Flytte fra storbyen til landet
Foto: Privat Måske skulle man overveje at hive pløkkerne op fra storbyen og flytte ud, hvor der er masser af frisk luft?

Flytte fra storbyen til landet

Leder: Drømmen om at bo på landet

Chefredaktør Mette Hovmand-Stilling har en drøm om en skønne dag at flytte på landet med sin familie. Men tør man det? Hvad hvis man kommer til at savne storbyen, og hvad med de pludseligt lange køreture til arbejdet? Læs hendes tanker her.

Der var mærkbart stille, da min mand og jeg slentrede hånd i hånd ned ad de små gader i Præstø. Vi kiggede på gamle, smukke byhuse, spiste fiskeplatter på havnen og købte facetslebne glas i den lokale antikbutik, hvor vi i øvrigt fik en lang snak med indehaveren, der havde holdt til på samme adresse i årtier. Det var lunt i vejret, børnene blev passet med en enkel overnatning hos bedsteforældrene, og solen skinnede skønt i øjnene.

Det var her, vi lod tankerne flyve. Kunne man? Skulle vi tage springet og flytte ud? Turde vi? Væk fra storbyens stress. Væk fra bilkaos og klokkestrenge. Ud til jord under neglene og frisk vind i håret. Tilbage til den provinsidyl, som jeg mindes fra min egen barndom i en landsby på Vestsjælland, hvor man kunne cykle til alt, og der kun var én farlig vej.

Hvor alle gik på samme skole, som til gengæld kun havde et spor op til syvende klasse. Hvor de første fester blev holdt i forsamlingshuse på egnen med røgmaskiner, diskokugle i loftet og ølflasker gemt i hækken. Hvor de fleste tog del i fællesskabet, alle passede på alle – og alle kendte alle. Tanken var tillokkende. Tænk, hvad vi kunne give vores børn af fine værdier. Tænk at være en del af et lille, skønt lokalmiljø.

LÆS OGSÅ: Leder: Pyt med de trætte bryster

Der gik desværre ikke længe, før betænkelighederne stod i kø: Kunne vi begge pendle til København? Og hvad så, hvis vi alligevel skulle hænge i kø – nu bare på motorvejen? Skulle den ene af os skifte job til det lokale? Ville vi overhovedet det?

Det er ikke første gang, tanken er poppet op i mit hoved. Drømmen om at gå mod strømmen og finde tilbage til rødderne. Lige nu hverken vil (eller tør) jeg, men drømmen lever. Jeg hører åbenbart til de 25 procent af befolkningen, der på et tidspunkt i livet drømmer om at flytte på landet.

Vores Børn er på gaden med et nyt magasin, hvor du blandt andet kan møde Mette og Rasmus. De pakkede sidste år deres hjem på stenbroen ned for at flytte med deres døtre, Nova og Storm, til Odsherred. Og de har ikke fortrudt. Tværtimod kan de berette om fællesskab, sammenhold og frisk luft til lungerne.

Det er ikke altid, der skal geografiske skift til at få ny energi. Stjernekokken David Johansen skiftede livet på en Michelin-restaurant med sene aftenener og hektisk puls ud med et otte til fire job. Hvorfor? For at være mere sammen med sin familie, men også for at prøve at tage det hele lidt mere med ro – ham og mange andre kan du også møde i den seneste udgave af Vores Børn. Jeg håber, at du får ny inspiration til dit liv med børn – måske tør du at tage springet og gøre noget vildt?!

Det nye Vores Børn er på gaden torsdag d. 29. juni 2017

LÆS OGSÅ: Leder: Kys hinanden!

LÆS OGSÅ: Leder: Er dit barn en god ven?

LÆS OGSÅ: Hvordan flytter vi bedst?

Se, hvad vi ellers skriver om: Familieliv