Motion
Foto: Ida Schmidt Anker på kun 5 uger tog det helt roligt, da hans mor mente, at det var tid til træning.

7 trin til at komme (blidt) i form igen

Når du lige har født, er din krop formentlig liiidt smadret. Derfor er  det vigtigt at gå roligt til værks, når du skal trænes op igen. Vi giver dig syv gode øvelser, som baby sagtens kan være med i.

Hvornår kan du starte?

Du kan gå i gang med dette program, umiddelbart efter at du har født. Det vigtigste er, at du føler dig klar og er landet i din nye rolle som mor.

LÆS OGSÅ: Mor-rollen: Brug dine instinkter

Faktaboks

OM EKSPERTEN

Birgitte Bjøreng er fysioterapeut, stott-pilatesinstruktør og akupunktør med speciale i børn og gravide. Øvelserne er lavet sammen med med jordemor Vibe M. H. Andersen. Bjorengklinik.dk

I den første uge efter fødslen er det rigtig godt at ligge på maven. Det tømmer livmoren for blod, som er tilbage efter fødslen.

LÆS OGSÅ: Kejsersnit: Linus' korte vej til verden

… kan du normalt begynde at træne fem-otte uger efter fødslen. Du må gerne gå i gang med at knibe i bækkenbunden og trække maven ind dagene efter kejsersnittet, det må bare ikke gøre ondt under eller efter. Hvis det føles godt, kan du gå i gang med øvelserne, men tag kun to til fire gentagelser og mærk, hvordan kroppen reagerer, før du går videre.

LÆS OGSÅ: Sådan overlever i det første år med baby

LÆS OGSÅ: Få de bedste råd til mere søvn

LÆS OGSÅ: Din baby forstår mere end du tror

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby, Barsel, Motion for gravide, Børnesygdomme og Træning