drengemor
Foto: iStock En drengemor kender alt til "kravleknæ" og "rutsjebanerumper".

14 ting jeg har lært af at være mor til drenge

Som drengemor skal du være beredt på lidt af hvert: Vildfarne tissetåre, biller på spring og udslidte bukseknæ. Der er mange ting, du lærer som mor til en drenge – her er 14 af dem.

Faktaboks

OM SKRIBENTEN

Kicki Thomsen er freelance-journalist og mor til to drenge på henholdsvis et og tre år.

Klummen er udtryk for skribentens egen holdning.

 1. Enhver mor til en babydreng ved af bitter erfaring, at en ikke uvæsentlig detalje i bleskiftningen er, at tissetrolden skal pege nedad, før bleen lukkes. Ellers havner næste tissetår et sted mellem navle og hage, mens bleen selv er cirka knastør.
 2. En anden pointe er, at drengebørn på puslebordet tisser vidt og bredt omkring sig, når først de åbner for hanen. Den rutinerede drengeforælder har derfor lynreflekser og altid, ALTID en stofble ved hånden.
 3. Jævnfør ovenstående ved en drengemor, at drengebørn snildt kan tisse sig selv i både øjet og håret.
 4. Og når så barnet ikke bruger ble mere, men går på toilettet som en stor dreng, så ved den vakse mor også, at purken skal læne sig godt fremad på potten og også lære sig at holde tissetrolden nedad i toilettet. Ellers har vi balladen med sprinklerhanen. Måske ved hun det mest, fordi hun ér blevet tisset på. Gentagne gange.
 5. Du ved i søvne, at Francesco Bernoulli, Miguel Camino, Raul, Sally, Flora og Cruz alle er karakterer i filmen ”Biler”.
 6. Du ved præcis, hvad barnet mener, når han udbryder: “Så for en togvogn!”
 7. Ord som spoiler, anhængertræk og skruetvinge er ikke særsyn i den treårige drengs ordforråd.
 8. Du ved, at lyst tøj er lost tøj – specielt i institutionsregi.
 9. Du ved også, hvad jeg mener, når jeg siger “rutsjebanerumpe” og “kravleknæ” – drengebørn er dyre i kluns, men har det helt sikkert sjovt, mens det står på.
 10. Farvekridt bør vælges over tusser, fordi det ikke tager mere end to minutters uopmærksomhed, før der skal farvelade på resten af tilværelsen, så at sige.
 11. Du ved, at James er rød, Percy grøn, Gordon et eksprestog og Annie & Clarabell er Thomas’ okkerfarvede togvogne.
 12. Dit barn elsker at tisse udenfor, og finder måske nok endda en vis stolthed i det, som mødre bare ikke rigtig forstår.
 13. Når dit barn kommer og siger, “prøv at se, mor” med en lille lukket hånd, så ved du, du skal være på vagt. Sandsynligheden for, at en orm, snegl, bænkebidder eller en edderkop står på spring i lappen, er stor.
 14. De er vildbasser – ja, men i al ærlighed kærlige som få og med et særligt blødt punkt for deres mor. Drengemødre er heldige! <3

LÆS OGSÅ: 10 nyttige oplysninger om dit barns tissemand

LÆS OGSÅ: Pas godt på din sensitive dreng

LÆS OGSÅ: 6 klassiske dilemmaer med en dreng

Se, hvad vi ellers skriver om: Mor