Folk med børn har i gennemsnit kun 32 minutter til dem selv om dagen
SPONSORERET indhold

Folk med børn har i gennemsnit kun 32 minutter til dem selv om dagen

De fleste forældre kender det – der er bare ikke nok timer i døgnet. Det, der tidligere var masser af, det er der nu intet af: mig-tid. Ifølge en undersøgelse har forældre nemlig bare lidt over en halv time til dem selv om dagen.

Af: Katrine Memborg Foto: Getty Images
26. okt. 2018 | Børn | Vores Børn

Der er mange forældre, der mener, at man først ved, hvad travlt og udkørt betyder, når man får børn. Og noget tyder på, de har ret.

Ifølge en amerikansk undersøgelse, hvor man har spurgt 2000 forældre, er budskabet klart: Vi har travlt med en masse ting hele tiden, der sjældent handler om os selv! I gennemsnit har forældre 32 minutter om dagen til dem selv – til mig-tid.

Resultatet er nok ikke overraskende for andre forældre, for vi kender alle til, at dagene flyver afsted, og pludselig er der gået endnu en uge. En uge, hvor vi igen ikke har fået bestilt tid til frisøren, ikke har fået løbet den tur eller gået i gang med den bog, vi har fået anbefalet af en ven.

Læs også: Børn med tæt forhold til bedsteforældrene er psykisk stærkere

Gemmer sig fra børnene

En overvægt af forældrene svarer, at de først lægger arbejdet fra sig, når klokken nærmer sig 20, og er naturligvis en god forklaring på, at tiden alene minimeres. Over halvdelen af forældrene fortæller desuden, at de flere gange om ugen gemmer sig for at få tid alene. Størstedelen lader som om, de skal på toilettet eller i bad, hvor de lader bruseren løbe, mens de sidder på gulvet og nyder roen. Kender du det?

Næsten en fjerdedel af forældrene er på indkøb hver dag – oftest sammen med deres børn, der mere end halvdelen af gangene har skrigende og utilfredse børn med.

Så hvad kan vi bruge den undersøgelse til? Måske vi skal være bedre til at få børnene passet, så vi kan tænke lidt på os selv. Og vigtigst af alt: Lad os alle sammen være bedre til at lægge telefon og computer fra os, så vi ikke sidder med mails i den tid, vi egentlig kunne nyde hinandens eller vores eget selskab.

Undersøgelsen er lavet af amerikanske mad-leveringsfirma Munchery.

Anbefalet til dig