Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrifter
Opskrift på okseragout med pastinakmos til babys første mad

Opskrifter

Okseragout med pastinakmos

Nemme og sunde opskrifter fra babys første mos til hele familiens livretter.

Til 2 voksne og to børn

Alder: Fra 1 år

Ingredienser:

2 spsk olie

1 lille løg

1 fed hvidløg

400 g oksekød i tern (fx af klump eller tykkam)

70 g tomatpuré

3 spsk mel

4 laurbærblade

0,5 l vand

Salt og peber

Gulerødder

Selleri

Lidt hakket persille

300 g kartofler

150 g pastinak

30 g smør

1 dl varm mælk

Sådan gør du:

Løg og hvidløg skrælles og hakkes fint. Brunes i olie sammen med oksekødet i 2-3 min. Melet røres i og tomatpuréen tilsættes. Derefter tilsættes vand og laurbærblade det hele simrer i ca 45 min til kødet er mørt.

Gulerødder og selleri skæres i mindre stykker og koger med de sidste 10 min. Ragouten smages til med salt og peber og drysses med persille når den serveres.
Kartofler og pastinak skrælles og skæres i mindre stykker. Kommes i en gryde med vand så det dækker og koger i 20 min til de er møre.

Vandet sigtes fra og grønsagerne presses gennem en sigte eller moses med et piskeris. Smør og varm mælk røres i til mosen har en passende konsistens.
Smages til med lidt salt og peber.

LÆS OGSÅ: Det må baby spise

LÆS OGSÅ: Boller i karry med ris

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby og Babymad