Mor til en tumling
Foto: Getty Images 5 lykkefølelser som mor til en tumling.

Mor til en tumling

5 følelser du sikkert (også) har oplevet som mor til en tumling

Det er de små, nære øjeblikke, der får dit hjerte til at smelte. Livet som mor til en tumling er ret fantastisk. Her er 5 følelser, som du måske genkender.

1. Du interesserer dig for alt, hvad barnet interesserer sig for

Du kan til tider være ret nørdet omkring dit barns interesser. Du stopper omgående, når I er ude at gå tur og beder dit barn om at se efter traktoren, skraldebilen eller den store bus. Dit barn kan give det største smil til selveste traktor, så du et øjeblik overvejer at tage en lille film af det. Det kan jo næsten sidestilles med en teenager, der møder sit store idol!

2. Din tumling er helt perfekt – selv i selvstændighedsalderen

Du ved godt, det er fjollet, men selv når dit barn er rigtig irriterende, er det stadig ret sødt. Der er simpelthen ikke noget mere perfekt end din lille guldklump – uanset tigerspring, sygdomsperioder eller selvstændighedsalder. Din partner har det heldigvis på samme måde. Selv når barnet snorker i søvne, er det bare SÅ nuttet.

LÆS OGSÅ: Er dit barn far- eller morsyg? Sådan håndterer du det

3. Du KAN simplethen ikke give dit barn kærlighed nok

Du har generelt en følelse af, at du gerne lige ville give liiiidt mere kærlighed. Din lille tumling fortjener nemlig det bedste. Faktisk ville du hjertens gerne have et par kloner af dig selv, hvis det betød, at dit barn ville få kærlighed nok. Du finder dig gladeligt i, at dit barn indimellem i al forvirring kalder dagplejemoren eller din kusine/søster for mor. Det er jo bare charmerende og trygt med flere omsorgspersoner. Du må indimellem minde dig selv om, at dit barn nok skal føle sig elsket.

4. Du tænker konstant på at sætte grænser

Det var meget nemt, inden du fik børn. Der var et fint skema i dit hoved over, hvad du ville tolerere og ikke tolerere. Din lille guldklump er bare så dejlig, at du nærmest burde have sat ordet: “Bjørnetjeneste” i glas og ramme, hver gang du skal sætte grænser. Du har nemlig lyst til at springe over, hvor gærdet er lavest. Sætter du ikke grænser, gør du dit barn en bjørnetjeneste. Det er bare ikke særlig sjovt at sætte grænser. Du stemmer næsten i kor, når din tumling siger: “Dæh gii’er jeg ikke”.

5. Du bliver misforstået hele tiden, men det varmer om dit hjerte

Du forklarer ting til dit barn, og det bedste er næsten, når din tumling misforstår dig. Du har fx barnet på armen, I er ude at gå tur, og du peger op på himlen og siger “Se! Se, deroppe! Der er to måger…” Og barnet vender sig mod dig og peger dig på brystet: “Ja, der er MOÅAR”. Det samme sker, hvis I læser en billedbog, og du peger på en flot murstensvæg, og siger: “Det er en MUR”. Lillepigen vender sig igen om, peger dig på brystet og siger: “Det er MOR!”. 

LÆS OGSÅ: Det sjoveste ved at være mor til en tumling er

LÆS OGSÅ: Med tumling på tur: 4 afledningsmanøvrer der virker

LÆS OGSÅ: Vi tester: Gåbiler

Se, hvad vi ellers skriver om: Mor, Børneopdragelse, Tumling og Familieliv