Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrifter
Opskrift på okseragout med pastinakmos til babys første mad

Opskrifter

Okseragout med pastinakmos

Nemme og sunde opskrifter fra babys første mos til hele familiens livretter.

Til 2 voksne og to børn

Alder: Fra 1 år

Ingredienser:

2 spsk olie

1 lille løg

1 fed hvidløg

400 g oksekød i tern (fx af klump eller tykkam)

70 g tomatpuré

3 spsk mel

4 laurbærblade

0,5 l vand

Salt og peber

Gulerødder

Selleri

Lidt hakket persille

300 g kartofler

150 g pastinak

30 g smør

1 dl varm mælk

Sådan gør du:

Løg og hvidløg skrælles og hakkes fint. Brunes i olie sammen med oksekødet i 2-3 min. Melet røres i og tomatpuréen tilsættes. Derefter tilsættes vand og laurbærblade det hele simrer i ca 45 min til kødet er mørt.

Gulerødder og selleri skæres i mindre stykker og koger med de sidste 10 min. Ragouten smages til med salt og peber og drysses med persille når den serveres.
Kartofler og pastinak skrælles og skæres i mindre stykker. Kommes i en gryde med vand så det dækker og koger i 20 min til de er møre.

Vandet sigtes fra og grønsagerne presses gennem en sigte eller moses med et piskeris. Smør og varm mælk røres i til mosen har en passende konsistens.
Smages til med lidt salt og peber.

LÆS OGSÅ: Det må baby spise

LÆS OGSÅ: Boller i karry med ris

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby og Babymad