Tvillinger i ens tøj

Foto: Privat Tvillinger i ens tøj - er det virkelig skadeligt?

Tvillinger i ens tøj

Er det forkert af klæde sine tvillinger i ens tøj?

Nogle mener, at tvillinger ikke bør iklædes det samme tøj, for de skal ses som to forskellige individer. Men er det virkeligt så forkert, når tvillinger er ens, spørger blogger Netha Skov Splidsboel.

Når man venter tvillinger, kommer man før eller siden til at stå foran en beslutning som forældre til ét barn ikke behøver at tænke på – nemlig deres påklædning, og det der med tvillinger og tøj kan faktisk være lidt af en udfordring, for hvad er det rigtige at gøre? Man kan f.eks. vælge at klæde dem ens, så at de matcher (det gælder selvfølgelig mest, når man har to af samme køn), eller man kan klæde dem komplet forskelligt. 

LÆS OGSÅ: Navne: Det skal du ikke kalde dine tvillinger

For mit eget vedkommende har jeg altid sagt, at mine drenge IKKE skulle klædes ens, da jeg ønskede, at de skulle ses som to individer, men jeg faldt alligevel hurtigt i tvillingefælden. Jeg kom tit til at købe to ens stykker tøj, og det samme gjorde familien, når de købte barselsgaver til dem, hvilket har resulteret i en masse tøj i skabet, der er to af. Jeg indrømmer gerne, at langt hen ad vejen var det ren og skær dovenskab fra min side, da jeg absolut ikke nyder at shoppe, når det er en nødvendighed (det er generelt meget sjovere, når man ikke mangler noget), så når jeg endelig fandt noget tøj til dem, jeg kunne lide, var det nemmere at købe to ens sæt.

Hvem er hvem?

Da de var spæde, var jeg bange for at klæde dem ens af frygt for, at jeg ikke kunne kende forskel på dem, og jeg indrømmer gerne, at der gik 14 dage, inden vi tog hospitalsarmbåndene af dem af samme grund. Da de blev ældre, og jeg fik lært at se forskel, begyndte jeg at klæde dem ens, når vi skulle være sammen med familie og venner for at tvinge familien til at kigge på barnet frem for deres påklædning, når de skulle se forskel. Det var ikke altid, jeg var lige populær, men jeg morede mig over at se deres gætteleg, og familien lærte hurtigt en masse andre små tricks, der kunne hjælpe dem til at se forskel. Det var ren win-win i mine øjne.LÆS OGSÅ: Thomas Skov: Brev til min teenagedatter
I skrivende stund er de snart 8 måneder, og folk, der ser drengene jævnligt, kan efterhånden godt kende forskel på dem, og jeg tænker ikke så voldsomt meget over deres påklædning mere. Nogle dage er de ens i tøjet, andre dage har de forskelligt tøj på. Eller trøjer i samme model, men i hver sin farve. Det er i mine øjne en fin mellemvej, spørgsmålet er bare om det er lige så slemt som at være i (helt) ens tøj?Jeg har hørt om folk, der findet det direkte “ulækkert” eller skadeligt, når tvillinger er klædt ens, fordi de kan begynde at se sig som et sæt eller en enhed. Men er ens påklædning virkelig så slemt? Det gælder vel bare om at have en sund balance inden for det emne. Alligevel hjemsøger de påstande mig lidt på de dage, hvor drengene tilfældigvis har det samme tøj på, og vi skal ud i offentligheden, for kan folk finde på at kommentere på det?

Tøj, gaver og tvillinger

Når de bliver ældre, vil de måske gerne have det samme tøj på, og det får de lov til, for det er kun et sundhedstegn, synes jeg, hvis de selv har en mening om tingene.

Jeg er absolut ikke klog på dette emne. Jeg følger min mavefornemmelse, der siger “alt med måde” og håber på, jeg gør det rigtige for mine børn, men det er svært at slippe tanken om, man mon ender med et par nye “Tvillinger fra Holstebro” (tvillingebrødre fra et populært tv-program på TV2, red.), hvis man ikke passer på.

I sidste ende er det bare tøj, og det er som sådan et luksusproblem, men som forældre til tvillinger kan det egentlig være et emne, der fylder meget i årene fremover både angående tøj, men også i forhold til gaver til jul og fødselsdage. Er det bedst at give dem ens gaver for at undgå, at de hellere ville have haft den anden gave, eller bør man give forskellige ting og så håbe på, at man kan lære dem at deles? Og er det virkelig ulækkert af iklæde tvillinger eller søskende det samme tøj?

Læs mere på bloggen tumlingogtvillinger.dk

LÆS OGSÅ: Hjælp dine børn til at blive gode søskende

LÆS OGSÅ: Tvillinger: 10 genveje til en lettere hverdag

LÆS OGSÅ: Far til tvillinger: “Velkommen til grænseløs kærlighed og evig angst”

Se, hvad vi ellers skriver om: Familieliv, Tvillinger og Klumme

610x200_woordy_knap2.jpeg