KU:BE på Frederiksberg
Foto: PR & Getty Images Hvis det regner kan i bl.a. besøge den store indendørs lejeplads KU:BE på Frederiksberg, der sikrer mange timers sjov og leg.

Regnvejr? Intet problem! Her er 7 gode ting, du kan lave med børnene

Tanken om at traske rundt fra legeplads til legeplads i silende sommerregn er ikke just attraktiv. Her er syv indendørsaktiviteter, som hitter hos både store og små.

brætspil.jpg

1. Brætspilsmagi

Tag en pause fra den evige scrollen, og dyrk nærværet på en brætspilscafé. Den ene time tager den anden, når man forbinder storbyer med jernbanestrækninger i Ticket to Ride eller banker sine forældre i Uno – ungerne vil stornyde at have din fulde opmærksomhed. På de fleste brætspilscaféer kan I tilmed proviantere alt fra toast til velbrygget kaffe undervejs. Så er det gode humør ligesom sikret hele vejen rundt om bordet!

Tjek Papbar.dk i Odense, Aarhusbraetspilscafe.dk i Aarhus og Bastardcafe.dk i København.

kok.jpg

2. Kok for en dag

Klistret bolledej æltes smidig og glat. Pølseskind fyldes med fars. Og sprøde grøntsager snittes fint. Et madlavningskursus holder hele familien fuldt beskæftiget, når regnen pisker ned udenfor. Her kan voksne og børn fra omkring seksårsalderen og opefter slå sig løs med piskeris og pander.

Ungerne lærer tilmed at håndtere en skarp kniv og kommer med garanti hjem med nye favoritretter til listen, når der er alt fra taiwanesisk gua bao til roulader og madpakkefavoritten pølsehorn på menuen. Selv kræsne børn vil være tilbøjelige til at smage på herlighederne, når de selv har hakket, rørt og kogt i timevis.

Tjek Meyersmad.dk og Karolinetrier.dk i hovedstaden og Birkskøkken.dk i Aarhus. Aldersgrænsen varierer.

keramik.jpg

3. Kreativ med keramik

Man kan få timevis til at gå med at male sommerfugle, dinosaurer eller andre fantasifulde motiver på kopper, figurer og skåle. Vælg imellem et hav af farver i forskellige nuancer, sæt jer til rette med pensel og palet, og tag en puster i kreativitetens afstressende verden. Når keramikken er dekoreret i alle regnbuens farver, skal den brændes, og en uges tid senere er jeres selvskabte kunstværker klar til afhentning.

Tjek Creative-space.dk i København, Fafla.dk i Køge, Bisque.dk i Roskilde, Artbyme.dk i Aarhus og Aalborg. Priserne varierer, men regn med 150-200 kr. pr. mand.

Læs også: 26 ting du kan lave med børnene i sommerferien

Bibliotek.jpg

4. Bibliotekernes gratis guld

Det koster hurtigt kassen at købe entrébilletter til diverse fornøjelser og forlystelser for en familie på fire, men en tur på biblioteket koster ikke en krone. Landets biblioteker er slet og ret en pandoras æske af gratis glæder for børn i alle aldre. Blandt de mange tilbud er babyrytmik, minikoncerter, børnebio, dukketeater, højtlæsning, gamer-sjov og kreative workshops i alt fra modellervoks til sæbeboble-kunstværker.

Tjek Bibliotek.kk.dk for events i København og Dokk1.dk i Aarhus.

museum.jpg5. Museumssjov i børnehøjde

Malerier vækkes til live, drager forbløder, og samlinger bryder i brand. Alt kan ske, når Nationalmuseets godt gemte “kedsomhedsknapper” aktiveres. Det gamle museum er en legeplads uden lige. Tag f.eks. på en sejltur over havet i vikingeskib, bliv skoleelev i 1930’erne, eller træd ind i den mørklagte bondestue fra 1800-tallet, hvis I tør!

Her må børnene kravle ud af alkoverne og ind i den mørke skov, hvor de kan støde på uhyggelige sagnfigurer som Lygtemænd og Helheste, der vil lokke dem på afveje. På Kunsten i Aalborg kan børn gå på billedjagt eller skabe små kunstværker i Kunst-Lab, mens Designmuseum Danmark i København hver søndag byder indenfor i familieværkstedet, hvor der kreeres masker, japanske vifter og julepynt.

På Louisiana i Humlebæk har ungerne hele tre etager at boltre sig på, og når dagen er omme, kan de stolt fragte alverdens lerfigurer og køleskabsegnede tegninger med hjem.

Tjek Natmus.dk, Kunsten.dk, Designmuseum.dk, Louisiana.dk

Læs også: Sommerferie med børn: Her er 7 danske øer, der er et besøg værd

Dyr.jpg

6. Tæt på dyrenes verden

Hvorfor har fugle ingen tænder? Hvad spiser en vadehavsfugl? Og hvor højt kan sådan en egentlig flyve? Kom helt tæt på de spektakulære trækfugle, der hvert år gør ophold i Vadehavet for at få et velfortjent hvil og spise sig tykke i orme, rejer og krabber fra den blotlagte havbund, så depoterne er fyldt op til det lange træk.

Børnene vil elske at røre ved fladfisk og andre små havdyr i Vadehavscentrets lille havbassin og lytte til fortællinger om alt fra kobbersnepper til stenvendere. Dyreglade børn på den anden side af bæltet vil juble over et besøg på GeoCenter Møns Klint, der fortæller historien om de forhistoriske kæmper, dinosaurerne, i 3D.

Tjek Vadehavscentret.dk og Moensklint.dk

legeplads.jpg

7. Én stor legeplads

Et indendørs legeland er et sikkert hit, når familiens mindste har brug for at brænde lidt krudt af. Det er der rig mulighed for på KU:BE på Frederiksberg, der er et sandt slaraffenland med både rutsjebane, klatrelabyrint og klatrenet. Derudover lokker Blegdamsremisen på Østerbro med boldbaner, bordtennis, airhockey, tovbane, sørøverskib og meget andet.

I Aalborg er DGI Huset Nordkraft stedet for aktivitetshungrende familier. Hver søndag kan børn og modige forældre øve backflip på de store trampoliner eller forsøge at nå til tops på den stejle klatrevæg.

Tjek Kube.frederiksberg.dk, Kk.dk og Dgihusetnordkraft.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Aktiviteter for børn