Danske kvinder er kendt i hele verden for ikke bare at være højere og smukkere end gennemsnittet, men også for at være selvstændige og stærke. Men hvad tænker de danske mænd, som vi er vilde med, egentlig om os? Vi har spurgt musiker Silas Bjerregaard og fået hans (k)ærlige svar.

Af:: Sine Gerstenberg Foto: Petra Kleis
05. aug. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

Hvad kan mænd lære af kvinder?

– Det kommer an på, hvilke mænd og kvinder. Jeg er egentlig meget socialkonstruktivistisk i mit syn på køn. Jeg tror langt hen ad vejen på, at maskuline og feminine kvaliteter er tillærte, og at man kan identificere sig mere eller mindre med en af delene. De, der er overvejende maskulint tænkende, kan lære af de feminine, og omvendt. Selvfølgelig er vi genetisk prædisponerede for et bestemt blik, men omvendt er det ikke altid, at det psykiske køn følger med det fysiske køn.

– Min fordom om det klassisk maskuline er, at man er praktisk, handlende og løsningsorienteret. Det klassisk feminine er mere oplevende, emotionelt, omsorgsfuldt og intuitivt. Og det passer i rigtig mange tilfælde på min kone og mig. Cecilie er god til at fokusere på, hvad der er emotionelt vigtigt og ikke, hvad der er praktisk. Hun er god til at minde mig om, at det er lige meget, om huset ser flot ud, hvis der ikke bor en glad familie i det. Så selvom træværket skriger på maling, kan det mest presserende nogle gange være at tage på skovtur og lade hus være hus. I mine øjne er det en feminin kvalitet at holde fokus på, at den tid, hvor man ”ikke laver noget”, er lige så essentiel som den tid, hvor du får en masse fra hånden. Der er hun en god modvægt til mig, for jeg trives bedst, når jeg udretter noget og har svært ved ”bare” at slappe af.

LÆS OGSÅ: Nikolaj Koppel: "En verden reageret af kvinder ville uden tvivl være en bedre verden" 

Hvad skal mænd ikke prøve at kopiere fra kvinder?

– Som udgangspunkt skal vi aldrig prøve at kopiere hinanden. Men hvis vi er bevidste om at integrere de bedste elementer fra hinanden, er det da bare om at fyre løs.

Hvad burde kvinder vide om mænd?

– Kvinder skal vide, at mænd har et andet kærestesprog, end de selv har. Vi burde måske blive bedre til at sætte ord på, men nogle gange kan det, at du hjælper din kæreste med noget praktisk eller gør hendes sti nem og farbar, være en stor kærlighedserklæring.

Og hvad kan vi lære af jer?

– Særligt når vi bliver forældre, oplever jeg, at der er en typisk ”mormåde” og en typisk ”farmåde” at gøre tingene på. Mødre er generelt mere nervøse og påpasselige, hvor fædre er mere vilde og laissez faire. Begge dele er vigtige i et forældreskab. Ikke kun at man passer på barnet hele tiden. Det giver jo mening, at kvinder er überforsigtige med deres børn, for det er en forlængelse af deres legeme, hvor faderen mere får en ny ven. Sagt med et glimt i øjet. Moderens rolle er fysisk fra den allerførste dag, hvor faderens er mere social. Langt hen ad vejen kan børn klare meget mere, end den typiske kvinde giver plads til. Der skal I lære at løsne op.

LÆS OGSÅ: Christopher om kærligheden: ”Cecilie og jeg har på en eller anden måde fundet ro midt i kaos”

Hvilke gode råd ville du gerne give dit unge jeg om kvinder?

– Til mit helt unge jeg, ville jeg sige: Lad være med at være så bange for dem. Til mit lidt ældre jeg, ville jeg sige, at han skal turde at give modstand. Så længe det bliver gjort med respekt, er det enormt udviklende for en kærlighedsrelation.

Hvilke kvinder beundrer du mest og hvorfor?

– Det er de to mødre i mit liv. Min egen mor fik sit første barn, min storesøster, da hun var bare 20 år, samtidig med at hun læste til læge. Hun har fået tre børn, hvoraf jeg er efternøleren, og har altid haft det vildeste overskud både hjemme og på arbejdet som overlæge. Hun er et totalt ”power house” og en farmor, der virkelig tager fra. Hun ror havkajak, dyrker yoga og studerer thai, fordi mine forældre har købt sommerhus i Thailand for snart 20 år siden. Og så min egen fantastiske kone, der har taget så mange hårde slag, men som bare rejser sig op og bliver ved. Hun har altid tentaklerne ude og husker sine venner. Og mine med. Der er jeg den distræte fyr, der kan glemme min bedste vens fødselsdag. Hun har alt det overskud og overblik, som jeg selv mangler.

Anbefalet til dig