Billig barnevogn
SPONSORERET indhold

Er kun den dyreste barnevogn god nok?

Er en billig barnevogn ok? Det er alt for let at fare vild i barnevognsjunglen. Bare spørg Katrine Memborg, som har været på jagt efter den perfekte barnevogn til sin baby i maven.

Af: Katrine Memborg Foto: Kaare Smith
16. mar. 2016 | Børn | Vores Børn

  Jeg lærte hurtigt fra veninder MED børn, at en barnevogn skulle bestilles i god tid og først hentes, når babyen havde meldt sin ankomst. Sidstnævnte vidste jeg i forvejen, og jeg synes, det er en sød, gammel tradition, der går ind og flirter lidt med min lille interesse for overtro. Efter min kæreste og jeg havde brugt utallige aftener på at glo på baby-køretøjer på iPad’en og endda besøgt et par større butikskæder i kommende-forældre-myldretid en lørdag – og stadig ikke var blevet klogere – besluttede jeg at søge hjælp og inspiration på Facebook og forfattede en status, der beskrev min usikkerhed i denne jungle.

Er en billig barnevogn ikke god nok?

Kommentarerne var – ikke overraskende – mange. Nogle mere brugbare end andre. Jeg har altid vidst, at der også i babyland fandtes snobberi og iscenesættelse, men det kom sgu bag på mig, hvor udbredt det rent faktisk er. Særligt dem, der skrev privat i min inbox, gjorde mig opmærksom på, at behov og praktik IKKE kommer i første række. Det handler simpelthen mere om, hvad der er rigtigt at blive set med. Lidt ligesom dem, der propper deres Netto-varer ned i en Irma-pose. Skræmmende, ikke?Jeg troede, at man helt automatisk ville hvile mere i sig selv, når livet pludselig handlede om helt andre værdier og ikke mindst om andet end en selv. Ganske få spurgte imidlertid ind til mit behov, og størstedelen af svarene var en slags ”Du SKAL bare købe xxx – andet er ikke godt nok!”LÆS OGSÅ: Er det blevet alt for svært at være gravid?Bum! Kastet direkte tilbage til folkeskolen, hvor de ægte Dr. Martens var det eneste, der kunne gøre fødderne glade. ”Alt andet var ikke godt nok!” Jeg husker, jeg fik de sorte i fødselsdagsgave af min mor. Ligesom dengang har hun lige siden min graviditets realitet sagt, at hun gerne vil sponsorere barnevognen til lille Blob. Sødt, ikke? Og ikke mindst en kæmpe hjælp, når det (åbenbart!) skal være så skidedyrt og skidesmart…

Kan en barnevogn give præstationsangst?

Midt i al glæden over at have offentliggjort, at vi skal have en sommerbaby, blev jeg ramt af en enorm præstationsangst – af den forkerte slags. Forståeligt at få følelsen, når man står med babyen i armene for første gang, men den skal da ikke komme snigende, når det handler om noget så kedeligt og praktisk som en barnevogn. Men det gjorde den! Tænk at jeg – voksen kvinde – kan blive helt hylet ud af den og stille spørgsmålstegn ved, om det ’kommende-mor-image’ rent faktisk er SÅ vigtigt?LÆS OGSÅ: Er dit mellemnavn hormonella?Heldigvis var der et par kloge hoveder, der under min Facebook-status, anbefalede en hyggelig og mindre biks på Vesterbro i København, der vist kan prale af at være den ældste barnevognsbutik i Danmark. Her kunne jeg finde ro midt i min usikkerhed. Jeg kunne fortælle om vores behov, om vores pludselig angst og stille de dummeste spørgsmål UDEN at føle mig som en taber.Flere ugers forvirring blev sat til skamme efter ti minutter, da den søde ekspedient startede med at fremvise nogle vogne i den billige ende, der levede op til vores krav om noget med drejehjul og at kunne fitte ind i vores mikrobil af en UP.  Vi endte dog ikke med en af de helt prisvenlige – vi valgte en Emmaljunga kombivogn. Ikke på grund af mærket eller den status, der måske/måske ikke følger med, men fordi den passer perfekt til os og forhåbentlig endnu bedre til den lille hovedperson, der skal tilbringe virkelig mange timer i den.

Brugt og billig: Hurra for genbrug

Jeg har lovet mig selv, at jeg ikke vil lade mig komme i uføre resten af graviditeten. Ingen eller intet – andre end Blob inde i maven – skal gøre mig usikker.  Vi køber, hvad vi mener, er det bedste for os – ikke hvad diverse hashtags fortæller os er pænest, mest idyllisk og dyrest. Og kryds lige fingre, når vi skal ud og kigge på seng, puslebord, bleer, tøj, bamser, vugge og alt det der. Jeg tæller allerede til ti, og priser mig samtidig lykkelig over, at så mange har været behjælpelige med genbrug og udlån.

LÆS OGSÅ: Forældre anmelder og tester klap-, combi- og barnevogne – find din favorit på Kiddly

LÆS OGSÅ: Guide: Find den bedste barnevogn til din baby

LÆS OGSÅ: Gravid: Køn? Ja, naturligvis er den det