#vihyldersygeplejersker

Foto: Facebook / Instagram / ALT for damerne Fine historier, billeder og videoer bliver delt under #vihyldersygeplejersker, som ALT for damerne startede 22. september.

#Vihyldersygeplejersker: En sygeplejerske på en barnecykel, en politiker og en masse seje mødre

Sygeplejerskerne bliver hyldet overalt på sociale medier under #vihyldersygeplejersker. Vi samler op på historierne.

Siden det blev offentliggjort, at ALT for damernes Kvindepris går til alle landets sygeplejersker, har brugere på de sociale medier flittigt delt deres gode historier og hyldester under hashtagget #vihyldersygeplejersker.

Både triste, livsbekræftende og sjove historier er blevet delt under hashtagget, som vi lancerede i fællesskab med Dansk Sygeplejeråd 22. september. Her kan du se nogle af de mange opslag:

LÆS OGSÅ: ALT for damernes Kvindepris 2016 går til...

Folketingspolitiker Johanne Schmidt Nielsen fortalte under hashtagget historien om sygeplejerske Louise Kure, som tog imod hende på Rigshospitalet, da hun i 2009 besvimede på Folketingets talerstol.

– Hun var fantastisk dygtig, rolig og professionel. Hende glemmer jeg aldrig, skriver hun blandt andet.

Flere, blandt andre Camilla Hougaard Jegsen, Ninna Hedeager Olsen og Laura Wilshaw Engberg (@laurawengberg), hyldede deres seje sygeplejerske-mødre:

 

Har erfaret, at Alt for damerne har tildelt landets sygeplejersker årets kvindepris. Kan kun klappe i mine små (okay, ret store faktisk) bløde og blege akademikerhænder af den beslutning. Til venstre ser I min mor. Hun er sygeplejerske på en af landets hårdt prøvede, rasende travle barselsgange. Hun er 58, har synlig gigt i alle de led, du kan forestille dig. Hun går med stok (sic!) når hun ikke, i op til 16-20 timer i streg, uden pause til at drikke, spise eller gå på toa, tager sig af landets nybagte mødre og nyeste indbyggere. Både de, der bliver tvangsfjernet et par timer senere og de, hvis forældre har kæmpet for overhovedet at skabe dem i årevis, og som nu skal hjem i den dér helt perfekte lift. 30 år med skiftende døgnrytme har i øvrigt bevirket, at en en standard nattesøvn varer 4-5 timer. 3 kan også gøre det. 7 er vanvittigt. Min mor tegner billedkort og gør små skuespil for de mødre, der ikke taler så meget dansk (min yndlings er 'spiser du svinekød'?). Håndskriver sedler til sovende mødre om hvor meget deres barn har spist i mens. Tager grimme, lysende gevir på juleaften, laver nisselandskaber til de store søskende i sin fritid og beroliger opkørte, 42årige førstegangsfødende psykologer og tilser deres sår i skr*#&et. Ligger sonder på mennesker på 50 cm. Og så lærer hun kvinder noget så basalt vigtigt som at amme. Hun udarbejder derudover en grotesk mænge dokumentation på afdankede pc'er af Gud ved hvilken årsag (jeg tror ikke politikerne i Region Sjælland gør, egentlig. Eller deres vælgere). Min mor er pisse sej. Og sådan nogle som hende fortjener en pris. Og nogle flere kollegaer. #vihyldersygeplejersker

Et billede slået op af Laura Wilshaw Engberg (@laurawengberg) den

 

TV-vært Sisse Fisker er "kæmpe fan" af sygeplejerskerne, skriver hun:

LÆS OGSÅ: "Jeg vidste, inden jeg tog afsted, at flere børn ville dø, end jeg var vant til"

En video med en sej sygeplejerske på Børneafdelingen på Hillerød Hospital landede på Instagram i går: 

–Valdemar var i sommers indlagt på Børneafdelingen på Hillerød hospital. Der var et utal af søde mennesker, med tid og overskud til børnene. En af dem var skønne, cyklende Mette. Gode minder fra en svær tid, er dejligt at have! Så tak Mette og alle i andre, skriver indehaveren af profilen @suchero.

 

Flere har brugt #vihyldersygeplejersker til at hylde deres gode kollegaer i faget. En af dem er Marianne Holm, @kagebagedamen:

 

Husk at du også selv kan deltage og dele din egen historie på #vihyldersygeplejersker. Vi samler løbende op på delingerne indtil prisoverrækkelsen torsdag d. 6. juni. 

LÆS OGSÅ: "Nogle gange handler god sygepleje om karklud, knofedt og opfindsomhed"

LÆS OGSÅ: Se videoen hvor vi overrasker Dansk Sygeplejeråds formand!

LÆS OGSÅ: "Vi bliver vidner til liv, hvor der ikke er så mange andre vidner"

610x200_woordy_dmjpg.jpg