Josefine Høgh er gravid

Foto: Martin Bubandt Josefine Høgh fik et sug i maven, da hun så de to streger på graviditetstesten. Glædestårer blandede sig kortvarigt med tanken ‘Shit, kan jeg nu finde ud af det her?’

Josefine Høgh: Jeg ved jo godt, at der kommer et lille kærlighedsbarn på den anden side

Tv-vært Josefine Høgh elsker at udfordre sig selv med fysiske udfoldelser. Der er bare lige én undtagelse: En fødsel. Og når man venter sit første barn lige om hjørnet, kan det godt kaste en grå sky over lykken.

Josefine Høgh kender sin krop rigtig godt.

Heldigvis, fortæller tv-værten og den tidligere elitefodboldspiller, for som førstegangsgravid har det været en klar fordel at kunne orientere sig efter kroppen og dens signaler. Især når hovedet bliver ved med at skulle vænne sig lidt til det hele på bagkant og stadig er ved at finde sin vej i det ukendte.

Det fortæller hun i et stort interview i Vores Børns nye Gravid-magasin, som er på gaden nu.

”Egentlig er jeg bedst til bare at være i det her og nu. Jeg er nok af den overbevisning, at hvis jeg har det godt og gør ting, jeg godt kan lide, så har min baby det også godt. Ellers tror jeg på, min krop ville fortælle mig noget andet,” siger hun.

LÆS OGSÅ: Josephine Kuhn: ”Jeg har været panisk angst for, at graviditeten skulle forsvinde”

Josefine Høghs kæreste, tv-vært Lasse Sjørslev, har prøvet det før. Og den ro og erfaring, han har, smitter af, selvom han også er overrasket over, hvor meget mere man kan i dag, end da han sidst stod på sidelinjen til en graviditet som far.

Han bliver også ved med at bakke Josefine op i, at hun nok skal være verdensmester i at føde. Fordi hun er bomstærk. Lige på det punkt er hun selv lidt mere usikker.

”Jeg har altid drømt om at få børn, men den der fødsel har faktisk altid været en barriere. Den blokerer lidt for den ultimative store glæde. Jeg ved godt, den ligger derude og det er ikke fedt. Jeg har en tiltro til, at min krop kan klare det. Men det handler om den smerte, jeg ikke kender. Jeg elsker normalvis at kaste mig ud i nye ting og at prøve mig selv af i fysiske udfoldelser, der gerne må være udfordrende. Men lige en fødsel, det er på et andet niveau: Jeg ved ikke, hvor lang tid, det varer, og hvordan det kommer til at gå. Jeg er ellers ikke et ret struktureret menneske, men lige her ville jeg ønske, jeg kunne få en køreplan, så jeg kan forberede mig mentalt,” fortæller hun til Gravid.

LÆS OGSÅ: Olga Ravn: ”Det gjorde en kæmpe forskel, at fødslen gik godt”

”Det, der er så vildt, er, at i hele min vennegruppe er jeg en af de allersidste til at få børn – jeg har været igennem det her rul så mange gange med mine veninder, hvor flere af dem i øvrigt er læger og gynækologer, og jeg har hørt så mange forskellige historier, at jeg slet ikke er på bar bund. Men det føles stadig mærkværdigt, at det er mig nu. Det er ambivalent, for med fødsler tror jeg også, det kan være godt ikke at vide for meget. Jeg har set noget online fødselsforberedelse, og så har Lasse og jeg talt om at gå til noget sammen. Men det er ikke noget, vi har rykket på endnu. Midt i usikkerheden er Lasse heldigvis god til at minde mig om, hvad det er, der venter på den anden side af fødslen – nemlig et lille kærlighedsbarn, og det er jo det, der tæller.”

Læs hele interviewet med Josefine Høgh i Vores Børns Gravid-magasin, som er på gaden nu. Her finder du blandt meget andet også interviews med podcaster Josephine Kuhn og skuespiller Anna Stokholm.

Du kan købe Gravid i udvalgte supermarkeder eller via dette link.  

gravid .jpg

Josefine Høgh er 32 år og tv-vært på DR. Hun er gift med Lasse Sjørslev, som hun venter sit første barn med. Parret bor sammen i København og blev gift den 28. december 2019.

De har valgt at holde barnets køn for dem selv.

Lasse har i forvejen sønnen Bertram på 20 år og datteren Liva på 15 år. Josefine har termin d. 7. november.

Se, hvad vi ellers skriver om: Gravid, Fødsel og Familieliv