Boligindretning

Foto: Tia Borgsmidt

1 rum med 4 funktioner

En stue på bare 16 kvadratmeter er blevet til et multirum med plads til afslapning, hjemmekontor, børneværelse og soveværelse. Det lyder som en umulighed – men resultatet er både funktionelt og flot!

LILLE HYGGEHJØRNE
Ved den franske altan har Catya indrettet et hyggehjørne med en Wegner gyngestol og et Icicle sidebord fra Fredericia Furniture. Lampen er fra Broste Copenhagen, billedet er fra Love & Ink, og vasen er fra Hilfling Design.

IDE
Opslagstavlen er en OSB-plade fra Silvan, skåret rund med en stiksav. Elastikbånd fra Handler er ført frem og tilbage hen over pladen og hæftet fast på bagsiden med en hæfteklammepistol.
Catya Langvardt lod sine to store teenagere få hvert deres værelse, da hun flyttede ind i lejeboligen på Nørrebro i København. Så der var kun stuen tilbage til hende selv og datteren  Maya-Sol på tre år.

1 RUM med 4 funktioner
Catya havde allerede selv forsøgt sig med at placere sengene forskellige steder i rummet, men alligevel var det bare en stue med en dobbeltseng og en barneseng i hjørnet, og hun havde brug for hjælp til at forvandle rummet til en hyggelig stue med kontorplads, soveværelse og et fint børneværelse til Maya-Sol.

Løsningen kom stylist Mette Helena Rasmussen med. Hun delte rummet op i zoner, sådan at Katya selv fik en alkove til sin seng ved hjælp af en skillevæg bygget af reoler og gamle vinduer. Vinduerne slipper lys ind til alkoven, så den virker luftig. Boksmadrassen blev lagt på bokse med skuffer til opbevaring af undertøj og strømper. Alkoven fungerer også som tv-flyder, når hele familien er samlet.

På den anden side af skillevæggen blev der plads til Maya-Sols ’værelse’. Det er markeret med to grå trekanter på væggene ved hendes Junoseng. Reolerne i skillevæggen rummer hendes bøger og legetøj.

– Det er en rigtig god ide at dele rummet op med reolerne og de gamle vinduer, for det har givet os en følelse af at have hvert vores værelse, og det er hyggeligt at ligge inde i hulen alle sammen og se film, fortæller Catya.

Catya har et hav af bøger, og dem skulle der også skabes plads til. Så hun fik bygget en reol rundt om døren og på hele den lange væg over for alkoven. Reolen rummer også tv’et og en lille arbejdsplads.

KONTORET FØR
Rod og umoderne opbevaring til de mange bøger dominerede den ene væg.

KONTORET EFTER
En skræddersyet reol på hele den lange væg og over døren rummer bøger, fjernsyn og et miniskrivebord yderst til venstre. En barstol fra Trævarefabrikernes Udsalg fungerer som kontorstol.
Vi malede den i grå nuancer: R15 Limurt, G01 Sne, Neutral 06 og Neutral 08, glans 50, alle fra Dyrup. Den hvide væglampe er fra Nordlux, og gulvtæppet er fra kirstenfribert.dk

SOVEVÆRELSET FØR
Møblerne stod linet op langs væggen, og rummet lignede nærmest en sovesal.

SOVEVÆRELSET EFTER
Gennem vinduerne er der kig til ‘børneværelset’. Her ses, hvordan bagsiden af reolerne er beklædt med en tynd MDF-plade med smalle indbyggede hylder til billeder og nips.

CATYAS LILLE KUPÉ
Reoler og vinduer fungerer nu som skillevæg ind til Catyas soveafdeling, der også bruges som tv-lounge. Alkoven befinder sig lige over for den store indbyggede reol. Som sengebord har hun en ledge:able hylde fra Linde&Linde, og det lille Kartell bord kan rulles ud efter behov. Sengetøjet og plaiden er fra Södahl. Den hvide papirlampe er fra Broste Copenhagen, og den lille pendel er fra Nevvvorks.

TIP
Udnyt pladsen under sengen med skuekasser. Disse uden greb er fra Trævarefabrikernes Udsalg.

PIGEVÆRELSE PÅ 3 KVADRATMETER
Maya-Sols ‘værelse’ er markeret med to grå trekanter på væggene. Lamperne, sengetøjet og det runde tæppe er fra Sebra. Junoseng, slagbænk, bord og stol er arvet, bogkassen er fra Trævarefabrikernes Udsalg og er malet med R15 Limurt fra Dyrup, og de grafiske print af Marie Willumsen kan købes i Retro Villa.

TIP
Find gamle børnemøbler og fine små kagestel på loppemarkeder – så kan I holde teselskab og få serveret lækker kage i timevis.

RUMDELER MED HYLDER
Lille Maya-Sol har plads til alle sine bøger og lidt legetøj i reolerne, der er brugt til at bygge rumdeleren. Reolerne har fået vintagetapet sat på indvendigt, for det giver en smule børneværelsesstemning. Tapet fra Retro Villa.

PLADS TIL NIPS
Der er lavet en lille karm på mors side af sprossevinduerne. Her står hyggelige trælysestager fra Nuance.

Udfordringer:
• Stuen på 16 kvadratmeter skal fungere som stue, kontor, børneværelse og soveværelse i ét
• Rummet manglede stil
• Der manglede opbevaring og belysning

Løsninger:
1. En rumdeler blev bygget midt i rummet for at skabe en alkove med en seng. Rumdeleren blev bygget af 4 hvide Horsens reoler fra Jysk og 3 sprossevinduesrammer fra genbyg.dk
2. Boksmadrassen blev sat op på Brick Box skuffekasser fra Trævarefabrikernes Udsalg for at udnytte pladsen under sengen. Sengen er desuden monteret på lægter på de to vægge. På bagsiden af reolerne er monteret en 6 mm tynd MDF-plade, og på den blev der sat smalle hylder af 19 mm MDF-plader fra Silvan
3. For at markere børnezonen blev væggene i ‘børneværelset’ malet med R17 Klippe og R40 Torden fra Dyrup, glans 10
4. En reol blev bygget på den ene væg og hen over døren af 19 mm MDF-plader. Du kan få skåret MDF-plade på mål i Silvan. Reolen er 30 cm dyb. Vi limede først delene sammen med trælim, borede huller til skruer og skruede skruerne i. Reolen blev monteret på små vægbeslag og efterfølgende fuget med akrylfuge. Så spartlede og malede vi den med farven Cumulus fra
Dyrup, glans 50
5. Et lille skrivebord af en 55 cm dyb 22 mm MDF-plade fra Silvan blev sat på i den ene ende af reolen.

► SE OGSÅ: DIY: Byg din egen minireol
► SE OGSÅ: Fra ruin til stilren terrasse
► SE OGSÅ: Før & efter: Så flot blev hjemmekontoret

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Børneværelse, Soveværelse og Stue

610x200_woordy_dmjpg.jpg