Podcast for børn
SPONSORERET indhold

Anna Lin: Jeg kan ikke spille klassisk musik med mine lange akrylnegle!

Sved på panden og salte lakridsfisk – hvad har det med Anna Lin og Edvard Grieg at gøre? Lyt med i børnepodcasten, Intermezzo.

Af:: Maria Bruun-Schmidt Dorrens Foto: Sisse Gram
17. jun. 2021 | Børn

”Jeg føler, at jeg bliver varm i kroppen og begynder at svede lidt. Adrenalinen pumper, der er noget på spil her i Griegs musik. Ej, det er virkelig vildt, hvor mange følelser musikken sætter i gang! Jeg kan mærke, at mit indre også bliver påvirket af det - det rammer ikke bare tankerne, men jeg kan også mærke, sveden begynder at pible frem, og mit åndedræt bliver hurtigere!”

Sådan lyder det fra Anna Lin, imens hun puster hurtigt ind og ud.

TV-værten er gæst i ugens episode af børnepodcasten Intermezzo på Talk Town, som er produceret i samarbejde med Danmarks Underholdningsorkester. Ordene falder, da hun lytter til Edvard Griegs klassiker: ’In the Hall of the Mountain King’.

De hektiske takter giver hende sved på panden og vækker minder om, da Anna Lin stjal salte fisk i sine forældres slikskab. Panikken breder sig, hjertet begynder at banke hos hende. Det er nemlig blandt andet det, klassisk musik kan: Sætte gang i følelser og fantasi.

LÆS OGSÅ: Ny vært på Kender Du Typen?: 9 ting, du ikke vidste om Anna Lin

Klassisk musik og akrylnegle

I selskab med værten, Sisse Gram de Fries, lærer Anna Lin Grieg bedre at kende gennem quiz, sang og gode historier. Og det går altså ikke stille for sig, når tv-værten gør sig klog på den norske pianist.

Du kender nok Edvard Grieg, selvom du måske ikke kan namedroppe nogen melodier. Men har du fx set 'The Simpsons' eller ’The Solyent Green’, så er det faktisk Grieg, der har komponeret nogle af de berømte melodier, som stadig i dag bliver brugt som spændingsmusik i både serier, videospil og som soundtrack i store filmproduktioner – og som er blevet brugt i årtier.

Da Anna Lin i podcasten skal prøve at spille på en cello, som Edvard Grieg mestrede helt fra barns ben, går det galt. For modsat Grieg har Anna Lin aldrig spillet et instrument i sit liv, og hendes lange akrylnegle gør det umuligt at trykke ned på celloens strenge.

”Det er jo lidt uheldigt! Så kan jeg jo ikke spille,” siger TV-værten, som ellers er meget betaget af celloens udseende og klassisk musik generelt.

”Jeg forbinder klassisk musik med at være meget storslået og med store følelser i musikken. Og lige Griegs musik er så stor og smuk og måske afspejler den storslåede natur, der er i Norge – det er jeg meget betaget af,” siger hun.

I podcasten kan børn og voksne også udforske musikken med mange andre personer, de kender. Det gælder blandt andre børneværten Silja Okking, Youtuberen Niki Topgaard, Chief 1, Mika og Tobias (bl.a. kendt fra Youtube-hittet ’Ikke mere mælk’) og dyreven Sebastian Klein

Lyt til podcasten Intermezzo på Talk Town i dag.

Anbefalet til dig